A bio-és natúrkozmetikumok legfőbb jellemzői, hogy kizárólag természetes eredetű, növényi alapú hatóanyagokat tartalmaznak, és még ha nagyon keresnénk, akkor sem találnánk bennük egészségkárosító vegyi anyagokat. És hogy még tovább „srófoljuk” a bio- és natúrkozmetikumok pozitív tulajdonságait, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy nem tartalmaznak sem mesterséges adalékanyagot, szín, illetve illatanyagot és természetesen a szilikonoktól is mentesek. A natúrkozmetikumok világából az alábbiakban néhány, a Green Plázában is megtalálható terméket ajánlunk olvasóink figyelmébe. Sorozatunk első részében az „epres álom” néven ismert szilárd sampont mutatjuk be.

Epres álom szilárd sampon

Többféle hidratáló összetevő és növényi tenzidek optimális kombinációja adja a sampon tisztító és ápoló erejét. Az aloe vera kivonat gondoskodik az érzékeny fejbőr védelméről, a mesés eper illat pedig igazi élménnyé varázsolja a hajmosást!

Hogyan érdemes használni e szilárd sampont?

Az alaposan megnedvesített hajon többször végig kell húzni a szilárd sampont, szükség szerint a tömböt akár fel is érdemes kicsit habosítani, majd alaposan le kell öblíteni. Előfordulhat, hogy balzsam használatára is szükség lehet, mert a sampontömb pH-ja ugyan alacsonyabb a hagyományos szappannál, de egyes hajtípusok (pl. nagyon sűrű, vagy nagyon hosszú) igénylik ezt.

Hány hajmosásra elegendő 1 db Epres Álom szilárd samponszappan?


Rövid hajnál kb. 30-40, míg vállig érő hajnál kb. 15-20 mosásra elegendő egy szappan. Termeszétesen a használata függ attól is, hogy milyen a haj vastagsága, szerkezete (festett, ősz, stb.).