Leves


A Green Pláza keresőjében leves címkével ellátott termékek
1-1 megjelenítése a(z) 1 elemből.
szaritott-bio-rokagomba-20-g

szaritott-bio-rokagomba-20-g

A Rókagomba az egyik legnépszerűbb étkezési gombánk, mely játékosan aromás ízével tökéletesen illeszkedik számos mártáshoz, körethez. Felhasználási lehetősége nagyon sokoldalú. Íze borsra emlékeztetően csípős, de ez sütés-főzés közben eltűnik. Illata sajátos, némileg a sárgabarackéra emlékeztet és ezt a szárítás alatt sem veszti el. Összetevők: 100% szárított rókagomba* (*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból) A Szárított BIO  Rókagomba jellemzői:
  • Kézzel válogatott
  • Kézzel csomagolt
  • GMO-Mentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Vegán
  • BIO termék.
Felhasználási javaslat: A száraz gombát áztassuk 30 percig langyos vízben. A beáztatott rókagomba felhasználható levesekhez, előételekhez, de akár rizottóba, mártásba vagy egyszerűen keverje bele a tésztás, húsos ételekbe, vagy a burgonyás, zöldséges ételek szószába. A szárított gomba jól illik a vaj és tejszín alapú szószokhoz. Átlagos tápértéktartalom 100 g termékben: Energia 973 KJ, 237 Kcal; Zsír 5,2 g (amelyből telített zsírsavak 1,25 g); Szénhidrát 2,1 g (amelyből cukrok 0,42 g); Fehérje 16,4 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat. Netto tömeg: 20 g. A csomag tartalma körülbelül 200 g friss gombának felel meg. Tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk. Figyelem! Fontos, hogy fogyasztás előtt a gombát teljes mértékben forrósítsd át! Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft, Fülöpjakab. Ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság A Gyöngyösi és Társai Kft által forgalmazott termékek BIO Tanúsítványának száma: 150233824, mely 2026.01.31-ig érvényes, és az ellenőrző hatóság honlapján lekérhető: https://hu-oko-01.hu/ACM/faces/form/portal/certification/certsearch.xhtml Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig nap/hónap/év Tudtad, hogy ez a gomba a D-vitamin egyik legjobb természetes forrása? Ugyanakkor a B-vitaminokból és frissen C-vitaminból is sokat tartalmaz. Vasból, kalciumból, magnéziumból, mangánból, foszforból és cinkből is nagy mennyiséget szív magába a talajból.   Íme kedvenc levesünk receptje: RÓKAGOMBALEVES PIRÍTOTT ZSEMLEKOCKÁVAL A 20 g szárított  rókagombát 30 percig langyos vízben beáztatom, ha még szükséges tovább aprítom. A petrezselyem zöldjét megmosom, apróra vagdalom. Közben fazékban a 5 dkg vajat lassú tűzön megolvasztom, és megpirítom benne a gombát meg a petrezselyem zöldjét. Kettő evőkanálnyi liszttel meghintem, s ha az sárgára pirult, annyi csontlét öntök rá, hogy olyan sűrű legyen, mint egy becsinált leves. Sózom, borsozom. Tálaláskor az 1 dl sűrű tejfölben elkavarom a három tojássárgáját, és ezt belehabarom a levesbe. Vajban pirított zsemlekockát kínálok mellé. Jó étvágyat kívánunk!  
1 990 Ft
Irány a bolt

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.