Az indiai sáfrány, más néven kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. A hinduk igen tisztelik a kurkumát, az “élet fűszerének” nevezik és minden indiai templomban kötelező tartani belőle. Talán ezért is van az, hogy az indiaiak körében számos olyan betegség elenyésző számban fordul elő, amely a világ más részein vezető haláloknak számít. A kurkuma a hatezer éves indiai ajurvédikus orvoslás egyik fő alapanyaga, mondhatni univerzális gyógyszerként alkalmazzák.
A nyugati orvoslás az 1990-es években kezdett célzottan foglalkozni a kurkumával. A kutatások középpontjában nem is maga a kurkuma, hanem a növény élénksárga színét adó hatóanyag, a kurkumin, valamint annak származékai, a kurkuminoidok álltak. Immár több ezer tudományos vizsgálat és publikáció alapján az ősi tudás igazolódni látszik, a kurkuma orvosi célú alkalmazása csodálatos eredményeket hozott. Hatásmechanizmusa tekintetében nagyon hasonló a flavonoidokhoz: erős antioxidáns, enzimműködést serkentő, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, anti-bakteriális, vírusölő és immunerősítő növényi vegyület. Mindezek mellett a kurkuma hatóanyagai elősegítik a kollagén termelést, így remek bőrfiatalító és nem utolsó sorban rendszeres fogyasztása rendkívül kedvezően hat az izületekre is!
Milyen hatásai ismertek a kurkuma aktív hatóanyagának, a kurkuminnak?
Gyulladásgátló: gátolja a leukotrién-képződést (gyulladáskeltő anyag), továbbá stimulálja a mellékvese által termelt kortizol képződését. Különösen hatékony gyulladáscsökkentő a következő betegségeknél: ízületi gyulladások, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések.
Májvédő: hasonló hatással rendelkezik, mint a máriatövis mag – növeli a májban a glutation szintet, amely szervezetünk legerősebb antioxidánsaként ismert.
Vérhígító: megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, elősegíti a vérrögök oldódását, vagyis vérhígító, az érrendszert védő hatású.
Bélrendszert védő: szabályozza, egyensúlyban tartja a bél baktériumflóráját, továbbá megvéd a nyombélfekély vagy a Crohn-betegség gyulladásos állapotaitól.
Rákmegelőzést segítő: megvéd a környezetünkben található rákkeltő hatású anyagoktól, különösen a cigarettafüsttől. Állatkísérletekben antimutagén (vagyis a génmutációt gátló) és antikarcinogén (azaz a rákkeltő anyagokkal ellentétes) hatást mutatott.
Epeműködést javító: serkenti az epehólyag működését, fokozza az epe kiválasztását. Növeli az epe oldhatóságát, így gátolja az epekő kialakulását, és elősegíti a meglévő epekövek kiürülését.
Diabétesz megelőző: gyulladáscsökkentő hatásával megakadályozza az inzulin felszabadításáért felelős béta sejtek károsodását, továbbá javítja azok működését.
Miért különleges a G&G által gyártott Kurkuma 450mg kapszula?
A fentiekből is jól megérthető, hogy a kurkuma növény a neki tulajdonított jótékony hatások nagy részét valójában a benne található kurkuminnak köszönheti. Azonban a fűszerként kapható kurkuma por kurkumin tartalma átlagosan mindössze 3%, így a már terápiás hatással bíró napi 200-800mg-os kurkumin adagok bejuttatására ez a forma alkalmatlan. Ráadásul a kurkumin egy olyan, zsírban oldódó vegyület, amely alaphelyzetből nehezen szívódik fel, ezért ha nem a megfelelő formában szedjük, fogyasztása szinte hatástalan is lehet. A megfelelő hatóanyag mennyiség elérése érdekében a G&G által gyártott készítmény 95%-os kurkumin tartalmú kivonatot tartalmaz, amely az egész világon a legmagasabb! A fűszernövény összes pozitív élettani hatásának kiaknázása érdekében, a kurkumin mellett a készítményben azonos arányban hagyományos kurkuma gyökér por is található. A felszívódás javítása érdekében a készítmény 95%-os piperin tartalmú fekete bors kivonatot is tartalmaz. A piperin egy olyan növényi hatóanyag, ami megfelelően adagolva akár 2000%-al! is megnövelheti a kurkumin felszívódását az emberi szervezetben. A nagy dózisú 95%-os kurkumin tartalmú kivonat, a többi fontos fito-vegyületet érintetlen formában tartalmazó kurkuma gyökér por és a 95%-os piperin tartalmú fekete bors kivonat hármasa együtt biztosítja, hogy a G&G Kurkuma 450mg kapszula alkalmazásával elérjük a lehetséges maximális hatást!
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Termékleírás:
Az elmúlt hónapokban kialakult világjárvány új kihívások elé állította az egészségügyben és az egészségmegőrzés területén dolgozó szakembereket. Hirtelen óriási jelentősége lett a fertőtlenítésnek, a személyes higiéniának és a szervezetünket a külső fertőzésektől védő eszközöknek, készítményeknek.
Óriási áttörésnek számít, hogy ebben a vészhelyzetben a hivatalos orvostudomány több képviselője is elismerte a vitaminok – különösen a megfelelő dózisú C-, és D-vitamin – erőteljes vírusellenes hatását, és az USA-ban illetve Kínában kórházakban is alkalmazták hatékony terápiaként a fertőzötteknél. (Lásd külön cikkünket!)
Az új kihívásokra válaszul a G&G szakemberei összeállítottak egy olyan új napi csomagot, amelyben megtalálható az összes fontos olyan vitamin, ásványi anyag és növényi kivonat, ami hatékony védelmet tud nyújtani a külső fertőzésekkel szemben. A csomag része természetesen 2000mg C-vitamin és 4000NE D-vitamin, mint a védekezés alapja, illetve két kapszula Protecta immunerősítő multivitamin 34-féle összetevővel, amiről a csomag a nevét is kapta. A Szuper Antioxidáns Plusz kapszula 8-féle erőteljes szabadgyökölő természetes összetevőt tartalmaz, úgy mint a Glutation, a Q10, a zöldtea kivonat, Alfa liponsav és a kurkuma. A napi csomag fontos része a Quercetin Komplex kapszula, mivel a C-, és D-vitaminok mellett, kutatások bizonyították ennek a hatóanyagnak is az erős vírusellenes hatását. Az összeállítást tovább erősíti a Lizin Komplex cinkkel, és nem utolsósorban a Gyömbér és a Fokhagyma kapszulák. Ezen hatóanyagok mindegyike önmagában is erőteljes vírusölő, de az új Protecta Plus napi csomag egyesíti erejüket, hogy segítségükkel egy betonfalként védjenek minket a környezeti fertőzésekkel szemben.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.
Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.
A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Öszetevők (1 napi csomagban):
1 kapszula A-vitamin 5000NE, 2 kapszula Protecta multivitamin és ásványi anyag komplex 34 összetevővel, 1 kapszula C-vitamin 1000mg csipkebogyóval és acerolával, 1 kapszula D Plusz Komplex K2-vitaminnak, kalcium-magnéziummal, 1 kapszula Szuper Antioxidáns Plusz 8-féle erőteljes antioxidánssal, 1 kapszula Quercetin Komplex bromelainnal, 1 kapszula Lizin Komplex C-vitaminnal és cinkkel, 1 kapszula szagtalanított Fokhagyma petrezselyemmel és 1 kapszula Gyömbér gyökér por
Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak
Szedési javaslat:
napi 1 tasak reggeli vagy ebéd után bő folyadékkal
Egyre többünk esetében fordul elő az, hogy a különböző környezeti és életmódbeli, így legtöbbször környezeti tényezők hatására a szükségesnél több szabadgyök szabadul fel testünkben. A szabadgyökök agresszívan megbontják a szervezet normális működéséhez fontos és a sejtek anyagcseréjének szabályozásában nélkülözhetetlen molekulák szerkezetét. A szabadgyökök szerepet játszanak az öregedés folyamatának felgyorsulásában is: károsítják a szervezet kollagén kötőszöveti rostjait, ráncosítják a bőrt és csökkentik annak víztartalmát.
A Szuper Antioxidáns Plus-ban található antioxidánsok képesek a szabadgyököket hatástalanítani. Az antioxidánsok azok az vegyületek, amelyek egyfajta védőpajzsként működnek az ártalmas szabadgyökökkel szemben és mintegy seprűként takarítják ki szervezetünkből azokat.
A Szuper Antioxidáns Plusz kapszula többféle erős antioxidáns vegyület elegye.
