A dōTERRA gyermekeknek készült táplálékkiegészítők omega-3 zsírsavakkal, teljes értékű tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogatják a gyermekek fejlődését egy finom, praktikus formában.
Termékleírás:
Az elmúlt hónapokban kialakult világjárvány új kihívások elé állította az egészségügyben és az egészségmegőrzés területén dolgozó szakembereket. Hirtelen óriási jelentősége lett a fertőtlenítésnek, a személyes higiéniának és a szervezetünket a külső fertőzésektől védő eszközöknek, készítményeknek.
Óriási áttörésnek számít, hogy ebben a vészhelyzetben a hivatalos orvostudomány több képviselője is elismerte a vitaminok – különösen a megfelelő dózisú C-, és D-vitamin – erőteljes vírusellenes hatását, és az USA-ban illetve Kínában kórházakban is alkalmazták hatékony terápiaként a fertőzötteknél. (Lásd külön cikkünket!)
Az új kihívásokra válaszul a G&G szakemberei összeállítottak egy olyan új napi csomagot, amelyben megtalálható az összes fontos olyan vitamin, ásványi anyag és növényi kivonat, ami hatékony védelmet tud nyújtani a külső fertőzésekkel szemben. A csomag része természetesen 2000mg C-vitamin és 4000NE D-vitamin, mint a védekezés alapja, illetve két kapszula Protecta immunerősítő multivitamin 34-féle összetevővel, amiről a csomag a nevét is kapta. A Szuper Antioxidáns Plusz kapszula 8-féle erőteljes szabadgyökölő természetes összetevőt tartalmaz, úgy mint a Glutation, a Q10, a zöldtea kivonat, Alfa liponsav és a kurkuma. A napi csomag fontos része a Quercetin Komplex kapszula, mivel a C-, és D-vitaminok mellett, kutatások bizonyították ennek a hatóanyagnak is az erős vírusellenes hatását. Az összeállítást tovább erősíti a Lizin Komplex cinkkel, és nem utolsósorban a Gyömbér és a Fokhagyma kapszulák. Ezen hatóanyagok mindegyike önmagában is erőteljes vírusölő, de az új Protecta Plus napi csomag egyesíti erejüket, hogy segítségükkel egy betonfalként védjenek minket a környezeti fertőzésekkel szemben.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.
Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.
A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Öszetevők (1 napi csomagban):
1 kapszula A-vitamin 5000NE, 2 kapszula Protecta multivitamin és ásványi anyag komplex 34 összetevővel, 1 kapszula C-vitamin 1000mg csipkebogyóval és acerolával, 1 kapszula D Plusz Komplex K2-vitaminnak, kalcium-magnéziummal, 1 kapszula Szuper Antioxidáns Plusz 8-féle erőteljes antioxidánssal, 1 kapszula Quercetin Komplex bromelainnal, 1 kapszula Lizin Komplex C-vitaminnal és cinkkel, 1 kapszula szagtalanított Fokhagyma petrezselyemmel és 1 kapszula Gyömbér gyökér por
Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak
Szedési javaslat:
napi 1 tasak reggeli vagy ebéd után bő folyadékkal
Emésztőrendszerünkben zajlik az ételek lebontása és a tápanyagok felszívódása, de fontos szerep jut neki a szervezetet érő káros anyagok elleni védekezésben is. A belek fala egyfajta védőgátat képezve kontrollálja, hogy mi kerüljön be a véráramba. A bejutott anyagokat azután az érrendszer testünk szerveihez szállítja.
A bélfalban elhelyezkedő, „szorosan illeszkedő sejtkapcsolatoknak” (tight junction) nevezett kis rések lehetővé teszik a víz- és a tápanyagok átjutását, miközben gátolják a káros anyagok bekerülését. A bél áteresztőképessége azt jelenti, hogy az egyes anyagok mennyire könnyen jutnak át a bélfalon.
Amikor a bélfal sejtjeinek „szorosan illeszkedő sejtkapcsolatai” kitágulnak, a bél áteresztőbbé válik, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb, idegen molekulák, zsírban nem oldódó anyagok, nagyobb fehérjemolekulák, összetett szénhidrátok, részben lebontott tápanyagok, bakteriális toxinok, szervetlen vegyületek, salakanyagok, környezetszennyező anyagok és vegyszerek a bélből a véráramba kerüljenek.
