Probiotikum


A Green Pláza keresőjében probiotikum címkével ellátott termékek
1-10 megjelenítése a(z) 10 elemből.
joghurt-erlelo-garanciaval

joghurt-erlelo-garanciaval

JOGHURT ÉRLELŐ! A Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra természetes összetevőket tartalmazó magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését. Ez a csomag Pro-Pre joghurt oltókultúrát NEM tartalmaz, csak az érlelőt és az üveget.joghurt tehén-vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt élő egészség: kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminokban gazdag. Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?
  • Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
  • Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
  • Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
  • Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
  • A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?
  1. Melegítsünk fel  1 liter tejet 45-47 °C-ra.
  2. Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
  3. Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
  4. Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
Pro-Pre joghurt oltókultúrák az érlelőhöz:
  • 1 liter házi joghurt elkészítéséhez elegendő mennyiség, 990 Ft/liter: ITT
  • 6 liter elkészítéshez elegendő mennyiség, 898 Ft/liter: ITT
  • 12 liter elkészítéséhez elegendő mennyiség, 832 Ft/liter: ITT
Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt! Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft. Keress meg minket a Facebookon!  
5 990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

pro-pre-joghurt-oltokultura-1x

pro-pre-joghurt-oltokultura-1x

A Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra természetes összetevőket tartalmazó magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését. A csomag 1 liter joghurt elkészítéséhez szükséges oltóanyagot tartalmaz!   Milyen összetevőket tartalmaz a Pro-Pre joghurt oltókultúra? Floracia™ (42,6%), TMP tejfehérje-koncentrátum por (35,2%), galakto-oligoszacharid (21,3%), fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®; 0,9%)
Átlagos tápérték Mértékegység 100 g-ban Egy adagban (14 g-ban) 200 g joghurtban*
Energia kJ 1100 155 479
Kcal 264 37 114
Zsír amelyből-telített-zsírsavak g 0,4 <0,1 5,5
g 0,3 <0,1 3,6
Szénhidrát amelyből-cukrok g 8,7 1,2 8
g 1,5 0,2 8
Fehérje g 28,6 4 7,5
g 0,4 <0,1 0,1
Rost g 60,7 8,5 1,7
  *- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve
Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?
  • Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
  • Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
  • Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
  • Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
  • A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
A Pro-Pre joghurt oltókultúra nettó súlya: 14 g/tasak   Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?
  1. Melegítsünk fel  1 liter tejet 45-47 °C-ra.
  2. Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
  3. Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
  4. Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
Ha nincs még érlelőd, vásárolj házi joghurt érlelőt webshopunkban! Ha ízlik a Pro-Pre házi joghurt, 6 db-os és 12 db-os kiszerelésben is megvásárolhatod nálunk (ld. lentebb)! Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt! Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft. Keress meg minket a Facebookon!  
990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

pro-pre-joghurt-oltokultura-12x-2

pro-pre-joghurt-oltokultura-12x-2

A Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését. A csomag 12 liter joghurt elkészítéséhez szükséges oltóanyagot tartalmaz!   Milyen összetevőket tartalmaz a Pro-Pre joghurt oltókultúra? Floracia™ (42,6%), TMP tejfehérje-koncentrátum por (35,2%), galakto-oligoszacharid (21,3%), fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®; 0,9%)
Átlagos tápérték Mértékegység 100 g-ban Egy adagban (14 g-ban) 200 g joghurtban*
Energia kJ 1100 155 479
Kcal 264 37 114
Zsír amelyből-telített-zsírsavak g 0,4 <0,1 5,5
g 0,3 <0,1 3,6
Szénhidrát amelyből-cukrok g 8,7 1,2 8
g 1,5 0,2 8
Fehérje g 28,6 4 7,5
g 0,4 <0,1 0,1
Rost g 60,7 8,5 1,7
  *- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve
Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?
  • Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
  • Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
  • Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
  • Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
  • A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
A Pro-Pre joghurt oltókultúra nettó súlya: 6 tasak x 14 g =84 g   Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?
  1. Melegítsünk fel  1 liter tejet 45-47 °C-ra.
  2. Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
  3. Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
  4. Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt! Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft. Keress meg minket a Facebookon!  
9 990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

joghurt-erlelo-homero

joghurt-erlelo-homero

A Pro-Pre joghurt készítő oltókultúra 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó magyar fejlesztés, mely elnyerte hazai és nemzetközi kutatók és tudósok elismerését. A joghurt tehén-vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt élő egészség: kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminokban gazdag. Miért érdemes Pro-Pre joghurtot fogyasztani?
  • Probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz.
  • Prebiotikumként Floracia™ (42,6%) és galakto-oligoszacharid (21,3%) található benne. A Floracia™ akácrostot és frukto-oligoszacharidot tartalmaz.
  • Probiotikumként 6 féle probiotikus baktériumtörzs kapott helyet benne: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®.
  • Stabilizáló szer és hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett érlelőben.
  • A házilag elkészített joghurt hűtőszekrényben 15-20 napig eltartható, mivel savanyított tejtermék.
Hogyan készül a Pro-Pre joghurt az érlelő segítségével?
  1. Melegítsünk fel  1 liter tejet 45-47 °C-ra.
  2. Keverjünk el benne egy tasak oltókultúrát egyenletesen.
  3. Ezután öntsük át a tejet az 1 literes üvegbe, és tegyük be 8-10 órára az érlelőbe (ha később vesszük ki, keményebb lesz).
  4. Ezt követően vegyük ki az érlelőből az üveget, tegyük be a hűtőbe és lehűlés után, hűtőben tárolva 15-20 napon át is fogyasztható.
A csomag tartalma: 1 db érlelő + 1 db üveg (1 literes) + 1 db digitális hőmérő. Pro-Pre joghurt oltókultúrák megrendelése:
  • 6 liter elkészítéshez elegendő mennyiség, 898 Ft/liter: ITT
  • 12 liter elkészítéséhez elegendő mennyiség, 832 Ft/liter: ITT
Figyelem! Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket (pl. tejet, tejfehérjét, laktózt) tartalmaz! Azok számára, akik érzékenyek ezekre, a belőle készült joghurt fogyasztása nem javasolt! Forgalmazza: Pro-Pre mikrobiológiai kutató fejlesztő és élelmiszergyártó Kft. Keress meg minket a Facebookon!  
6 990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Napfényvitamin ProbioSleep 60 db

Napfényvitamin ProbioSleep 60 db

A Napfényvitamin Probio-Sleep terméke 17 milliárdnyi jótékony baktériumot tartalmaz minden egyes kapszulájában. Az L. paracasei Lpc-37® törzs hozzájárulhat a jobb alvásminőséghez.
7 990 Ft
Irány a bolt
Napfényvitamin ColonBalance plusz 60 db

Napfényvitamin ColonBalance plusz 60 db

26 milliárd probiotikus baktériumot tartalmaz a Napfényvitamin ColonBalance Plus termék, mely irritábilis bél szindróma esetén javasolt. Vegán termék, gyomorsav ellenálló kapszulában.
7 990 Ft
Irány a bolt
Naja Forest Fiber Shake

Naja Forest Fiber Shake

A védelem csírája, A BÉLFLÓRA támogatásáért és a lapos hasért! Naja Forest Fiber Shake összetétele Csökkentett olajtartalmú magas olajsavas napraforgó őrlemény, csökkentett olajtartalmú aranylen liszt, tönkölyfű kivonat* * Biogazdálkodásból származó összetevők Adagonként 1×109 tke Bifidobacterium bifidum BB12 élő baktériumot tartalmaz. Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz. Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns. Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.   Hogyan használjuk a Naja Forest Fiber Shaket? A doboz 12, illetve 30 adagot tartalmaz. Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel. Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.   A NaJa Forest Fiber Shake tápanyag tartalma:
Tápanyag-tartalom Érték/ 100 gramm 1 adag (15 g) NRV % *
Energia 1405 kJ / 335 kcal 210 kJ/ 50 kcal
Zsír 14 g 2,1 g
amelyből telített zsírsav 0,78 g 0, 117 g
Szénhidrát 11,2 g 1,5 g
amelyből cukrok 3,2 g 0,48 g
Fehérje 39 g 5,85 g 15 %
14,1 g 2,1 mg
Élelmi rost 28 g 4,2 g
Omega-3 (ALA) 3,25 g 0,49 g 16 %
Réz 1,132 mg 0,170 mg 16 %
Szelén 200 γg 30 γg 54,5 %
Cink 10, 98 mg 1,65 mg 16,5 %
SDG-Lignan 280 mg 42 mg
Inulin 1 g 0,15 g
*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára Gluténmentes, laktózmentes, tartósítószer mentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz. A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl. vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését. A bélflóra károsodására hasi kényelmetlen érzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék hasznosulását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet. Bélflóránk és az anyagcsere Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes). A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. A z egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet. A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek. A fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl. káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír. A Naja Forest Fiber Shake alkotóelemei támogatják a megfelelő összetételű bélflóra kialakulását, és az egészséges bélműködést. Jól használható súlycsökkentésre, és az elért testsúly megtartására.   Tartalom:
  • 250 g (12 adag) 20g/adag
  • 600 g (30 adag) 20 g/adag
  Forgalmazza: NaJa Forest Kft.   A termékben lévő összetevők bio minősítése itt tekinthető meg: BIO MINŐSÍTÉS A termékképen a 600 g-os termék szerepel.
11 990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Pharmekal All In One Green Multivitamin 210 db

