Magyarországon termelt, Biokontroll Hungária által ellenőrzött,
BIO minősítésű shiitake gomba őrlemény! A Shiitake gyógygomba Kelet-Ázsiában honos, Kínában és Japánban mintegy 2000 éve ismert gombafajta. Egészségvédő hatása miatt a kínai népi gyógyászatban a testet és lelket felfrissítő életelixírnek tartják.
A shiitake gyógygomba készítmények gyártásának, alkalmazásának és engedélyeztetésének nehézségét az jelenti, hogy a termelés körülményeitől függően változhat összetétele, ezért nehéz a kivonatok standardizálása, a hatás garantálása, a mellékhatások kutatása. Ennélfogva nem könnyű megmondani, mennyi gombát kellene fogyasztanunk a legoptimálisabb hatás eléréséhez. A Biokontroll által ellenőrzött bio termesztés és folyamatos felügyelet biztosítja, hogy a Bio shiitake őrlemény mindig tartalmazza a hatóanyagokat megfelelő mennyiségben.
Hogyan érdemes a Bio shiitake őrleményt fogyasztani?A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni. A shiitake gyógygomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerként is ízletes. Sőt, aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére is használható a shiitake őrlemény. Nagyon finom ízt ad a párolt zöldségeknek, kellemesen harmonizál a zöldségekhez és húsokhoz használt európai konyha fűszereivel. Használható különböző salátákban, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is. A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el meleg/hideg 2dl lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.
Lehetséges mellékhatások: A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!
Bio shiitake őrlemény tápértékeTápérték 100 g termékben |
Energia | 540 KJ, 128Kcal |
Zsír | 2,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 7,1 g |
- amelyből cukrok | 5,6 g |
Fehérje | 19,9 g |
Só | < 0,1 g |
A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat. |
Töltő tömege: 30g
Termelő: Gyöngyösi Sándor biogazda
Forgalmazza: Gyöngyösi és Társa Kft, Fülöpjakab
Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.
Gluténmentesség igazolása: gluten-tartalomFigyelem! A shiitake gomba élelmiszer, semmi féle gyógyító hatás nem tulajdonítható neki. Rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes táplálkozást.
BIO ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság
A Gyöngyösi és Társai Kft által forgalmazott termékek BIO Tanúsítványának száma: 150233824, mely 2026.01.31-ig érvényes, és az ellenőrző hatóság honlapján lekérhető: https://hu-oko-01.hu/ACM/faces/form/portal/certification/
certsearch.xhtml