Ezt a jelenséget nevezik hétköznapi nyelven „szivárgó bélnek” vagy tudományosabban áteresztő bél szindrómának.
Amikor a bél „szivárgóvá” válik, olyan nem kívánatos anyagok kerülnek a bél falába illetve lépnek be a véráramba, amelyek krónikus bélnyálkahártya gyulladást, különböző emésztési problémákat, táplálék allergiát vagy túlérzékenységet, ekcémát, allergiás bőrkiütéseket, kimerültséget, immungyengeséget, visszatérő fertőzéseket, gyulladásokat, pajzsmirigy működési zavarokat és autoimmun betegségeket okozhatnak.
A sejtek közötti szoros illeszkedések zavara megnöveli a félig emésztett makromolekulák felszívódását. Ha maguk a bélhám sejtek is károsodnak, csökkent sejten keresztüli felszívódás kísérheti a megnövekedett sejtek közötti felszívódást. Mivel a tápanyagok rendesen a sejten keresztül szívódnak fel, így tápanyaghiány jöhet létre, amely önmagában is felépítés- és működésbeli zavarokhoz vezethet.
A szivárgó bélszindrómákat általában a bélnyálkahártyát károsító anyagokkal való érintkezés váltja ki. A leggyakoribb ok a fertőzés (vírus, baktérium és parazita), az alkohol, és a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek használata.
A szivárgó bél jelenséget okozhatják még a gabonában és hüvelyesekben előforduló lektinek, a gabonafélék gluténje, a kukoricában és burgonyában található különféle fehérjék, a feldolgozott ételekben található tartósítószerek, adalékanyagok, és a finomított szénhidrátok, melyek a bélflórában elszaporítják a nemkívánatos baktériumokat és gombákat.
Így a probléma kezelésekor egyrészt érdemes lehet változtatni étrendünkön, másrészről gyorsan meg kell szüntetnünk a már kialakult tágulatokat, melyek a szivárgást fizikailag lehetővé teszik.
Ez utóbbiban nyújt Önnek segítséget a G&G szakemberei által kifejlesztett újdonság, a Digesta Mend italpor. Az új készítmény olyan összetevőket tartalmaz, melyek mindegyike valamilyen módon hozzájárul a bélfal sejtjeinek, szöveteinek regenerálásához vagy az áteresztő bél szindróma tüneteinek kezeléséhez.
A formula összetevői:
L-glutamin
Egy aminosav, mely magas koncentrációban található a kötőszövetekben és szervekben, beleértve a gyomrot is. A bélfali sejtek (enterociták) glutamint használnak anyagcseréjük elsődleges üzemanyagforrásaként, és ez az aminosav biztosítja a béltraktus ellenálló képességét. A glutamin különösen hatásos felszívódási zavarok és bélgyulladás esetén. Segíti a vékonybél nyálkahártya regenerálódását és csökkenti a kóros áteresztőképességet, azaz a szivárgást.
Aloe Vera (200x koncentrátum)
Állatkísérleteket végző tudósok úgy találták, hogy az aloe csökkenti a vastagbélben és a végbélben kialakult gyulladásokat. Egy ilyen gyulladás az immunrendszer válasza az emésztőrendszer rendellenes működésére. A hosszú ideig fennálló gyulladás azonban a beleket áteresztővé teheti. Az aloe csökkentheti a gyulladás mértékét, ezáltal pedig segíthet a bélstruktúra gyógyításában
Kollagén
A kollagén a testben legnagyobb arányban előforduló fehérje. A struktúra fehérjék kategóriájába tartozik, ami azt jelenti, hogy feladata nem az izomépítés, vagy a szervek közti szállítás, hanem a szövetek elasztikusságának biztosítása és a szervek védelme. A kollagén egyfajta „cementanyag”, amely egymáshoz rögzíti a sejteket az egész testben. Bevitele nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a belek, a gyomor és az emésztőrendszer más szerveinek sértetlenségét. Bizonyos, a kollagénben található aminosavak, mint a glicin, csökkentik a bélrendszerben fellépő gyulladásokat, segítik az emésztést és hatásosak lehetnek az áteresztő bél szindróma kezelésében is.
