A poszt-COVID szindrómáról sajnos sokat lehet hallani, és akiket érint a téma – világviszonylatban és itthon is egyre gyakoribb az előfordulása – azok bizony sokszor megfelelő információ nélkül maradnak. A jellemző tünetei a poszt-COVID szindrómának – természetesen a teljesség igénye nélkül - az átlagon felüli fáradékonyság, a rendszeresen előforduló légszomj, az alvászavarok és a szédülékenység. Nagyon komoly irodalma van már ennek a témának, arról viszont talán kevesebb szó esik, hogy a szükséges vitaminok mellett vajon a gyógygombának van-e és ha igen, akkor milyen hatása van a poszt-COVID tünetek enyhítésére. Az alábbiakban ennek jártunk utána.

Mely gyógygombák enyhíthetik a poszt-COVID negatív hatásait?

Partnercégünk, a gombakirály.hu szakembereinek ajánlása alapján a poszt-COVID szindrómára leginkább javasolt és talán a legfontosabb gyógygomba a Ganoderma lucidum. Ennek a gyógygombának nagyon komoly gyulladáscsökkentő hatása van, amellett, hogy mind hasznos vitaminokban, mind mikroelemekben és ásványi anyagokban egyaránt gazdag. Különösen igaz ez akkor, ha a gyógygombát bio körülmények között termesztik.

A süngombát érdemes talán még megemlíteni a gyógygombák közül, amelynek fogyasztása jótékony hatással van például az alvás minőségének javításában, enyhíti a szorongásos tüneteket, segít az idegsejtek regenerálásában, valamint javítja a memóriaproblémákat.