Alig várjuk, hogy beköszönjön a nyár, de ha a bőrünk beszélni tudna, akkor egyáltalán nem biztos, hogy hasonlóképpen vélekedne. A napsugarak, az UV sugárzás, illetve a légkondicionáló berendezések ugyanis alaposan megviselik szervezetünk első számú védőpajzsát, a bőrünket. Ebben a „nehéz időszakban” az átlagosnál is nagyobb szükség van arra, hogy bőrünknek biztosítsuk a megfelelő utánpótlást, ha egy mód van rá, akkor természetes anyagok segítségével. Az alábbiakban a nyári bőrápoláshoz – a természetes olajok lehetséges alkalmazásának bemutatásával - szeretnénk néhány jó tanáccsal szolgálni.

Szőlőmagolaj, az egyik jolly jóker

A szőlőmagolaj linolénsavban és E vitaminban is nagyon gazdag, éppen ezért maximálisan alkalmas bőrünk megfelelő megújítására. Alkalmazásának másik nagy előnye, hogy simává varázsolja a bőrünket anélkül, hogy az erősen olajos érzete dominálna. Amikor a bőrünket nemcsak a nyári hatásoktól, de az öregedéstől is meg szeretnénk védeni, akkor a szőlőmagolaj biztos tippnek tűnik azáltal, hogy regenerálja a kollagén szöveteket. A feszes és rugalmas bőrnek tehát egyik nagy barátja a szőlőmagolaj, amelyet semmiképpen nem érdemes kihagyni a nyári „kence kollekcióból”.

Barackmag- és mandulaolaj

A szőlőmagolajhoz hasonlóan mind a barackmagolaj, mind pedig a mandulaolaj valamennyi bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Magas B, A és E-vitamin tartalma következtében az érzékeny, az irritált és a száraz bőrre is megfelelő védőpajzsot biztosítanak. Leégett bőrre is hatékonyan használhatjuk, hiszen gyulladáscsökkentő hatása miatt a sérült, vagy hámló bőrfelületen is bevethető.

Argánolaj, amelyet akár a hajunkra is kenhetünk

Az argánolajban jelentős mennyiségű telítetlen esszenciális zsírsav található meg, amelynek nagyon fontos szerepe van a bőrünk megfelelő működésének biztosításában. Közismerten erős a gyulladásgátló, a bőrfeszesítő, a sejt regeneráló és a gombaölő hatása egyaránt. Nemcsak a bőrre, de a hajra is kíválóan alkalmazható az argánolaj, hiszen rendszeres használatával visszaadhatjuk hajkoronánk természetes fényét is.