Étkezési


A Green Pláza keresőjében étkezési címkével ellátott termékek
1-13 megjelenítése a(z) 13 elemből.
Mosómami avokádó olaj, bio, 110ml

Mosómami avokádó olaj, bio, 110ml

Mélyzöld, karakteres illatú, közepesen sűrű hidegen sajtolt olaj.

Elsősorban arckrémek alapanyaga, de önmagában is használható.

Használata: krémekben 10% körüli, más olajokkal keverve arcolajként 50%-ban javasolt.

A krémeket, szappanokat elszínezheti!

Többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz.

Bőrpuhító és rugalmasságot kölcsönző tulajdonságai miatt jó hatással van az öregedő bőrre. Hidratálja az érett bőrt, miközben a lipid réteget értékes zsírsavakkal táplálja. Érzékeny bőrre is alkalmazható.

Az ekcéma és pikkelysömör megelőző és tüneti kezelésében is segít. Emellett jótékonyan hat az izületi fájdalmakra.

Táplálja a száraz, viszkető fejbőrt; rendszeres használat mellett pedig serkenti a hajnövekedést.

Bővebben az avokádóolajról

Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni vagy törni, a kőmagot pedig el kell távolítani; a lágy terméshúst sóval és borssal szórják meg, citromot vagy ecetet csepegtetnek rá, illetve más módon fűszerezik, majd a héjból kikanalazzák. Különösen kedvelt a guacamole, egy pikáns étel, amit a pépesített vagy kockára vágott terméshúsból készítenek hagymával, fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, citrommal vagy zöld citrommal és borssal,chili paprikával vagy tabasco szósszal fűszerezve, és mártásnak vagy salátának használják. Az avokádó szigorúan tilalmas étel kutyák számára. Maga a gyümölcs csak nagyobb mennyiségben veszélyes, de a magot lenyelhetik, és az elakadhat a bélben.

Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin) termelését.

Délkelet-Ázsiában és Hawain a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.

Az érett termésekből sok A-,B1-,B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. A kőmag tejszerű nedve a levegővel érintkezve vörösre színeződik, ezért az indiánok tintának, textilfestéknek használták. Az avokádó szép, vörösesbarna fája alkalmas épületfának, bútorok készítéséhez, esztergályos munkákhoz és fafaragásokhoz.

Régóta ismert afrodiziákum, ami valószínűleg nem annyira hatóanyagainak, mint amennyire a gyümölcs sajátos külsejének köszönhető.

Magas olajtartalmánál fogva kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az arthritises (gyulladt ízületi) fájdalmakra, csökkenti a koleszterinszintet.

Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magjából szirupot állítanak elő.

forrás: Wikipédia

Receptek házi kozmetikum készítéséhez

Avokádóolajos testápoló vaj

Ajánlott száraz, ekcémás vagy gyulladásra hajlamos bőrre.

Hozzávalók:

  • 50 g kakaóvaj
  • 30 g sheavaj
  • 2 evőkanál avokádó olaj

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá az avokádó olajat. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat.

Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. Az avokádó olaj A-, B-, és D-vitaminokban gazdag tápláló olaj, amely jól beszívódik a bőrbe. Ideális választás száraz, ráncos vagy érzékeny bőrre. Kiváló regeneráló hatása van. Visszaadja a bőr rugalmasságát, elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, ezért ekcémás, gyulladásra hajlamos bőrnek is remek táplálója.

