Mi is az a liofilizálás?
A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. Ez azt jelenti, hogy a jég a szilárd halmazállapotból, a folyékony halmazállapotot átugorva rögtön gőzzé válik. Liofilizálás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, az eljárás fizikai folyamatokra épül. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok, viszont teljes mértékben a gombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül! A liofilizált termék tulajdonságai a következőkEgyéb változatok:
Az acerola a C-vitamin tartalmáról híres, amely akár 50-szer annyi, mint a narancsé. A készítmény bio acerola tartalma jelentős TERMÉSZETES C-vitamin tartalommal rendelkezik. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez és hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A chaga gomba egyik fő hatása, hogy eltávolítja a mérgeket a szervezetből, növeli a test ellenálló képességét.
A süngomba gyulladáscsökkentő, jótékony hatással van az idegrendszerre és emésztőrendszeri betegségekre.
A NaJa Forest N7 gyógygomba kivonat a következőket tartalmazza:Tápanyagértékek | 5 ml (javasolt napi adag) | 100 ml |
Energiatartalom (kj/kcal) | 80,95/19,35 | 1619/387 |
Zsír (g) | 0,013 | 0,255 |
ebből telített zsírsavak (g) | 0,006 | 0,13 |
Szénhidrát (g) | 4,79 | 95,8 |
ebből cukor (g) | 0,034 | 0,685 |
Fehérje (g) | 0,023 | 0,455 |
Só (g) | 0,007 | 0,15 |
Szárított bio Chaga (Inonotus obliquus) gomba (g) | 0,3125 | 6,25 |
ebből poliszacharid (57,6%) (g) | 0,18 | 3,6 |
Szárított bio Süngomba (Hericium erinaceus) (g) | 0,3125 | 6,25 |
ebből poliszacharid (67,7%) (g) | 0,21 | 4,2 |
Szárítoto bio Acerola (Malpighia emarginata) (g) | 0,45 | 9 |
ebből C-vitamin (18,454%) (g) NRV% | 0,083 103% | 1,66 |
Mi is az a liofolizálás?
A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok viszont teljes mértékben a gyógygombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül! A liofilizált termék tulajdonságai a következőkEgyéb változatok: