A
Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó
magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését.
A csomag
12 liter joghurt elkészítéséhez szükséges oltóanyagot tartalmaz!
Milyen összetevőket tartalmaz a Pro-Pre joghurt oltókultúra?Floracia™ (42,6%), TMP tejfehérje-koncentrátum por (35,2%), galakto-oligoszacharid (21,3%), fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®; 0,9%)
Átlagos tápérték | Mértékegység | 100 g-ban | Egy adagban (14 g-ban) | 200 g joghurtban* |
Energia | kJ | 1100 | 155 | 479 |
Kcal | 264 | 37 | 114 |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak | g | 0,4 | <0,1 | 5,5 |
g | 0,3 | <0,1 | 3,6 |
Szénhidrát amelyből-cukrok | g | 8,7 | 1,2 | 8 |
g | 1,5 | 0,2 | 8 |
Fehérje | g | 28,6 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,4 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 60,7 | 8,5 | 1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |
Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?- Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
- Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
- Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
- Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
- A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
A Pro-Pre joghurt oltókultúra nettó súlya: 6 tasak x 14 g =84 g
Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?- Melegítsünk fel 1 liter tejet 45-47 °C-ra.
- Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
- Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
- Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt!
Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft.
Keress meg minket a Facebookon!