Glicerines kéz- és lábápoló krém

  • 100 gramm desztillált víz ( vagy virágvíz)
  • 20 gramm olívaolaj
  • 10 gramm avokádóolaj
  • 10 gramm kókuszolaj
  • 10 gramm méhviasz
  • 10 gramm emulsan
  • 1 tk. növényi glicerin
  • 1 tk. E-vitamin

Az olajokat és a glicerint alacsony lángon langyosítsd meg egy edényben. Tedd bele a méhviaszt és az emulsant, és kevergesd amíg mindkettő fel nem olvad. Ha felolvadtak vedd le a tűzről, ne hevítsd túl, kb. 40 fok körüli legyen, hogy ne vesszenek el az értékes hatóanyagok. A vizet egy másik edényben szintén langyosítsd fel. Ezután add hozzá a meglangyosított vizet az olajos keverékhez. Fontos, hogy a víz is langyos legyen, mert ha hideg, akkor összerántja az emulgált olajat. Add hozzá az E-vitamint is. Robotgéppel legalább egy percig jól turmixold össze. Kifehéredik, krémállagú lesz és egy kis idő múlva szépen besűrűsödik. Ezután mehet is a tégelybe.

Az olajokat szabadon változtathatod, bármelyik hidegen sajtolt növényi olajjal garantáltan tápláló és vegyszermentes házi krémet kapsz. Egy a fontos. A víz és az olaj az eredeti mennyiségét ne lépje túl, különben nem lesz megfelelő állagú a krémünk.

 


Kiszerelés:110 ml
2 239 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Mosómami kókuszolaj, VCO, bio, 110ml

Mosómami kókuszolaj, VCO, bio, 110ml

Édes-vajas kókusz illatú, finomítatlan, VCO (szűz) minőségű növényi zsiradék.

Hidratáló és tápláló tulajdonságai miatt közkedvelt kozmetikum alapanyag.

A szűz kókuszolaj (VCO - Virgin Coconut Oil) mechanikus úton kinyert olaj, amelyet nem hidrogéneztek és nem is esett átt a finomítás, színtelenítés és szagtalanítás folyamatán.

Felhasználás: 5-30% készítményekben, testápoló vajakban 50% is lehet.

Önmagában is jól beszívódik a bőrbe és hajba, de készíthető belőle testvaj és ajakír is.

Hajbalzsamban használva hidratálja a hajszálakat és selymes tapintásúvá teszi azt.

Nem fény- és hőérzékeny, ezért napvédő krém alapanyaga is lehet.

Magas a komedogén indexe, azaz arcápolási termékekbe kevésbé alkalmas, mert érzékeny bőrűeknél apró pattanásokat eredményezhet. Emiatt babaápolási termékekbe is maximum 30%-ban használható.

A frissen sajtolt kókuszolaj színe fehér, íze és szaga különös, de kellemes. Könnyen avassá válik, ilyenkor íze és szaga csípős, karcos lesz. A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű, 24 °C-on megolvad.  Füstpontja 177 °C, a főzőolajok közül ez kezd legmagasabb hőmérsékleten toxikussá válni, az olaj többszöri használata is engedélyezett, nem kell minden használat után kicserélni.

Három fajtája ismeretes az olaj készítésének módja szerint:

  • Hidegen sajtolt kókuszolaj
  • Szűz kókuszolaj vagy Virgin Coconut Oil (VCO)
  • Finomított kókuszolaj

Hidegen sajtolt kókuszolaj

A hidegen sajtolt kókuszolaj folyékony átlátszó tiszta folyadék. Amennyiben az olajat nem hőkezelik, akkor hidegen sajtolt kókuszolaj, így a kókusz minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban kellemes kókuszaromájú lesz és a szerkezete sem módosul.

Szűz kókuszolaj

A szűz kókuszolaj mechanikus úton előállított olaj, mely nem esett át az RBD (Refinig, Bleaching, Deodorizing) vagyis finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) folyamatán és nem is hidrogénezték. A nemzetközi szóhasználat a szűz és hidegen sajtolt kifejezéseket szinonimaként használja, ám ez nem pontos mivel a tudományos jelentésük mást takar.

Finomított kókuszolaj

Az olaj színe sárgás, íze és szaga semleges, 24°C alatt dermed. A finomított kókuszolaj RBD eljáráson megy keresztül, így tiszta, színtelen és szagtalan olajat kapunk, amely kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez. A finomítás során az olaj elveszíti a benne található értékes vitaminokat és aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk.

