A
Lapacho tea egy különleges dél-amerikai fa kérgéből készül. Az inkák szerint erősíti az immunrendszert. Rendkívül gazdag vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium tartalmú.
A
Lapacho tea a természetgyógyászatban anti-candida teaként is ismert, cukorbetegség kiegészítő kezelésére, immunrendszer erősítésére is szokták még kiegészítésként javasolni.
A hatóanyagok közös hatásának eredményeként a lapacho növény:- Immunstimuláló: ez főleg a chinonoknak (alkaloidoknak) köszönhető, melyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek (granulociták és T-limfociták) takarító- (fagocita) funkcióját. Ezért könnyebb a betolakodó kórokozók és a rossz (daganatos) struktúrájú sejtek eltávolítása.
- Antibiotikus: segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében.
- Fokozza a sejtek anyagcseréjét: különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyagtranszportot fokozza.
- Daganatgátló: a Lapacho alkaloidok (nanogrammnyi mennyiségben is) gátolják a daganatsejtek szaporodását. Ezenkívül az immunstimuláló hatásnak köszönhetően javul a szervezet ellenálló ereje, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése. Ezenkívül magas ásványi anyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, tehát a vérkép regenerálódását.
- Gyulladásgátló: ez a hatóanyagok antioxidáns (szabadgyök-fogó) tulajdonságával magyarázható. Csökkenti a sejtmembránok szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét.
- Fájdalomcsillapító: ez is a prosztaglandinok termelődésének csökkenésére vezethető vissza.
- Fokozza a kiválasztást: serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválasztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag-eltávolítást.
A Lapacho teát kúraszerűen érdemes fogyasztani. Általában 1 hónap rendszeres fogyasztás után egy pár napos szünetet igényel, majd újabb egy hónap fogyasztás javasolt. Csersav- és teinmentes tea, ezért nem lehet túláztatni.
A Lapacho tea elkészítése kicsit körülményesebb, mint más fajtáknak, mivel fakéregről van szó, ezért sokkal lassabban készül el. Körülbelül, 5 perces főzést és minimum 20 perces letakart pihentetést szoktak hozzá javasolni. A másik módszer a 90 celsius fokos vízben való minimum 30 perces letakart áztatás, amit az igazi teások preferálnak inkább.
Mennyisége: 100 g
FIGYELEM! Kismamáknak és gyermekeknek nem ajánlott! Ez a termék gyógyító hatással nem rendelkezik, használata nem helyettesíti az egészsége életmódot és a vegyes étkezést.
Forrás: https://teaunnep.hu/egeszseg-lapacho.html