Pharmekal All In One Green Multivitamin 210 db

Vitamin-ásvány-gyógynövény-omega-probiotikum-enzym, gyógygomba, zöldség-gyümölcs, green és Acai berry hatóanyagokkal, 120 db-os kiszerelésben.
10 990 Ft
Irány a bolt
Naja Forest Fiber Shake

Naja Forest Fiber Shake

A védelem csírája, A BÉLFLÓRA támogatásáért és a lapos hasért! Naja Forest Fiber Shake összetétele Csökkentett olajtartalmú magas olajsavas napraforgó őrlemény, csökkentett olajtartalmú aranylen liszt, tönkölyfű kivonat* * Biogazdálkodásból származó összetevők Adagonként 1×109 tke Bifidobacterium bifidum BB12 élő baktériumot tartalmaz. Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz. Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns. Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.   Hogyan használjuk a Naja Forest Fiber Shaket? A doboz 12, illetve 30 adagot tartalmaz. Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel. Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.   A NaJa Forest Fiber Shake tápanyag tartalma:
Tápanyag-tartalom Érték/ 100 gramm 1 adag (15 g) NRV % *
Energia 1405 kJ / 335 kcal 210 kJ/ 50 kcal
Zsír 14 g 2,1 g
amelyből telített zsírsav 0,78 g 0, 117 g
Szénhidrát 11,2 g 1,5 g
amelyből cukrok 3,2 g 0,48 g
Fehérje 39 g 5,85 g 15 %
14,1 g 2,1 mg
Élelmi rost 28 g 4,2 g
Omega-3 (ALA) 3,25 g 0,49 g 16 %
Réz 1,132 mg 0,170 mg 16 %
Szelén 200 γg 30 γg 54,5 %
Cink 10, 98 mg 1,65 mg 16,5 %
SDG-Lignan 280 mg 42 mg
Inulin 1 g 0,15 g
*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára Gluténmentes, laktózmentes, tartósítószer mentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz. A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl. vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését. A bélflóra károsodására hasi kényelmetlen érzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék hasznosulását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet. Bélflóránk és az anyagcsere Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes). A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. A z egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet. A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek. A fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl. káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír. A Naja Forest Fiber Shake alkotóelemei támogatják a megfelelő összetételű bélflóra kialakulását, és az egészséges bélműködést. Jól használható súlycsökkentésre, és az elért testsúly megtartására.   Tartalom:
  • 250 g (12 adag) 20g/adag
  • 600 g (30 adag) 20 g/adag
  Forgalmazza: NaJa Forest Kft.   A termékben lévő összetevők bio minősítése itt tekinthető meg: BIO MINŐSÍTÉS A termékképen a 600 g-os termék szerepel.
3 990 Ft
Irány a bolt

Egyéb változatok:

Advanced pro-veflora 50 milliárd 60 kapszula – G&G

Advanced pro-veflora 50 milliárd 60 kapszula – G&G

A bélflóra az emberi emésztőrendszerben élő összes mikroorganizmus közössége. A bélflóra legnagyobb előnye a szervezet számára az, hogy a megemésztetlen tápanyag maradványokból, szénhidrátokból hasznos tápanyagokat állít elő. A bélrendszerben élő bélbaktériumok számos mérgező mellékterméket bontanak le. Fontos tudnunk, hogy a bélflóra alkotja immunrendszerünk első védelmi vonalát is.