Hidrogenizálás hatására az olaj magasabb hőmérsékleten is stabil marad és a vele készített ételek hosszabb ideig eltarthatóak, ám kis mennyiségű transz-zsír is keletkezik, mely káros a szervezetre.

Felhasználása

A kókuszolajat elsősorban lakosság használja fel főzésre és sütésre. Az ipar margarin gyártásra, sütőipari és édesipari termékek készítésére használja. Kis mennyiségben a kozmetikai ipar is felhasználja szappangyártásra.

Forrás: Wikipédia

A kókuszolajat is - mint a többi nemes olajokat- használhatjuk önmagában arc-és testápolásra, masszázshoz, napozáshoz vagy bázisolajként illóolajokkal elkeverve. Mivel az olaj 25 Celsius fok körül már folyékony, így tárolhatjuk pumpás flakonban is. Könnyebben adagolható, főleg nyáron. Mindenképpen jól záródó edényben tartsuk, mert belefolyhat a táskánkba. A finomított kókuszolaj kiváló alapanyag szappanfőzéshez. Az extra szűz változatból pedig remek házi ajakápoló, arckrém, testápoló, vagy tusfürdő készülhet.

Receptek ház kozmetikum készítéséhez

Napozókrém

  • 100 ml kókusz olaj
  • 100 ml shea vaj
  • 30-50 g cink oxid por

Elkészítése

Olvasszuk össze gőz fölött egy edényben a shea vajat és kókuszolajat, majd jól keverjük el benne a cink-oxid port. Töltsük flakonba. Használat előtt rázzuk fel.

A kókuszolaj önmagában is véd a naptól, kb. 4-6-os faktorszámmal rendelkezik. A cink-oxid mennyiségének növelésével a fényvédő faktort növelhetjük. Ez egy természetes fizikai fényvédő anyag, a legtöbb napozókrémben megtalálható. Nem szívódik be a bőrbe, hanem visszaveri a napsugarakat. A shea vaj enyhén fényvédő hatású, 2-3 faktornyi védelmet biztosít, valamint ez adja a krémes állagot és vízlepergető hatása is van. Megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Dezodor stift

Hozzávalók
2,5 g cink-oxid
5 g szódabikarbóna
17,5 g étkezési keményítő
32 g kókuszolaj
10 g méhviasz vagy ceralan (ez módosított méhviasz)
Illóolaj ízlés szerint pl. levendula, teafa, , citromfű, pálmarózsa
1 csepp e-vitamin

Felolvasztjuk a kókuszolajat és a méhviaszt vízfürdőben. Hűtjük, amíg langyos nem lesz, majd mehet bele a többi összetevő. A végén adjuk hozzá az e-vitamint, és keverjük homogénre. Amíg folyós, addig beletesszük a stiftes flakonba, majd hűtőbe tesszük 12 órára. Utána használható. Fehér nyomot hagy, így picit várjunk felöltözés előtt, hogy beszívja a bőr.

Kókuszolajos ajakápoló

- 10 gramm kakaóvaj

- 10 gramm kókuszolaj

- 10 gramm méhviasz

- 5 csepp E-vitamin

- 2 csepp illóolaj (elhagyható)

A kakaóvajat, az olajat és a méhviaszt olvaszd össze vízgőz felett egy edényben. Ne hevítsd, csak épphogy folyékony legyen. Vedd le a tűzről, és add hozzá az E-vitamint és az illóolajat. Keverd el és már mehet is a tárolóba. Ebből a mennyiségből min. 5 stift jön ki. Töltheted pici fém tégelybe is.


