A
Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó
magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését.
A csomag
12 liter joghurt elkészítéséhez szükséges oltóanyagot tartalmaz!
Milyen összetevőket tartalmaz a Pro-Pre joghurt oltókultúra?
Floracia™ (42,6%), TMP tejfehérje-koncentrátum por (35,2%), galakto-oligoszacharid (21,3%), fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®; 0,9%)
Átlagos tápérték |
Mértékegység |
100 g-ban |
Egy adagban (14 g-ban) |
200 g joghurtban* |
Energia |
kJ |
1100 |
155 |
479 |
Kcal |
264 |
37 |
114 |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak |
g |
0,4 |
<0,1 |
5,5 |
g |
0,3 |
<0,1 |
3,6 |
Szénhidrát amelyből-cukrok |
g |
8,7 |
1,2 |
8 |
g |
1,5 |
0,2 |
8 |
Fehérje |
g |
28,6 |
4 |
7,5 |
Só |
g |
0,4 |
<0,1 |
0,1 |
Rost |
g |
60,7 |
8,5 |
1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |
Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?
- Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
- Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
- Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
- Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
- A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
A Pro-Pre joghurt oltókultúra nettó súlya: 6 tasak x 14 g =84 g
Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?
- Melegítsünk fel 1 liter tejet 45-47 °C-ra.
- Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
- Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
- Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt!
Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft.
Keress meg minket a Facebookon!