Összefüggés lehet a súlyosabb kimenetelű COVID-19 és a K-vitamin hiánya között - állapították meg holland kutatók. A szakértők a nijmegeni Canisius Wilhelmina kórházba került betegeket tanulmányozták, és arra jöttek rá, hogy a koronavírus-áldozatok és a súlyos tünetekkel intenzíven kezelt páciensek szervezetében alacsony volt a K-vitamin szintje.
Ez a vitamin nélkülözhetetlen a szervezet egészsége szempontjából. Hiányában vérzékenység, véralvadási zavarok, zsírfelszívódási- és/vagy májfunkciós zavarok is felléphetnek. Az új koronavírus okozta COVID-19 betegség során gyakori szövődmény a tüdőben kialakuló vérrög, ami súlyosan roncsolja a szerv rugalmas rostjait, melyek pusztulása légmell kialakulásához vezethet, és akár a tüdő összeesését is eredményezheti. Ennek kivédésében van azonban kulcsfontosságú szerepe a táplálékkal felszívódó K-vitaminnak, mely egyrészt a véralvadást szabályozó, másrészt a tüdőbetegségekkel szemben védelmet nyújtó fehérjék előállításában nélkülözhetetlen. Más szóval a K-vitamin aktiválja lényegében a tüdőnket védő fehérjét.
Dr. Rob Jassen, a projekten dolgozó egyik szakértő szerint már a mostani eredmények tükrében is ösztönözni lehetne a K-vitamin-bevitelt, mivel azt nem lehet túladagolni, és csak a vérhígító készítményeket szedők esetében kell figyelni a bevitt mennyiségre. Janssen hangsúlyozta, különbséget kell tenni a K1- és K2-vitaminok között. A K1 jellemzően a spenótban, brokkoliban, és a többi zöld levelű zöldségben, áfonyában és más gyümölcsökben található meg nagy mennyiségben. A K2 könnyebben felszívódik a szervezetben, és egy japán fermentált szójababból készült finomságban, a nattóban jelentős mennyiségben található meg. “Japán tudósokkal dolgoztam Londonban, és ők mondták, hogy Japán azon régióiban, ahol sok nattót esznek, egyetlen ember sem halt meg COVID-19-ben.” - idézi Janssent a The Guardian cikke.
A G&G által újonnan kifejlesztett K-Quinone formula megfelelő arányban és mennyiségben tartalmaz első osztályú K1 és K2-vitamint. Ráadásul a G&G készítménye a K2-vitamint úgynevezett MK-7 formában tartalmazza. Az MK-7 a K2-vitamin leggyorsabban felszívódó formája, amit a fent említett hagyományos japán erjesztett szója ételből, a nattóból vonnak ki. A felszívódás fokozása érdekében a G&G szakemberei kiegészítették a formulát a K-vitaminok szinergistáival, melyek segítik a K-vitaminok hasznosulását és erősítik hatásukat. Így a készítmény a K1 és a K2-vitaminok mellett magnéziumot és cinket is tartalmaz a maximális hatékonyság elérése érdekében.
A fenti termékleírás és termékkép valóságtartalmáért a greenplaza.hu üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal. Fenti termékleírás és képi anyag valóságtartalmáért és jogtisztaságáért az azt biztosító webáruház (Yoga Bazaar; https://yogabazaar.hu) illetve annak üzemeltetője (Jóga Bazár Kft.) felel.