Kiszerelés: 110 ml
1 629 Ft
Irány a bolt
Okinawai Korall Kalcium kapszula 100 db - Biocom

Okinawai Korall Kalcium kapszula 100 db - Biocom

A kalcium, a magnézium, valamint a D-vitamin szükségesek a normál csontozat és fogazat fenntartásához, az egészséges izomműködéshez. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kimerültség mérsékléséhez, az energia-termelő agyagcseréhez és a normál pszichológiai funkciókhoz. A B6-vitamin szerepet játszik a normál vörösvérsejt képződésben, és a hormonális aktivitás szabályozásában, valamint a D-vitaminnal hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Összetevők: okinawai korall kalcium por, kapszulahéj (zselatin, víz), kolekalciferol készítmény (módosított keményítő, maltodextrin, kukorica olaj, szacharóz, étkezési sav: aszkorbinsav, antioxidáns: tokoferol,  kolekalciferol, csomósodásgátló: szilícium-dioxid), piridoxin-hidroklorid
Felhasználási javaslat: napi 1-3 kapszula bő folyadékbevitellel.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év) a tégely oldalán jelzett időpontig.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, fénytől védve.

9 090 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

szaritott-bio-rokagomba-20-g

szaritott-bio-rokagomba-20-g

A Rókagomba az egyik legnépszerűbb étkezési gombánk, mely játékosan aromás ízével tökéletesen illeszkedik számos mártáshoz, körethez. Felhasználási lehetősége nagyon sokoldalú. Íze borsra emlékeztetően csípős, de ez sütés-főzés közben eltűnik. Illata sajátos, némileg a sárgabarackéra emlékeztet és ezt a szárítás alatt sem veszti el. Összetevők: 100% szárított rókagomba* (*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból) A Szárított BIO  Rókagomba jellemzői:
  • Kézzel válogatott
  • Kézzel csomagolt
  • GMO-Mentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Vegán
  • BIO termék.
Felhasználási javaslat: A száraz gombát áztassuk 30 percig langyos vízben. A beáztatott rókagomba felhasználható levesekhez, előételekhez, de akár rizottóba, mártásba vagy egyszerűen keverje bele a tésztás, húsos ételekbe, vagy a burgonyás, zöldséges ételek szószába. A szárított gomba jól illik a vaj és tejszín alapú szószokhoz. Átlagos tápértéktartalom 100 g termékben: Energia 973 KJ, 237 Kcal; Zsír 5,2 g (amelyből telített zsírsavak 1,25 g); Szénhidrát 2,1 g (amelyből cukrok 0,42 g); Fehérje 16,4 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat. Netto tömeg: 20 g. A csomag tartalma körülbelül 200 g friss gombának felel meg. Tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk. Figyelem! Fontos, hogy fogyasztás előtt a gombát teljes mértékben forrósítsd át! Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft, Fülöpjakab. Ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság A Gyöngyösi és Társai Kft által forgalmazott termékek BIO Tanúsítványának száma: 150233824, mely 2026.01.31-ig érvényes. A bio minősítés a gyártó cég honlapján megtekinthető: https://www.biogomba.hu/bio-tanusitvany Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig nap/hónap/év Tudtad, hogy ez a gomba a D-vitamin egyik legjobb természetes forrása? Ugyanakkor a B-vitaminokból és frissen C-vitaminból is sokat tartalmaz. Vasból, kalciumból, magnéziumból, mangánból, foszforból és cinkből is nagy mennyiséget szív magába a talajból.   Íme kedvenc levesünk receptje: RÓKAGOMBALEVES PIRÍTOTT ZSEMLEKOCKÁVAL A 20 g szárított  rókagombát 30 percig langyos vízben beáztatom, ha még szükséges tovább aprítom. A petrezselyem zöldjét megmosom, apróra vagdalom. Közben fazékban a 5 dkg vajat lassú tűzön megolvasztom, és megpirítom benne a gombát meg a petrezselyem zöldjét. Kettő evőkanálnyi liszttel meghintem, s ha az sárgára pirult, annyi csontlét öntök rá, hogy olyan sűrű legyen, mint egy becsinált leves. Sózom, borsozom. Tálaláskor az 1 dl sűrű tejfölben elkavarom a három tojássárgáját, és ezt belehabarom a levesbe. Vajban pirított zsemlekockát kínálok mellé. Jó étvágyat kívánunk!  
1 990 Ft
Irány a bolt
Slim 40 Körte ízű italpor 360 g - Biocom

