Víztisztítóplaza.hu
Bruttó ár: 4 500 Ft
Várható szállítási díj: 2 490 Ft
Várható szállítási idő: 3 nap
Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve időközönként 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke, alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet a víztisztítóhoz a készülék védelme érdekében!
Feladata: a nyomáscsökkentő szelep a víztisztítóba érkező víz nyomását 50 psi (3,4 bar) nagyságúra csökkenti, ha a nyomás ennél nagyobb, így a víztisztító berendezésben elkerülhetjük az esetleges túlnyomás okozta meghibásodás(ok) következtében történő vízszivárgást.
Ha 50 psi (3,4 bar) vagy az alatti víznyomással érkezik a víz a víztisztítóba, annak mértékét nem változtatja meg.
Felszerelése: a QUICK gyors-csatlakozónak köszönhetően egyszerű.
lépés: Zárjuk el a főelzáró csapot a víztisztító hideg víz bekötésénél.
lépés: A nyomáscsökkentő szelepet a víztisztító elé, a főelzáró csap után, a jelölt áramlás irányának figyelembevételével csatlakoztassuk a rendszerbe a csővezeték megvágásával.
lépés: Nyissuk vissza a főelzáró csapot.
lépés: Bizonyosodjunk meg a szivárgásmentességről.
Műszaki leírás:
Anyaga: műanyag+fém
Csatlakozási méretek: 1/4"" x 1/4""
Csatlakozás típusa: Quick
Max. működési nyomás: 230 psi (15,85 bar)
Átfolyás mértéke: 7,5 liter/perc, 100 psi (6,89 bar) nyomásnál
Max. működési hőmérséklet: 40°C
* Megjegyzés a hálózati víznyomás értékéhez: a hálózati víznyomás átlagosan 3,5 bar körül van Magyarországon, amely azonban egyes területeken vagy időszakokban változhat. Hegyvidéken (pl. budai részeken) a helyi vízművek magasabb víznyomást biztosít, hogy a víz le tudja győzni a szintkülönbségeket. Továbbá hajnalonként - amikor alacsony a vízfogyasztás -, akár 10-12 bar körüli víznyomás is lehetséges a vízhálózaton. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, azonban a háztartási víztisztítók alkatrészei maximum 7 bar víznyomást bírnak ki. Ezért javasolt víznyomáscsökkentő szelep felszerelése, amellyel megvédhetjük a hálózatra bekötött, víznyomás alatt lévő háztartási víztisztítót egy esetleges károsodástól, magunkat pedig a vízszivárgás okozta káreseménytől és az ezzel járó kellemetlenségektől óvhatjuk meg.

A fenti termékleírás és termékkép valóságtartalmáért a greenplaza.hu üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal. Fenti termékleírás és képi anyag valóságtartalmáért és jogtisztaságáért az azt biztosító webáruház (Víztisztítóplaza.hu; https://viztisztitoplaza.hu) illetve annak üzemeltetője (GeoMag Water Kft.) felel.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.