Tartalmaz C-vitamint, E-vitamint, Pycnogenolt (OPC), szőlőmag-, áfonya- és zöldtea kivonatot, kurkumát, A-vitamint és Szelént. Ez egy olyan komplex készítmény, amely a többféle, gondosan válogatott összetevőjének köszönhetően igazán erős védelmet nyújt számodra a káros szabadgyökökkel szemben.
L-Glutation: Védi a sejteket a radioaktív- és az UV-sugárzástól, a vírusos fertőzésektől, a környezet méreganyagaitól, és a nehézfémektől. A glutation fontos szerepet játszik a méregtelenítő folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni.
Fenyőkéreg kivonat: Jó hatással van többek között a szív-és érrendszerre, a bőrre, a mentális funkciókra, a cukorbetegségre, a gyulladásokra, az asztmára és a menstruációs panaszokra, valamint hasznos sport táplálékkiegészítő is (95% OPC antioxidáns tartalom).
Q10: A szervezet sejtjeinek energiatermeléséhez szükséges enzim. A Q10 szervezetünkben szinte minden biokémiai folyamathoz szükséges antioxidáns anyag.
Alfa liponsav: Hatékony antioxidáns, semlegesíti a sejtromboló molekulákat. Hatékony méregtelenítő anyag, képes eltávolítani a szervezetből a kadmiumot, az ólmot és a higanyt.
C-vitamin: Fontos a rák megelőzésében, mivel semlegesíti a káros szabad gyököket. Mangán: Számos enzim működésének beindításához nélkülözhetetlen antioxidáns anyag.
Szőlőmag kivonat: A szabad gyökök lekötésében játszik nagy szerepet, így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringés, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, közvetve pedig az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni kiemelt védelmét szolgálja.
Áfonya kivonat (4:1): Serkenti a vérkeringést, erősíti a hajszálereket, fokozza a vörösvértestek membránjainak rugalmasságát.
Zöld tea kivonat: Leköti a szabad gyököket, és akadályozza a hibás sejtek szaporodását.
Kurkuma: A benne lévő kurkumin gyulladásgátló hatású antioxidáns vegyület.
A-vitamin: Erős antioxidáns hatással rendelkezik, védi a sejteket határoló membránrendszerek épségét a reaktív szabad gyökökkel szemben.
Szelén: Lassítja a szövetek öregedését, gátolja a vérrög képződést, csökkenti a haj őszülését, szedésével megelőzhető a szürke hályog és a makula degeneráció kialakulása.
Cink: Szabályozza az anyagcsere folyamatait, az enzimrendszerek működését, fenntartja a sejtek épségét.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
A máj a legfontosabb anyagcsereszervünk. A bélrendszerből felszívódó táplálék legnagyobb része rögtön ide jut. A májban történik a tápanyagok továbbszállításra való alkalmassá tétele, illetve az elsődleges méregtelenítési folyamat is. Ide kerülnek a szervezetből azok a méreganyagok, melyek a vesén át nem tudnak távozni, illetve számos szervezeti alkotóelem is itt bomlik le. A máj másik fő feladata az epesavak termelése, melyek a zsírok emésztésében vesznek részt, illetve a koleszterin kiválasztása, illetve körforgásának megvalósítása. A fenti feladatokat a máj sejtjei végzik, így azok egészséges működése elengedhetetlen a megfelelő funkcióhoz. A májsejtek azonban könnyen sebezhetőek a különböző méreganyagokkal, különösen az alkohollal szemben. A máj működésének zavarai és tünetei: A máj nem fáj, de működésének zavara, az egész anyagcserére kihat, így fáradékonyság, rossz közérzet mindig része a tüneteknek. Emellett a has jobb felső részének feszülése, étvágytalanság, hányinger szintén felléphet. Idegrendszeri szövődmények része lehet a kézremegés, koordinációs- és gondolkodási zavarok. További tünetek: fáradékonyság, hidegrázás, hályogok kialakulása, vizeletképzési problémák, ödémák, rossz közérzet, étvágytalanság, gyakori hányinger, nőknél menstruációs zavarok, férfiakon pedig az emlők megnövekedése, magas koleszterin szint, éjszakai izzadás.