Slim 40 Körte ízű italpor 360 g - Biocom

A glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg csökkenéshez. A cink részt vesz a makro-tápanyagok normál anyagcseréjében és a normál szénhidrát-anyagcserében.

Felhasználási javaslat: 
Keverjen el egy adag (3 g) Slim40 port 300 ml hideg vízzel és fogyassza háromszor egy nap étkezések előtt.

Figyelmeztetés: A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.  A kedvező hatás legalább 3 g glükomannán napi bevitelével érhető el, amelyet csökkentett energiatartalmú étrend keretében, három, egyenként legalább 1 g-os adagban, 1–2 pohár vízzel, étkezések előtt kell bevenni. A glükomannán tartalmú Slim40 por fogyasztása bő folyadékkal ajánlott, hogy a glükomannán a gyomorba kerüljön. Ha a fogyasztónak nyelési nehézségei vannak vagy elégtelen mennyiségű folyadékkal próbálja meg fogyasztani a terméket fulladásveszély merülhet fel.

Összetevők: Glükomannán (Amorphophallus konjac) 95%, Étkezési sav (Citromsav), Édesítőszerek (xilit, szukralóz, aceszulfám-k), Hidrolizált kollagén (marhából), Konjugált linolsav (CLA), Csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, kalcium foszfátok), L-karnitin L-tartarát, Zöld tea (Camellia sinensis) levél kivonat (40% polifenolok, 20% katekinek és 7% EGCG tartalomra standardizálva), Garcinia cambogia kéreg kivonat (60% hidroxi-citromsav tartalomra standardizálva), Aroma, Inozitol, Maltodextrin,  Kolin bitartarát, L-aszkorbinsav, Cink oxid, Színezék (Ponceau 4R***),  Króm (III)-pikolinát.
***Ponceau 4R – A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat.

Allergén információ: Glutént, tejet, szóját, tojást és mogyoróféléket feldolgozó üzemben készült.

19 190 Ft
Irány a bolt
C-Vitamin+D3-Vitamin+MSM Italpor utántöltő, 400 g - Biocom

C-Vitamin+D3-Vitamin+MSM Italpor utántöltő, 400 g - Biocom

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint az idegrendszer normál működéséhez.

Citrom ízű, C-vitamin, D3-vitamin és MSM tartalmú étrend-kiegészítő édesítőszerekkel.

Felhasználási javaslat: Keverjen el egy adagot (2 g) 250 ml hideg vízben és fogyassza naponta étkezések között.

Összetevők: L-Aszkorbinsav, Metil-szulfonil metán (MSM), Aromák, Étkezési sav (citromsav), Édesítőszerek (Szukralóz, Szteviol glikozidok), Kolekalciferol.

Allergén információ: Glutént, tejet, szóját, tojást és mogyoróféléket feldolgozó üzemben készült.

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson a LOT/EXP. mezőben feltüntetett időpontig.
Tárolási feltételek: 5°C és 30°C közötti hőmérsékleten, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó! Felbontás után ne tárolja 6 hónapnál tovább a terméket!