Quercetin
Ez a vízben oldódó növényi festékanyag, vagyis flavonoid rendkívül aktív. Kiváló gyulladáscsökkentő, segít megakadályozni az allergiát és gyulladást okozó anyagok termelődését. Antioxidánsként is viselkedik: kisöpri szervezetünkböl a káros szabad gyököket. Autoimmun betegség esetén javítja az immunválaszt. A quercetin erősíti a bélfal szorosan illeszkedő sejtkapcsolatait, ezáltal ellene hat a „szivárgó bélnek”.
Cink citrát
Védi a sejteket a szabadgyököktől és támogatja a bél hámsejtek regenerálódását. Jelentős szerepe van a gyulladásos bélbetegségek gyógyulásában, hatékonyan közrejátszik a paraziták eltávolításában, és enyhíti az allergiás illetve túlérzékenységi reakciókat.
Vörös szilfakéreg gyógyhatásai
Ez a kocsonyás természetes "gyógyszer" csökkenti a gyulladásokat és a bélproblémákkal is leszámol!
Az emésztési, felszívódási panaszok jelentős részét valamilyen gyulladás okozza. Ez a betegség leginkább a bélrendszerben alakul ki.
Az amerikai indiánok csodaszere, az úgynevezett Slippery Elm Bark, ami nem más, mint a vörös szilnek a kérge, most ismét hódít, mivel képes helyrehozni a bélproblémákat, enyhíti a torokfájást és a sebeket is begyógyítja.
Bélproblémák
Görcsök, puffadás, szelek, hasmenés, székrekedés, az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség, mind mind olyan egészségügyi problémák, amelyek kezelésére még nem létezik biztos módszer, csak a tünetek enyhíthetők valamelyest. Egy 2002-es laboratóriumi kutatás során a szakértők viszont rájöttek, hogy a vörös szil, amit csúszós szilfának is neveznek, olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek csökkenteni a gyulladásokat, valamint semlegesítik a sejtpusztító szabad gyököket. Azt is észrevették, hogy a fa kérgéből készült őrlemény képes magába szívni a méreganyagokat, ami a vastagbél egészségének megőrzését nagyban elősegíti.
N-Acetyl D Glukozamin:
A glikoproteinek kulcsfontosságú összetevője a bélnyálkahártya védőrétegében is, így értékes tápanyag a megfelelő gyomor-bélrendszeri működés fenntartásához.
MSM:
MSM a bélrendszer egészségéért
Az MSM segíthet az emésztőrendszer nyálkahártyájának újjáépítésében, és csökkentheti a bizonyos élelmiszerekkel szembeni gyulladásos és allergiás reakciókat. Hasznos a szivárgóbél-szindróma, vastagbélgyulladás és a gyulladásos bélbetegségek gyógyításában. A jótékony bélbaktériumok mennyiségének növeléséhez az egyik lényeges tápanyag a kén. Az MSM mindennapi szedése idővel elősegítheti a mikrobák egyensúlyának megteremtését, és ezzel a bélflóra helyreállítását a bélben.
L-Karnozin
Az L-karnozin antioxidatív hatásával védi a fehérje sejteket a sérülések ellen, valamint az utóbbi időkben nagy figyelemnek örvend különleges tulajdonságai miatt és a sejtek élettartalmára vonatkozó hatásai miatt.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A közel 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Resveratrol
Az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezése az anti-ageing (öregedésgátlás) terén, a resveratrol volt, amelyről azóta számos klinikai vizsgálat bizonyította már be, hogy nagyon erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A vörös, bogyós gyümölcsök héjában, pl. a vörös szőlőben és így a belőle készített vörösborban is megtalálható a resveratrol, amely ígéretesen pályázik az “örök fiatalság elixírje” címre. Előzetes vizsgálatok igazolták, hogy a vörös szőlő héjában található meg az a speciális vegyület (phytoalexin), amelyet a növény saját maga termel, hogy megvédje sejtjeit a gombás és bakteriális fertőzésekkel szemben. Ez az igen erős antioxidáns hatással rendelkező természetes anyag nem más, mint a resveratrol, amit a „francia paradoxon” megoldásaként is emlegetnek. Ennek lényege, hogy miért olyan alacsony a szív-és érrendszeri megbetegedések száma az egyébként magas zsírtartalmú étrendet követő, de sok vörösbort fogyasztó franciák között? A válasz: a vörösborban található resveratrol miatt!
A kutatások bebizonyították, hogy a resveratrol tágítja az ereket, ezzel segítve a vérkeringést. Értágító tulajdonsága révén csökkenti a vérnyomást, s ezáltal lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségben áramoljon a vér a test minden területén – így nagyobb mértékben képes oxigénhez és tápanyagokhoz juttatni a sejteket. Egy tanulmány kifejti, hogy már 10 mg resveratrol drámai módon csökkenti az infarktus kockázati tényezőit. Antioxidáns hatása révén gátolja a vérben keringő zsírok (koleszterin) oxidációját és megakadályozza az ún. zsírszerű plakkok lerakódását, Az érelmeszesedés napjaink egyik népbetegsége. A legújabb kutatások szerint a resveratrol képes csökkenteni a kalcium felhalmozódását az erek falán, ráadásul visszér problémák esetén, használatával, azok visszahúzódását is megfigyelték.
A University of Swiss tanulmányai bebizonyították a resveratrol agyvédő képességét: mivel képes áthatolni a vér-agy gáton, szinte teljesen eltüntette az agykárosító plakkokat és semlegesítette a szabadgyököket, amelyeknek az Alzheimer-kór kialakulásában óriási szerepük van. Sok szakember ezért (is), „mindent visszafordító” (reverse-it-all) tápanyagként tartja számon.
A resveratol számos állatkísérletben, illetve sejttenyészeteken végzett kísérletekben mutatott rákellenes hatást. Sokasodnak azok az eredmények, amelyek alapján szoros kapcsolat lehet a gyulladásos állapot kialakulása és a daganatos sejtburjánzás megindulása között. A resveratrol blokkol számos gyulladáskeltő jelzőmolekulát, amelyek a rákos elfajulásra hajlamosító krónikus gyulladásos betegségek hátterében állnak.
Az Albert Einstein College of Medicine által végzett vizsgálat során kimutatták, hogy a resveratrol javítja az inzulin-érzékenységet, ezáltal hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához. A cukorbetegség miatt kialakult idegkárosodások tüneteit is enyhítheti.
A pozitív élettani hatás fokozása érdekében a G&G létre hozott egy olyan komplex formulát, amely nem csak magát a resveratrolt, hanem annak szinergistáit, azaz a hatását tovább erősítő természetes anyagokat is tartalmazza.
Quercetin
A vörös szőlőben és így a vörösborban is megtalálható másik erőteljes antioxidáns hatású anyag a Quercetin, amely egy pigment flavonoid, azaz a gyümölcs színét adó növényi vegyület. Antioxidáns hatásának köszönhetően védi a sejteket az oxidatív stressztől és az ehhez kapcsolódó betegségektől – növelheti a várható élettartamot. Erőteljes gyulladáscsökkentő hatása is ismert: a quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. Segíthet magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szemproblémák, izületi gyulladások, illetve tumoros betegségek esetén is.
Zöld tea kivonat
A zöld tea egészségre kiható ereje a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok (polifenolok, s annak egyik csoportja, a katechin vegyületek) jótékony hatásának köszönhető: csökkenti bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, de emellett alakunk fitten tartásában is segít, mivel a polifenolok támogatják a zsírégetést. Az öregedési folyamatok késleltetése mellett serkenti a vérkeringést és a központi idegrendszer működését, továbbá véd a fertőzésekkel szemben és erősíti az immunrendszert.
Koenzim Q10
A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejtek energiatermelésének folyamatában: egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy valamilyen más irányba terel. A Q10 szint csökkenése esetén – ami 25-30 éves korban bekövetkezik, energiahiány lép fel, de a normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése már szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. A Q10 fiatalító és energizáló hatásán túl, szedése gátolhatja a daganatok terjedését, csökkentheti a vérnyomást, és nagyfokú védelmet nyújthat a különböző szívbetegségekkel szemben is.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
A vörös szőlőben és így a vörösborban is megtalálható erőteljes antioxidáns hatású anyag a Quercetin, amely egy pigment flavonoid, azaz a gyümölcs színét adó növényi vegyület. Antioxidáns hatásának köszönhetően védi a sejteket az oxidatív stressztől és az ehhez kapcsolódó betegségektől – növelheti a várható élettartamot. Erőteljes gyulladáscsökkentő hatása is ismert: a quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. Segíthet magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szemproblémák, izületi gyulladások, illetve tumoros betegségek esetén is.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.