Szilva


A Green Pláza keresőjében szilva címkével ellátott termékek
1-2 megjelenítése a(z) 2 elemből.
Mosómami mandula olaj, bio, 110ml

Mosómami mandula olaj, bio, 110ml

Hidegen sajtolt, bio, világos dió színű, karakteres illatú, közepesen sűrű bázisolaj.

A-, B- és E-vitaminban gazdag növényi olaj.

Használható önmagában, de krémek alapanyagaként is.

Ápolja a legérzékenyebb bőrt is és hosszantartó hidratálást nyújt. Rendszeres használatával a bőr puha és bársonyos lesz.

Csecsemőknél és gyermekeknél is alkalmazható általános bőrápolásra.

Vitamintartalmának köszönhetően segít fenntartani a bőr nedvességét, csökkenti a szem alatti sötét karikákat, a szemkörnyéki szarkalábakat és késleltetheti az öregedést is.

Bővebben a mandulaolajról

A mandula egy csonthéjas termés illetve az azt termő mandulafa (Prunus dulcis, Prunus communis, Prunus amygdalus vagy Amygdalus communis) rövidebb neve. Őshazája Nyugat- Közép és Kelet Ázsia Legközelebbi rokona az őszibarack, távolabbi rokonai a szilva és a kajszibarack. A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb.

A mandula a kedvező életkörülmények között eléggé nagy fává fejlődik, erős, gyakran vastag törzset nevel, koronája hajlamos az elsűrűsödésre. A faj páratlan szívósságánál fogva megtelepszik a napégette, száraz, sziklás lejtőkön is, de itt inkább bokoralakot ölt. A mediterrán országokban leggyakoribbak a magról kelt fák, amelyek 3–8 m magasságot érnek el, szabálytalan koronát fejlesztenek, kérgük ripacsos, gyakran furcsán csavarodott. Fája jó talajon és megfelelő ápolás mellett 6-8 méter magas, a korona átmérője 4-8 méter közötti.

A felnyíló csonthéjas termés külső és középső terméshéja éréskor felreped és kihull a csontár. A mag édes és keserű lehet. A termelt édesmagvú fajták papír-, félpapír- és kemény magvúak lehetnek.

A mandulamag fehér belseje fogyasztható, miután feltörtük a csonthéjat és megtisztítottuk a vékonyabb héjától. Főleg cukrászkészítményekhez, illetve édes ételekhez használatos, főként aprítva. A marcipán alapanyagát képezi. Ünnepi ételeket tehetünk vele különlegessé, például mandulás pulyka, mandulás hal. A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen (olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat (K, Ca, Mg, Fe, P) tartalmaz.

Forrás: Wikipédia

Az olaja gazdag E és  B-vitaminban. Magas az Omega-9 telítetlen zsírsavtartalma, illetve legnagyobb részét a linolsav és olajsav alkotja. Ezeknek fontos szerepe van a bőr védelmében és a szárazság megszüntetésében. Ezért leginkább az érzékeny és száraz bőr ápolásához ajánlott. Puhítja a bőrt, visszaadja annak rugalmasságát és lassítja az öregedését. Szemkörnyék ápolására is elsőrangú. Megszünteti a mimikai ráncokat. Táplálja és ragyogóvá teszi a bőrt.

Használata egyszerű. Cseppentsünk pár cseppet a tenyerünkbe és ujjbeggyel lassan masszírozzuk be a bőrbe. Testápoláshoz a fentiekhez hasonlóan alkalmazzuk. Bázisolajként is kiváló, hiszen jól keveredik minden illóolajjal. Keverjünk bele kedvenc illóolajunkból, 50 ml olajhoz 1-5 cseppet és már használhatjuk is. Ha közvetlenül fürdés után, a még picit nedves bőrre kenjük, még hatásosabb hidratáló.

Receptek házi kozmetikum készítéshez

Mandulaolajos testápoló vaj

Ajánlott normál, vagy száraz, repedezett bőrre.

Hozzávalók:

  • 50 g kakaóvaj
  • 50 g sheavaj
  • 1 teáskanál mandulaolaj
  • 1 kapszula E-vitamin

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá a mandulaolajat, majd préseld bele a kapszulából az E-vitamint. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat. 

Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. A mandulaolaj gazdagon táplálja és nagyon jól puhítja a kiszáradt, berepedezett bőrt. Lassítja az öregedés folyamatát.

Sheavajas ajakápoló

- 10 gramm shea vaj

- 10 gramm mandulaolaj

- 10 gramm méhviasz

- 5 csepp E-vitamin

- 2 csepp illóolaj (levendula, narancs..stb.)

A sheavajat, az olajat és a méhviaszt olvaszd össze vízgőz felett egy edényben. Ne hevítsd, csak épphogy folyékony legyen. Vedd le a tűzről, és add hozzá az E-vitamint és az illóolajat. Keverd el és már mehet is a tárolóba. Ebből a mennyiségből min. 5 stift jön ki. Töltheted pici fém tégelybe is.


Kiszerelés: 110 ml Származási ország: Olaszország
2 589 Ft
Irány a bolt
mayer-cukormentes-fahejas-szilvaszorp-05l

mayer-cukormentes-fahejas-szilvaszorp-05l

Cukormentes fahéjas szilvaszörp 0,5l Gyümölcstartalom 51% Összetevők: szilva 46%, víz, erytvia (erytritol, steviol glikozid), citromlé(sűrítményből) 5%, fahéj Javasolt hígítási arány: 1:6 Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, erytviával édesített. Földimogyorót és dióféléket is felhasználó üzemben készült. Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőben tárolja és 2 héten belül fogyassza el! Tárolás: száraz, hűvös helyen. Használat előtt felrázandó.  
/100 g
Energia 180 kJ/43 kcal
Fehérje 0,3 g
Szénhidrát 24 g
 - melyből cukrok 10,5 g
Zsír 0 g
 - melyből telített zsírsavak 0 g
0 g
3 438 Ft
Irány a bolt

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.