Összetevők:
Articsóka levél kivonat: gyógyító ereje fő hatóanyagában, a cynarinban rejlik. Jótékony hatással van a májra, serkenti az epe termelését, amely felgyorsítja a koleszterin és a mérgek kiürülését, ezáltal megakadályozza a májkárosodást.
Szuperoxid dizmutáz (SOD): A szuperoxid dizmutáz nevű enzim, azaz rövidítve SOD, kulcsszerepet játszik a máj védelmében. A méregtelenítési folyamatok illetve bizonyos élelmiszerek táplálékká alakítása során a májsejtek különösen sok oxigént vesznek igénybe az optimális működésük érdekében. Ez azonban a rendkívül agresszív szuperoxid szabadgyök keletkezését is előidézi. Az SOD enzim képes semlegesíteni a szuperoxid szabadgyököt, ezáltal megvédi a májsejteket és megakadályozza a máj szöveteinek károsodását.
Glutation (GSH): Testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert - a májban termelődik háromféle aminosavból: glutaminsavból, ciszteinből és glicinből. Azonban az alkoholfogyasztás illetve az öregedés hatására termelődése lecsökken – pótlására van szükség. A glutation fontos szerepet játszik a méregtelenítő folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni.
Alfa-liponsav: ez a népszerű és sokoldalú antioxidáns védelmet nyújt a májnak a mérgező környezeti nehézfém szennyezések ellen. Ezeket a veszélyes anyagokat (pl. arzén, kadmium, ólom, higany) megköti és inaktív anyagokká alakítja át, amelyeket a szervezet már képes kiüríteni. Hatékonyan méregteleníti és védi a májat zsírmáj, májgyulladás és túlterhelt máj esetén.
Schizandra bogyó kivonat: 30-féle fitoösztrogént tartalmaz, melyek májvédő és májregeneráló tulajdonságokkal bírnak. Képesek megvédeni a májsejteket olyan méreganyagoktól, mint az aflatoxin vagy a kadmium-klorid.
Maitake, Shitake és Reishi (Ganoderma) gomba kivonatok: fő hatóanyagaik a béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok. Jótékonyan hatnak a zsírsav anyagcserére, a májban lecsökkentik a „rossz” LDL-koleszterin termelést, a vérzsír értékek pedig ennek hatására csökkennek. Fokozzák a máj antioxidáns enzim termelését.
Quercetin: ez a növényi flavonoid vegyület, képes megtisztítani a rossz étrend miatt elzsírosodott májat, továbbá védelmet nyújt a gyulladások és az alkohol káros hatásaival szemben.
Bojtorján gyökér: hatóanyagai serkentik az epe- és a májfunkciókat, ezért a gyógynövény kiválóan alkalmazható a méregtelenítő kúrák során.
Pitypang levél: (gyermekláncfű) egyike a legismertebb májvédő hatású gyógynövényeknek: megakadályozza az epekövek kialakulását és segíti a májfunkciót. Összehúzódásra készteti az epehólyagot, ezáltal elősegíti az epe áramlását.
L-cisztein, L-metionin és L-arginin: az L-cisztein erős antioxidáns hatású, kéntartalmú aminosav, amely egyrészt hatékonyan méregteleníti a májat, másrészt a glutation (lásd fent!) csúcs-antioxidáns egyik összetevője. Az L-arginin segíti a szervezetben termelődő mérgező anyagok, főként az ammónia eltávolítását, ezáltal támogatja a máj méregtelenítő feladatát. Az L-metionin javítja a máj lecitinképző képességét ezáltal csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát.
Lecitin: megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Csökkenti a koleszterin szintet.
B-komplex: a máj egészséges működéséhez bőséges B-vitamin bevitelre van szükség, ami javítja a szervezet zsír anyagcseréjét.
Cink és króm: májvédő, májregeneráló hatású ásványi anyagok K2-vitamin: az alkohol okozta májkárosodás illetve egyéb májproblémák K-vitamin hiányt okoznak, amit pótolni kell!
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A közel 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Az elmúlt években a kutatók egyértelműen megfigyelték, hogy az a folyamat, melyet általában “öregedésnek” nevezünk, valójában különböző betegségek sorozatban történő felbukkanásának folyamata. Az öregedés tipikus betegségei - a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a csontritkulás, az ízületi gyulladás és a rákos megbetegedések - mind a szabadgyökök károsító hatásaiból indulhatnak ki. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek harcolnak ezekkel a szabad gyökökkel. Nagymértékben lelassítják az öregedést és segítenek megakadályozni az öregedés számos betegségének kialakulását.