Az emberi testben mintegy 100 billió mikroorganizmus található, ami több, mint a testet alkotó emberi sejtek száma. Ha mérlegre tennénk, súlyuk egy felnőtt esetében meghaladná a 3kg-ot! A vastagbélben 300-1000 fajta baktérium él, de nagyobb mennyiségben csak 30-40 faj található. A bélflóra összetétele az emésztőrendszer különböző területein más és más. Egészséges szervezetben csak a vastagbélben telepednek meg mikroorganizmusok. A beleinkben élő baktériumok nagy többsége számunkra ártalmatlan és haszontalan baktérium, kisebb részük kórokozó (patogén), a többi pedig a szervezetünk számára hasznos baktérium faj. Ideális esetben a semleges és hasznos baktériumok teszik ki a bélflóra 70-80%-át. 

Amíg bélflóránkban a hasznos baktériumok vannak túlsúlyban, azok – az immunrendszerünk részeként – megakadályozzák, hogy a kórokozók meg tudjanak telepedni vagy el tudjanak szaporodni beleinkben. Jelenleg 14 hasznos baktériumtörzset sikerült beazonosítani, ebből hét faj teszi ki a hasznos baktériumok 98 %-át. Sokan a bélben található gombákat a normál flóra tagjainak tartják de ez nem bizonyított. Az emberek 70-80%-ánál a bélrendszerben kis mennyiségben kimutathatók gombák (pl. a Candida), de betegséget nem okoznak, amíg a hasznos baktériumok vannak túlsúlyban. Ha azonban a jótékony baktériumok száma lecsökken – vagy a gombák számára kedvezőbb környezet alakul ki – ezek a gombák elszaporodhatnak, és amikor már „ők” kerülnek többségbe, kiszorítják a hasznos bélbaktériumokat.

Sajnos a bélflóra egyensúlya nem állandó, vannak olyan helyzetek és állapotok, melyek véget vetnek ennek az egyensúlyi állapotnak. A leggyakrabban ez a folyamat gyógyszerszedéshez köthető, így negatív hatással vannak bélflóránkra például az antibiotikumok, a gyomorsav lekötő gyógyszerek, a szteroidot tartalmazó gyulladásgátló szerek, és a hormontartalmú készítmények. Továbbá a helytelen étkezés, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás, valamint a tartós székrekedés vagy hasmenés mind elősegítik a jótékony hatású baktériumok arányának csökkenését. A helytelen táplálkozás - túlzott szénhidrát és/vagy fehérje fogyasztás, kevés rost - erjedést indíthat be a belekben (ennek jele pl. a puffadás) és ilyenkor olyan környezet alakul ki, amely jobban kedvez a kártékony baktériumoknak és gombáknak és ezek elszaporodása kiszorítja a jótékony baktériumokat.

A bélflóra egyensúlyának felborulásakor jelentkező leggyakoribb tünetek a puffadás, hasmenés, szelesség, székrekedés, emésztési zavarok, fáradtság és az ellenálló képesség csökkenése. A bélflóra károsodása betegségek kialakulásában is megnyilvánulhat, így jelentkezhet vastagbél-gyulladás, tejcukor-érzékenység, allergia, irritábilis bél szindróma (IBS) és hasnyálmirigy-gyulladás. Az emésztőrendszeri problémákon túl elszaporodhatnak a gombás fertőzések, bőrproblémák jelentkezhetnek, romolhat az alvás minősége, megemelkedhet a vérnyomás és a koleszterinszint, továbbá elhízás is bekövetkezhet.

Ilyenkor van szükség a hasznos bélflóra támogatására, helyreállítására.

A G&G által újonnan kifejlesztett szupererős csúcs probiotikum, az Advanced Pro-VeFlora mega dózisban tartalmazza mind a 14-féle hasznos baktériumtörzset és kapszulánként – eltérően az átlagos készítményektől, melyek csak 1-8 milliárdosak - 25 milliárd baktériumot tartalmaz, ráadásul a készítmény ár-érték aránya a magyarországi piacon egyedülálló! 

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.

17 500 Ft
Irány a bolt

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.