A víz UV sterilizálás egyszerűségének és hatékonyságának köszönhetően széles körben elterjedt. A 253,7 nm hullámhosszúságú ultraibolya sugárzás a napsugárzás része, és mesterségesen is reprodukálható. Az így előállított UVc sugárzás sokkal nagyobb intenzitású, mint a napfény - ezért alkalmas a víz sterilizálására. Ezt a különleges fertőtlenítési módszert legionella, mikrobák, baktériumok, vírusok és protozoák bontásnak nevezik, miközben nincs a környezetre gyakorolt negatív hatás. Ez az ideális módszer a mikroorganizmusok vízből történő eltávolítására, és így a bakteriológia szempontjából fogyaszthatóvá válik víz. Fontos: az UV sugárzott víz csak akkor tekinthető ivó minőségnek, ha annak kémiai tulajdonságai megfelelnek az ívó vízre vonatkozó szabványoknak.
UV háztartási vízszűrő alkalmazási lehetőségei a víz forrását tekintve:
Esővíz: Az esővíz UV-sterilizálása lehetővé teszi, hogy szélesebb körben alkalmazzuk biztonságosan.
Fúrásvíz, fúrások: A kútvíz UV-sterilizációja során minden patogén szennyeződés (kórokozó) kiszűrhető.
Csapvíz: A csapvíz UV-sterilizálása biztosítja a prémium minőségű vízet, amely még a legmagasabb igényeket is kielégíti.
Forrásvíz, felszíni víz: ilyen vizek UV-sterilizálása állandó bakteriológiai vízminőséget fog biztosítani.
Tartályokban tárolt víz (lakókocsikban, hajókban stb.): Az UV-sterilizálás megőrzi a tartott víz egészségét tartályokban.
Előnyök:
Könnyű telepítés és használat
100% -os fizikai fertőtlenítés UV-sterilizálással
A víz természetes kezelése vegyi anyagok hozzáadása nélkül - tehát kiküszöböli a túladagolás kockázatát
Nincs kellemetlen íz vagy szag a vízben
Bizonyított hatékonyság az embert veszélyeztető mikroorganizmusok ellen
Nem alakul ki mérgező melléktermék
Alacsony karbantartási igény
Az UV lámpát évente kell cserélni, hogy a kívánt minőséget elérjük. A készülékben lévő kvarc élettartama 5 év.
Olvasd el a Blog bejegyzéseket, melyek segítenek a döntésben:
A vízlágyítás módszerei – ioncserés, mágneses vagy vegyszeres – mi a különbség, mikor melyik ajánlott?
Központi vízlágyítás és/vagy víztisztítás? – Mi a különbség?
A lágy víz használat előnyei – miért lágyítsd a csapvized
Hogy válasszunk optimális méretű és biztonságos előszűrőt magunknak?
Ezek a cookie-k elengedhetetlenül szükségesek a weboldal működéséhez, és ezért nem kapcsolhatók ki.
A böngésződben beállíthatod a sütik blokkolását vagy az azokra való figyelmeztetést, de ebben az esetben előfordulhat,
hogy az oldal bizonyos részei nem működnek megfelelően.
Az oldal további használatával elfogadod ezen – a weboldal működéséhez feltétlenül szükséges – cookie-k használatát.
Statisztikai-, teljesítmény sütik
Ezen sütik segítségével összegezzük az oldalunkon történő látogatásokat és a forgalom forrásait, hogy ily módon mérjük
és javítsuk az oldalunk teljesítményét. Ezek a sütik segítenek nekünk meghatározni a legnépszerűbb és legkevésbé népszerű
aloldalakat. A sütik által gyűjtött információk aggregáltak, összesítettek, ezért anonimak. Amennyiben nem engedélyezed
ezen sütik használatát, nem értesülünk róla, hogy felkerested az oldalunkat.
Marketing sütik
Ezen cookie-k hirdetési célú és közösségi média sütik. Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül.
Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések
megjelenítésére használhatják más oldalakon. A működésük során ezek a sütik nem tárolnak közvetlenül személyes adatokat,
de egyedileg azonosítják a böngészőt és az eszközt. Amennyiben nem engedélyezed ezen sütiket, nem élvezheted a célzott
hirdetéseket a különböző weboldalakon.
Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.