Az antioxidáns hatású anyagokat, vegyületeket két fő csoportra oszthatjuk: külső antioxidánsok, melyek más életformák által termelt, illetve a külső környezetünkben fellelhető anyagok. Ezeket különböző tápanyagokkal juttathatjuk be szervezetünkbe. Ilyen külső antioxidáns például a C-vitamin, az E-vitamin, a cink vagy a Ginkgo Biloba növényi vegyületei, amelyeknek természetesen mind megvan a maga egyéb szerepe szervezetünk egészséges működésében, de emellett képesek bizonyos mértékben egyes szabadgyökök semlegesítésére, ezért antioxidánsnak is minősülnek.
A másik – számunkra most fontosabb – csoport a belső antioxidánsok köre. „Belső” alatt azt kell érteni, hogy az emberi test által előállított anyagról, vegyületről van szó, melyek együttesen alkotják szervezetünk saját antioxidáns rendszerét. Ez a rendszer, illetve ennek alkotóelemei bírnak a legerősebb és legkomplexebb antioxidáns hatással, ezért fontosságban megelőznek minden más külső antioxidáns anyagot. Ide tartozik például a Glutation, a koenzim Q10 és írásunk főszereplője, a szuperoxid dizmutáz, vagy röviden SOD is.
Az SOD a legértékesebb egyedülálló belső antioxidáns.
A SOD enzimet 1968-ban fedezte fel Irwin Fridorich. A kutatások szerint az egyik legerősebb antioxidáns, amelyet a szervezet a kataláz és a Glutation mellett termel. Az enzimet a SOD1 gén hozza létre és három típusa van, attól függően, hogy azok rezet, mangánt vagy cinket tartalmaznak. Mindazonáltal az SOD minden típusának elsődleges feladata a rendkívül káros, szuperoxid nevű szabad gyökök elleni küzdelem. A szuperoxidot sejtjeik termelik, a sejtek metabolizmusának melléktermékeként. A szabadgyökök közül messze ez a legveszélyesebb és legkárosabb. Erre reagálva termeli testünk a szuperoxid dizmutázt, azaz SOD-t, amely hatékonyan képes a „legerősebb rosszfiú” semlegesítésére. A dizmutációnak nevezett folyamat (innen az enzim elnevezése) révén a szervezet az SOD segítségével lebontja a szuperoxidot olyan vegyületekre, melyek ártalmatlanok sejtjeinkre nézve.
Ahogy öregszünk, testünk belső, természetes antioxidáns termelése folyamatosan csökken, de a szervezetet érő káros, oxidatív stressz mértéke nem lesz kisebb, sőt akár növekedhet is. Ha sejtjeinket túlterhelik a szuperoxid szabadgyökök és nincs elég semlegesítő hatású SOD enzim jelen, akkor a szabadgyökök okozta károsodás dominál. Ennek eredményeképpen sejtjeink gyorsabban öregszenek és halnak meg. Az újonnan létrejött sejtek gyengébbek és gyengébbek lesznek, utat nyitva különböző súlyos betegségeknek, úgy mint izületi gyulladások, köszvény, gyulladásos bélbetegségek, szív- és érrendszeri betegségek, szürkehályog és a különböző daganatos megbetegedések.
Ha azonban a G&G SOD Plusz kapszula szedésével szervezetünkben megfelelően magas SODszintet hozunk létre, akkor nem csak a felsorolt betegségek előfordulása ellen tudunk hatni, hanem lelassíthatjuk testünk öregedési folyamatát és az öregedés jeleinek megjelenését bőrünkön.
Fontos kihangsúlyoznunk, hogy az SOD Plusz készítmény a szuperoxid dizmutáz enzimen kívül tartalmaz még Glutationt, mivel a szuperoxid szabadgyök okozta károsodás a Glutation szintet is csökkenti, valamint a Glutation képződéséhez szükséges N-acetil-L-ciszteint, továbbá az SOD enzim képződéséhez szükséges nyomelemeket: rezet, cinket és mangánt is. Az így összeállított komplex rendkívül hatékonyan képes támogatni és egyben pótolni szervezetünk első számú antioxidáns védelmi vonalát.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.