Mandulás


A Green Pláza keresőjében mandulás címkével ellátott termékek
1-2 megjelenítése a(z) 2 elemből.
Biosüsse Bio Eritrit – kristályos – 440g

Biosüsse Bio Eritrit – kristályos – 440g

Energia

0 kJ / 0 kcal

Zsír

0 g

                   - amelyből telített zsírsavak

0 g

Szénhidrát

0 g

                   - amelyből cukrok

0 g

Fehérje

0 g

0 g

Allergének

A Biosüsse mentes a következőktől:
  • Tej
  • Glutén
  • Tojás
  • Szezám
  • Szója
  • Mogyoró
  • Mandula
A Biosüsse a következő allergéneket tartalmazza: A termék nem tartalmaz allergén összetevőket!A kalóriamentes Biosüsse tökéletes sütéshez-főzéshez. Kedvelt hozzávalója a süteményeknek, kekszeknek, müzliknek és italoknak, egy kicsit gyengébb erősségű édes ízzel, mint a hagyományos cukor. A tökéletes végeredmény elérése érdekében a Biosüsse mennyisége ne haladja meg a teljes mennyiség 20 %-át. Jó szórakozást és élvezetet!
  • Frissítő Limonádé
  • Mákos és diós bejgli
  • Mandulás csók
  • Maricpán golyók
A kívánt recept megtekintéséhez kattintson a nevére!

További információk

Természetes íz

Eltérően a szintetikus édesítőszerektől, amelyek túlzottan édesek, a Biosüsse 100 %-ig természetes és pont megfelelően édes. Segítségével kedvenc süteményeink immár cukormentesen is könnyedén elkészíthetők, hiszen ugyanúgy használható sütésnél, mint a szokványos cukor.

Mivel teljesen mellékízmentes, így a más édesítőszereknél gyakran tapasztalt kellemetlen, kesernyés íztől sem kell tartani.

125 gramm Biosüsse cukor alternatíva 100 gramm hagyományos cukornak felel meg.

Természetes nyersanyag, természetes fermentáció

A Biosüsse alapja a természetben - például az érett gyümölcsökben - is előforduló cukoralkohol, az eritrit. A cukoralkoholok csak a nevükben alkoholok, egyáltalán nincs semmi alkoholtartalmuk!

A Biosüssét élőkultúrák segítségével természetes fermentáció során állítják elő. A folyamat hasonló, mint ahogy a joghurt készül. A Biosüsse kizárólag prémium minőségű, biológiai tanúsítvánnyal rendelkező kukoricából készül – cukor, szintetikus édesítőszerek, aromák és adalékanyagok hozzáadása nélkül.

A tapasztalatok alapján a Biosüsse nagyon kedvelt a különböző élelmiszerintoleranciás, vegán, vegetáriánus és cukorbeteg fogyasztók körében. Továbbá, a Candida betegek is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen, ellentétben a hagyományos cukorral, a Biosüsse NEM táplálja a Candida gombát.

 

Az édes életet jó lelkiismerettel élvezni? – Biosüssével ez először lehetséges.

Tapasztalatok alapján ártalmatlan

Több, mint 25 évnyi tapasztalat mutatja, hogy az eritrit lényegesen jobban emészthető, mint az összes többi cukoralkohol, például a xilit (nyírfacukor), maltit vagy a szorbit. Ez azért van, mert az eritrit majdnem teljes mértékben felszívódik a véráramba (még a vékonybélben), és változatlanul távozik a vizeleten keresztül a szervezetből. A nagyobb méretű cukoralkoholok (mint a xilit, maltit, szorbit) elérve a vastagbelet, ozmotikus vizet választanak ki és nem ritkán hasmenést okozhatnak. Ellentétben ezekkel a nagyobb méretű cukoralkoholokkal, a Biosüsséből csak nagyon kevés jut el a vastagbélig, így nem okoz hasmenést még akkor sem, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk.