12 290 Ft
Irány a bolt
Naturmind prémium kovaföld 250 g

Naturmind prémium kovaföld 250 g

Extra finomra őrölt, szilícium tartalmú ásványi por. Az étkezési kovaföldből egy pohárnyi folyadékban napi, 1-2 evőkanálnyit szükséges feloldani, fogyasztani.
1 389 Ft
Irány a bolt
abōde™ Frissítő keverék olaj 15 ml - doTERRA

abōde™ Frissítő keverék olaj 15 ml - doTERRA

Elsődleges előnyök
  • Olyan tisztító hatású alkotóelemeikről ismert CPTG™ esszenciális olajokból készül, mint a limonén, a geraniál és a nerál.
  • A legmagasabb koncentrációjú 1,8-cineol-tartalmú kochii eukaliptusz is megtalálható benne.
  • Friss, citrusos aromájú.
Mit tartalmaz a termék?
  • Kasszia: A fahéjjal meglehetősen közeli rokonságban álló kassziának erőteljes, fűszeres aromája van, amelyből egy leheletnyi is elég, hogy új köntösbe bújtassunk egy megszokott esszenciálisolaj-keveréket vagy fűszeres ízvilágú desszertet. A kassziaolaj főzés közben is remekül hasznosítható: akár fahéj helyett pitékhez és kenyerekhez, akár önmagában különféle előételekhez és desszertekhez.

  • Eukaliptusz: A néha gumifaként is emlegetett eukaliptuszfa egy olyan örökzöld fafajta, amely akár a 15 méteres magasságot is képes elérni. Az eukaliptusz elsődleges kémiai összetevői az eukaliptol és az alfa-terpineol, amelyek nagyban hozzájárulnak a nyugtató masszázsélményhez. Az eukaliptusz esszenciális olaj pihentető és feszültségoldó hatást vált ki, és a bőr számára is előnyös tulajdonságokat kínál.
  • Óriás tuja: Az „élet fájaként” ismert óriás tuja meleg és fás esszenciális olajat ad, amelyet gyakran alkalmaznak meditációs gyakorlatokhoz. Az óriás tuja továbbá tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, így akár a bőrápolás terén is hasznosítható.
  • Korianderzöld: Az elmúlt évszázadok során a korianderzöld számos használati módjáról és jótékony hatásáról készültek feljegyzések. Főzés közbeni használata számtalanféleképpen variálható! Egy szempillantás alatt üdítő és ízletes csavart vihet vele a legkülönbözőbb húsételekbe, salátákba, mártogatós szószokban vagy akár „stir fry” jellegű ételekbe. Ezzel az egyedülálló, fűszeres ízzel garantáltan bármilyen ételt feldob!
  • Citrommirtusz: Az Ausztráliában őshonos citrommirtusz már régóta részét képezi a helyi őslakosok és a Torres-szorosbeli szigetlakók étkezési szokásainak. A citrommirtusz esszenciális olajat a szubtrópusi citrommirtusz növény citrusos illatú leveleiből nyerik ki lepárlás útján.
  • Litsea: A Litsea cubeba vagy faggyúfa a Lauraceae, azaz a babérfélék családjába tartozó örökzöld fa, illetve cserjeféle. A litsea a növény terméséből nyert citromszerű esszenciális olaj. A Kelet-Ázsiában őshonos litsea hagyományos népi használata hosszú múltra tekint vissza Tajvan őslakosai körében, majd széles körben elterjedt Japánban, magán Tajvanon, Dél-Kínában és Délkelet-Ázsiában is. A benne lévő geraniál és nerál az indiai citromfűben is megtalálható, amely nagyon hasonló illatjegyekkel és tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Vietnámi eukaliptusz: A vietnámi eukaliptusz (vagy más néven citromos eukaliptusz) esszenciális olajat az Ausztrália északi vidékein honos, magas törzsű és sima kérgű, citromos illatot árasztó kék gumifából nyerik ki. Számos helyileg kifejtett jótékony hatásának köszönhetően a vietnámi eukaliptusz esszenciális olaj intenzív támogatást biztosít a bőr számára. Tartsa magánál ezt az olajat arra az esetre, ha frissítő feltöltődésre lenne szüksége.
Teljes összetevőlista

Citrus aurantifolia (zöldcitrom) héjából kivont olaj, Litsea cubeba termésének olaja, Cinnamomum cassia olaj, Eucalyptus citridora olaj, Melaleuca alternifolia (teafa) leveléből kivont olaj, Thuja plicata törzséből kivont olaj, Eucalyptus kochii leveléből kivont olaj, Coriandrum sativum (koriandermag) leveléből/szárából kivont olaj, Lavandula hybrida olaja, Backhousia citriodora leveléből kivont olaj, limonén*, citrál*, fahéjaldehid*, linalol*, kumarin*.
* Természetesen előforduló összetevők

Hogyan használjuk az esszenciális olajokat biztonsággal?
  • Néhány esszenciális olajnak felemelő, élénkítő hatása van, míg mások nyugtatóan hatnak. Az esszenciális olajok aromás használata nem igényel speciális eszközt.
  • Ugyanazt az egészségügyi előnyt éred el, ha egyszerűen teszel néhány csepp olajat a tenyeredbe, aztán összeérintve a tenyereid élét az orrod köré borítod a kezeidet és mélyen belélegzed az olajok illatát.

További aromás felhasználás az esszenciális olajoknak

  • Tegyél olajat egy pamut golyóra és tedd az autód szellőzőjébe.
  • Keverj össze olajat vízzel egy szórófejes üvegben és fújd a bútorokra, szőnyegre, vagy ágyneműre.
  • Adj olajat a szennyes halomhoz, vagy a vasaló deszka huzathoz.
  • Használd házi felülettisztítóként.

Helyi felhasználás

Bár az esszenciális olajok könnyen felszívódnak, van több módszer is, amivel javítható a felszívódás. Egy könnyed masszázs javítja a vérkeringést az érintett területen, cserébe gyorsabb lesz a test többi részébe való eljutása az olajoknak. Hordozó olaj használata is növelheti a felszívódást különösen a száraz, vagy pihés bőrfelületen segít hidratálni a bőrt és lassítani az olaj párolgását.

A bőr érzékenység csökkentésére, különösen fiatal, vagy érzékeny bőr esetén, javasoljuk, hogy használj hordozó olajat (mint például kókuszolaj), hogy feloldja az erősebb olajokat, amikor első alkalommal használod. A javasolt oldási arány tipikusan egy csepp esszenciális olaj három csepp hordozó olajhoz.

Érdemes több kisebb adagot használni a nap során egy nagyobb dózis helyett. Kezdd a legkisebb adaggal (1-2 csepp). A helyi alkalmazást ismételd 4-6 óránként szükség szerint. Mivel mindenki egyedi a dózis egyénenként változó a méret, életkor és az általános egészségi állapot szerint.

Hol használjuk?

  • Nyak
  • Homlok és halánték (ne túl közel a szemekhez)
  • Mellkas és alhas
  • Karok, lábak, fenék és lábfej

További hatékony módok a helyi alkalmazásra

  • Pár csepp olaj a forró fürdőhöz
  • Egy meleg, vagy hideg borogatást, úgy hogy beáztatsz egy törölközőt, vagy ruhát vízben, hozzáadva az esszenciális olajat, majd ráhelyezed a kívánt területre
  • Adj olajat a testápolóhoz, vagy hidratálóhoz, aztán kend a bőrödre.

Elkerülendő érzékeny területek

  •  Az arc egyes részei, mint a szemek körüli bőr
  • Szemek és belső fül
  • Töredezett, sérült bőr

Belsőleg

A megfelelő címkén szereplő adagot és más professzionális útmutatókat szigorúan be kell tartani a mérgezés elkerülése érdekében.

