Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10″ – Pyrolox

Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10″ – Pyrolox

Ár: 4 300 Ft

5/5 (2)

Víztisztítóplaza.hu
Bruttó ár: 4 300 Ft
Várható szállítási díj: 1 850 Ft
Várható szállítási idő: 0 nap
Jellemzők:
A vas nem egyedül fordul elő a vízben, általában a mangánnal együtt.
A Pyrolox töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét hatékonyan csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.
Pyrolox töltet alkalmas vasas és mangános víz kezelésére is. Megfelelő választás abban az esetben is, ha a vas mellett a mangán érték is magas.
Többféle vastalanító megoldás, berendezés létezik. Ezek regenerálható, vagy visszamosható, öblíthető töltettel vannak elkészítve. A vas- és mangánmentesítő töltetek közül a Birm az egyik legolcsóbb és legkönnyebben regenerálható. A Birm töltet egyszerűen ellenáramban, azaz víz szűréséhez képest fordított irányban történő átöblítéssel regenerálható.
Az Aquafilter Birm+Corosex töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.
Alkalmazása:
Felhasználható víztisztításra minden olyan szűrőházban, amelynek mérete: 10"". Lakások, kisebb kapacitású gépek, berendezések védelmére alkalmas. A 10""-os szűrőbetét nem elegendő családi házak központilag történő vízkezelésére.
Alkalmazható olyan 10""-os szűrőházakba, mint pl.: a légtelenítővel ellátott 10""-os szűrőház.
A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.
Javasolt telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása érdekében, illetve hatékonyságának növelése érdekében klórszűrést (pl. aktívszén szűrőbetét préselt BLOCK kivitelben) is javasolt alkalmazni előtte.
Méret: 10"" x 2,5"" (25 cm x 7,1 cm)
Üzemi hőmérséklet: 2-40°C
Üzemi nyomás: max. 6 bar
Kapacitása: maximum 4.000 liter (a nyersvíz vastartalmának függvényében). Telítődés után tiszta víz visszamosatással tisztítható.
A szűrőbetét fontosabb üzemi feltételei a hatékony szűréshez:
pH érték: 8-8,5 (Vas szűrésre pH 6,8-8,5, Mangán szűrésre pH 8-9)
Mangán tartalom: < 1 mg/l
Vas tartalom: < 3 mg/l
Vas baktérium: 0
Hidrogén-szulfid: 0
FIGYELEM! Fenti üzemi feltételeket nem teljesítő esetekben a vas- és mangánmentesítés hatékonysága elmarad az elvárttól. Ilyen esetekben (pl. extrém vas vagy mangán tartalom) kabinetes vas- és mangánmentesítő berendezések telepítését javasoljuk.
Ha a víz pH értéke eltér attól, ahol a Birm töltet hatékonyan szűr, akkor olyan töltet szükséges, ami szélesebb pH tartományban képes kezelni a vizet. A Pyrolox töltet pH 6,5 - 9 között alkalmazható, viszont sokkal nehezebb, mint a Birm, így ellenáramú mosatásához sokkal nagyobb átfolyási teljesítmény szükséges, mint a Birm töltet esetében.
Optimális átfolyás: 3 liter/perc
Élettartam: 3-6 hónap (vízminőség és vízfelhasználás függvényében)
Szűrőtöltet: Pyrolox. A szűrőbetétben a be-, és kilépő oldalon a víz mechanikai szűrőrétegen (polipropilén) halad át a szűrőtöltet (Pyrolox) esetleges vízbekerülésének megakadályozására.
Pyrolox töltet
Színe: fekete
Sűrűsége: 2002,30 kg/m3
Szemcsemérete: 0,51 mm
Mi a Pyrolox?
Természetes bányászott érc. A Pyrolox a mangán dioxid ásványi formája, melyet több, mint 75 éve használnak a vízkezelésben. A Pyrolox granulált szűrőanyag. A Pyrolox mint katalizáló anyag funkciónál, de önmaga változatlan marad. Működési elve a hidrogén szulfid, vas és mangán oxidálásán alapul, melyet a közeg megtart és egyszerű visszamosással az ágy tisztítható. A Pyroloxnak nagy a kapacitása az alacsony szennyezettségi koncentrációkra. A Pyrolox a levegőztetéssel, klórozással, ózonkezeléssel vagy más bonyolult alkalmazások előkezelésével kapcsolatban alkalmazható. A klór vagy más oxidáló anyagok megnövelik a katalitikus reakciót.
A Pyrolox szűrőtöltet regenerálása: nem szükséges a töltet kémiai regenerálása. Tisztított vízzel történő visszamosatással letisztítható, mindenféle vegyszer nélkül, így semmi sem kerül az ivóvízbe. Nagy súlya miatt igen fontos, hogy a Pyrolox szűrő átmosatása megfelelő mértékű víznyomással történjen. A visszamosatás a használat során szükség szerint, több százszor elvégezhető, így akár évekig használható a töltet.
A Pyrolox töltet az ANSI/NSF szabványok hatálya alá tartozó bevizsgált és ivóvízkezelő rendszerekben engedélyezett szűrőanyag.
Gyártó: Aquafilter Inc, USA.
Víztisztítóplaza.hu
Bruttó ár: 4 300 Ft
Várható szállítási díj: 1 850 Ft
Várható szállítási idő: 0 nap

A fenti termékleírás és termékkép valóságtartalmáért a greenplaza.hu üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal. Fenti termékleírás és képi anyag valóságtartalmáért és jogtisztaságáért az azt biztosító webáruház (Víztisztítóplaza.hu; https://viztisztitoplaza.hu) illetve annak üzemeltetője (GeoMag Water Kft.) felel.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.