A Biosüsse fogyasztása nem vezet semmiféle élelmiszerintoleranciához (mint pl. fruktóz- vagy laktózintolerancia) és nem tartalmaz – a sokat vitatott – gyümölcscukrot, mint pl. az agavészirup. Az eritritnél nincs napi ajánlott fogyasztási limit meghatározva.

Élvezet bűntudat nélkül!   Ez a Biosüsse.

Bio és alakbarát

A Biosüsse az első biológiai cukoralternatíva, kalória nélkül! Nem tartalmaz semmilyen, a test által felhasználható szénhidrátot és igazán kedvelt a diabéteszesek és mindazok körében, akik cukor- és kalóriatudatosan táplálkoznak.

 

Alkalmas többek között

-          Low Carb, Paleo, Dukan, Atkins, stb. diéta követői számára, valamint

-          vegán és vegetáriánus fogyasztók számára is.

 

Tanulmányok bizonyítják, hogy az eritrit sem az egészséges, sem a cukorbeteg embereknél nincs semmilyen hatással a vércukorszintre vagy a hasnyálmirigy inzulin kiválasztására. Ez semmilyen más édesítőre nem igaz (legyen az édesítőszer, vagy a hagyományos cukor). Ezen tulajdonsága miatt is nagyon kedvelt a az összes cukormentes diétát (az Atkinstől a Ketogénen és a Dukan-on át a paleo és low carb diétát) követők körében.

Nem károsítja a tejfogakat

Aktuális tanulmányok alátámasztják, hogy az eritrit ugyanúgy antikariogén (= fogszuvasodás elleni), mint az erről ismert xilit, csakhogy a xilittel ellentétben, abszolút nulla kalóriatartalommal.  Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy “fogbarát”, ugyanis egy filmréteget alakít ki a fogakon és így megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását. Ezenfelül, a Biosüsse bizonyítottan úgy viselkedik, mint egy intenzív antioxidáns - mint ahogy néhány vitamin és növényi anyag -, így segít megvédeni az érfalak rugalmasságát.

 

Bevált és biztos

Japánban például már 25 éve használják rengeteg élelmiszerben az eritritet, az Európai Unióban is már több mint 10 éve engedélyezett bárminemű korlátozás nélkül a gyermekek vagy a cukorbetegek számára.

Az eritrit természetesen előfordul az emberi anyagcserében is, és nincs semmilyen hatással sem az egészségesek, sem a diabéteszesek vércukor- vagy inzulinszintjére. Így kizárható az is, hogy az édes íze miatt nem kívánt étvágy- vagy súlynövekedést eredményezne.

Jó lelkiismerettel élvezni az édeset!

A Biosüsse Európa első kalóriamentes cukoralternatívája, amely igazolt BIO tanúsítvánnyal rendelkezik. Természetes fermentáció során állítják elő BIO kukoricából.

Cukor, szintetikus édesítőszerek, aromák és adalékanyagok hozzáadása nélkül. Német- és magyarországi BIO intézmények által ellenőrizve és igazolva.

4 157 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Mosómami mandula olaj, bio, 110ml

Mosómami mandula olaj, bio, 110ml

Hidegen sajtolt, bio, világos dió színű, karakteres illatú, közepesen sűrű bázisolaj.

A-, B- és E-vitaminban gazdag növényi olaj.

Használható önmagában, de krémek alapanyagaként is.

Ápolja a legérzékenyebb bőrt is és hosszantartó hidratálást nyújt. Rendszeres használatával a bőr puha és bársonyos lesz.

Csecsemőknél és gyermekeknél is alkalmazható általános bőrápolásra.

Vitamintartalmának köszönhetően segít fenntartani a bőr nedvességét, csökkenti a szem alatti sötét karikákat, a szemkörnyéki szarkalábakat és késleltetheti az öregedést is.

Bővebben a mandulaolajról

A mandula egy csonthéjas termés illetve az azt termő mandulafa (Prunus dulcis, Prunus communis, Prunus amygdalus vagy Amygdalus communis) rövidebb neve. Őshazája Nyugat- Közép és Kelet Ázsia Legközelebbi rokona az őszibarack, távolabbi rokonai a szilva és a kajszibarack. A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb.