  • Használhatod az olajokat ételreceptekben. 
  • Figyelj rá, hogy az esszenciális olajok sokkal erősebbek, mint a száraz és friss gyógynövények és fűszerek, nagyon kis adagokkal indíts.
  • Az erősebb olajokat jobb, ha fogpiszkálóval adagolod (süllyessz egy tiszta fogpiszkáló végét az olajba, aztán add az ételhez) cseppentés helyett.
  • Adj esszenciális olajat vízhez, turmixhoz, tejhez, teához és más italokhoz.
  • Vedd be az esszenciális olajokat kapszulában, vagy adj egy kicsit almaszószhoz, vagy joghurthoz.

 

15 111 Ft
Irány a bolt
Kollagén+Rost+Amino Italpor, utántöltős, 510 g - Biocom

Kollagén+Rost+Amino Italpor, utántöltős, 510 g - Biocom

Mangó ízű, kollagént, aminosavakat, rostot, hialuronsavat és emésztő enzimeket tartalmazó sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek szánt élelmiszer édesítőszerekkel.

Felhasználási javaslat: Keverjen el egy adagot (15 g) 250 ml hideg vízzel és fogyassza naponta étkezések között.
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne
lépje túl. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Összetevők: Hidrolizált kollagén (marhából), Maltodextrin, Rost komplex [Inulin (cikóriából), Bambusz rost, Zabrost, Narancs rost], BCAA-k (L-Leucin, L-Izoleucin és L-Valin 2:1:1 arányban), L-Glutamin, Étkezési sav (Citromsav),
Aroma, Csomósdást gátló anyagok (Szilícium-dioxid, kalcium-foszfátok), Édesítőszerek (Szukralóz, Aceszulfám-K), Hialuronsav, Bromelain (Ananas Comosusból 1200 gDU/gm), Papain (Carica Papaya 1,5 FIP U/mg), Étkezési
só, Színezék (Narancssárga S**). **Narancssárga S – A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást
gyakorolhat.

Allergén információ: Glutént, tejet, szóját, tojást és mogyoróféléket feldolgozó üzemben készült.

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson a LOT/EXP. mezőben
feltüntetett időpontig.

Tárolási feltételek: 5°C és 30°C közötti hőmérsékleten, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó!
Felbontás után ne tárolja 6 hónapnál tovább a terméket!

14 940 Ft
Irány a bolt
Nature Cookta Étkezési Szódabikarbóna 250 g

Nature Cookta Étkezési Szódabikarbóna 250 g

Gyönyörű, egyenletes tésztát készíthetünk a német gyártású alapanyaggal, mely a legszélesebb körben használt adalékanyagok táborát gazdagítja, legyen szó marha- , vadhúsételekről vagy tartósan kemény tejszínhab készítéséről.
319 Ft
Irány a bolt
N&Z Étkezési Zselatin 250 g

N&Z Étkezési Zselatin 250 g

Ezzel az egyszerű, áttetsző, jó minőségű anyaggal könnyedén kocsonyásíthatja ételeit. A N&Z Étkezési Zselatin 200 bloom-os por állagú termék használatával tökéletes lekvárokat, tortákat, szószokat készíthet.
2 334 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

N&Z Étkezési Zselatin 500 g

N&Z Étkezési Zselatin 500 g

Csupán egy jó minőségű alapanyagra, valamint néhány szabály betartására van szüksége, ha olyan ételt készít, melynek receptjében zselatin szerepel! 200 bloom-os porzselatint vásárolhat, ha a N&Z Étkezési Zselatin fél kilós kiszerelését beszerzi. Ez az áttetsző, színtelen anyag megoldást jelenthet ételei kocsonyásítására.
4 369 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Nature Cookta Parajdi Étkezési Só 1000 g

Nature Cookta Parajdi Étkezési Só 1000 g

Ha az étkezési sónál is a természetes tisztaságot részesíti előnyben, akkor a nem jódozott, parajdi ételízesítő teljes mértékben megfelel ennek a kitételnek! Az Erdélyből származó só különlegessége: a védett környezetben megőrzött beltartalma.
619 Ft
Irány a bolt

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.