A mandula a kedvező életkörülmények között eléggé nagy fává fejlődik, erős, gyakran vastag törzset nevel, koronája hajlamos az elsűrűsödésre. A faj páratlan szívósságánál fogva megtelepszik a napégette, száraz, sziklás lejtőkön is, de itt inkább bokoralakot ölt. A mediterrán országokban leggyakoribbak a magról kelt fák, amelyek 3–8 m magasságot érnek el, szabálytalan koronát fejlesztenek, kérgük ripacsos, gyakran furcsán csavarodott. Fája jó talajon és megfelelő ápolás mellett 6-8 méter magas, a korona átmérője 4-8 méter közötti.

A felnyíló csonthéjas termés külső és középső terméshéja éréskor felreped és kihull a csontár. A mag édes és keserű lehet. A termelt édesmagvú fajták papír-, félpapír- és kemény magvúak lehetnek.

A mandulamag fehér belseje fogyasztható, miután feltörtük a csonthéjat és megtisztítottuk a vékonyabb héjától. Főleg cukrászkészítményekhez, illetve édes ételekhez használatos, főként aprítva. A marcipán alapanyagát képezi. Ünnepi ételeket tehetünk vele különlegessé, például mandulás pulyka, mandulás hal. A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen (olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat (K, Ca, Mg, Fe, P) tartalmaz.

Forrás: Wikipédia

Az olaja gazdag E és  B-vitaminban. Magas az Omega-9 telítetlen zsírsavtartalma, illetve legnagyobb részét a linolsav és olajsav alkotja. Ezeknek fontos szerepe van a bőr védelmében és a szárazság megszüntetésében. Ezért leginkább az érzékeny és száraz bőr ápolásához ajánlott. Puhítja a bőrt, visszaadja annak rugalmasságát és lassítja az öregedését. Szemkörnyék ápolására is elsőrangú. Megszünteti a mimikai ráncokat. Táplálja és ragyogóvá teszi a bőrt.

Használata egyszerű. Cseppentsünk pár cseppet a tenyerünkbe és ujjbeggyel lassan masszírozzuk be a bőrbe. Testápoláshoz a fentiekhez hasonlóan alkalmazzuk. Bázisolajként is kiváló, hiszen jól keveredik minden illóolajjal. Keverjünk bele kedvenc illóolajunkból, 50 ml olajhoz 1-5 cseppet és már használhatjuk is. Ha közvetlenül fürdés után, a még picit nedves bőrre kenjük, még hatásosabb hidratáló.

Receptek házi kozmetikum készítéshez

Mandulaolajos testápoló vaj

Ajánlott normál, vagy száraz, repedezett bőrre.

Hozzávalók:

  • 50 g kakaóvaj
  • 50 g sheavaj
  • 1 teáskanál mandulaolaj
  • 1 kapszula E-vitamin

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá a mandulaolajat, majd préseld bele a kapszulából az E-vitamint. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat. 

Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. A mandulaolaj gazdagon táplálja és nagyon jól puhítja a kiszáradt, berepedezett bőrt. Lassítja az öregedés folyamatát.

Sheavajas ajakápoló

- 10 gramm shea vaj

- 10 gramm mandulaolaj

- 10 gramm méhviasz

- 5 csepp E-vitamin

- 2 csepp illóolaj (levendula, narancs..stb.)

A sheavajat, az olajat és a méhviaszt olvaszd össze vízgőz felett egy edényben. Ne hevítsd, csak épphogy folyékony legyen. Vedd le a tűzről, és add hozzá az E-vitamint és az illóolajat. Keverd el és már mehet is a tárolóba. Ebből a mennyiségből min. 5 stift jön ki. Töltheted pici fém tégelybe is.


Kiszerelés: 110 ml Származási ország: Olaszország
2 589 Ft
Irány a bolt

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.