Átlagos tápérték | Mértékegység | 100 g-ban | Egy adagban (14 g-ban) | 200 g joghurtban* |
Energia | kJ | 1100 | 155 | 479 |
Kcal | 264 | 37 | 114 | |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak | g | 0,4 | <0,1 | 5,5 |
g | 0,3 | <0,1 | 3,6 | |
Szénhidrát amelyből-cukrok | g | 8,7 | 1,2 | 8 |
g | 1,5 | 0,2 | 8 | |
Fehérje | g | 28,6 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,4 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 60,7 | 8,5 | 1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |
Egyéb változatok:
Átlagos tápérték | Mértékegység | 100 g-ban | Egy adagban (14 g-ban) | 200 g joghurtban* |
Energia | kJ | 1100 | 155 | 479 |
Kcal | 264 | 37 | 114 | |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak | g | 0,4 | <0,1 | 5,5 |
g | 0,3 | <0,1 | 3,6 | |
Szénhidrát amelyből-cukrok | g | 8,7 | 1,2 | 8 |
g | 1,5 | 0,2 | 8 | |
Fehérje | g | 28,6 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,4 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 60,7 | 8,5 | 1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |
Egyéb változatok:
Tápanyag-tartalom | Érték/ 100 gramm | 1 adag (15 g) | NRV % * |
Energia | 1405 kJ / 335 kcal | 210 kJ/ 50 kcal | |
Zsír | 14 g | 2,1 g | |
amelyből telített zsírsav | 0,78 g | 0, 117 g | |
Szénhidrát | 11,2 g | 1,5 g | |
amelyből cukrok | 3,2 g | 0,48 g | |
Fehérje | 39 g | 5,85 g | 15 % |
Só | 14,1 g | 2,1 mg | |
Élelmi rost | 28 g | 4,2 g | |
Omega-3 (ALA) | 3,25 g | 0,49 g | 16 % |
Réz | 1,132 mg | 0,170 mg | 16 % |
Szelén | 200 γg | 30 γg | 54,5 % |
Cink | 10, 98 mg | 1,65 mg | 16,5 % |
SDG-Lignan | 280 mg | 42 mg | |
Inulin | 1 g | 0,15 g |
Egyéb változatok:
Tápanyag-tartalom | Érték/ 100 gramm | 1 adag (15 g) | NRV % * |
Energia | 1405 kJ / 335 kcal | 210 kJ/ 50 kcal | |
Zsír | 14 g | 2,1 g | |
amelyből telített zsírsav | 0,78 g | 0, 117 g | |
Szénhidrát | 11,2 g | 1,5 g | |
amelyből cukrok | 3,2 g | 0,48 g | |
Fehérje | 39 g | 5,85 g | 15 % |
Só | 14,1 g | 2,1 mg | |
Élelmi rost | 28 g | 4,2 g | |
Omega-3 (ALA) | 3,25 g | 0,49 g | 16 % |
Réz | 1,132 mg | 0,170 mg | 16 % |
Szelén | 200 γg | 30 γg | 54,5 % |
Cink | 10, 98 mg | 1,65 mg | 16,5 % |
SDG-Lignan | 280 mg | 42 mg | |
Inulin | 1 g | 0,15 g |
Egyéb változatok:
A bélflóra az emberi emésztőrendszerben élő összes mikroorganizmus közössége. A bélflóra legnagyobb előnye a szervezet számára az, hogy a megemésztetlen tápanyag maradványokból, szénhidrátokból hasznos tápanyagokat állít elő. A bélrendszerben élő bélbaktériumok számos mérgező mellékterméket bontanak le. Fontos tudnunk, hogy a bélflóra alkotja immunrendszerünk első védelmi vonalát is.
Az emberi testben mintegy 100 billió mikroorganizmus található, ami több, mint a testet alkotó emberi sejtek száma. Ha mérlegre tennénk, súlyuk egy felnőtt esetében meghaladná a 3kg-ot! A vastagbélben 300-1000 fajta baktérium él, de nagyobb mennyiségben csak 30-40 faj található. A bélflóra összetétele az emésztőrendszer különböző területein más és más. Egészséges szervezetben csak a vastagbélben telepednek meg mikroorganizmusok. A beleinkben élő baktériumok nagy többsége számunkra ártalmatlan és haszontalan baktérium, kisebb részük kórokozó (patogén), a többi pedig a szervezetünk számára hasznos baktérium faj. Ideális esetben a semleges és hasznos baktériumok teszik ki a bélflóra 70-80%-át.
Amíg bélflóránkban a hasznos baktériumok vannak túlsúlyban, azok – az immunrendszerünk részeként – megakadályozzák, hogy a kórokozók meg tudjanak telepedni vagy el tudjanak szaporodni beleinkben. Jelenleg 14 hasznos baktériumtörzset sikerült beazonosítani, ebből hét faj teszi ki a hasznos baktériumok 98 %-át. Sokan a bélben található gombákat a normál flóra tagjainak tartják de ez nem bizonyított. Az emberek 70-80%-ánál a bélrendszerben kis mennyiségben kimutathatók gombák (pl. a Candida), de betegséget nem okoznak, amíg a hasznos baktériumok vannak túlsúlyban. Ha azonban a jótékony baktériumok száma lecsökken – vagy a gombák számára kedvezőbb környezet alakul ki – ezek a gombák elszaporodhatnak, és amikor már „ők” kerülnek többségbe, kiszorítják a hasznos bélbaktériumokat.
Sajnos a bélflóra egyensúlya nem állandó, vannak olyan helyzetek és állapotok, melyek véget vetnek ennek az egyensúlyi állapotnak. A leggyakrabban ez a folyamat gyógyszerszedéshez köthető, így negatív hatással vannak bélflóránkra például az antibiotikumok, a gyomorsav lekötő gyógyszerek, a szteroidot tartalmazó gyulladásgátló szerek, és a hormontartalmú készítmények. Továbbá a helytelen étkezés, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás, valamint a tartós székrekedés vagy hasmenés mind elősegítik a jótékony hatású baktériumok arányának csökkenését. A helytelen táplálkozás - túlzott szénhidrát és/vagy fehérje fogyasztás, kevés rost - erjedést indíthat be a belekben (ennek jele pl. a puffadás) és ilyenkor olyan környezet alakul ki, amely jobban kedvez a kártékony baktériumoknak és gombáknak és ezek elszaporodása kiszorítja a jótékony baktériumokat.
A bélflóra egyensúlyának felborulásakor jelentkező leggyakoribb tünetek a puffadás, hasmenés, szelesség, székrekedés, emésztési zavarok, fáradtság és az ellenálló képesség csökkenése. A bélflóra károsodása betegségek kialakulásában is megnyilvánulhat, így jelentkezhet vastagbél-gyulladás, tejcukor-érzékenység, allergia, irritábilis bél szindróma (IBS) és hasnyálmirigy-gyulladás. Az emésztőrendszeri problémákon túl elszaporodhatnak a gombás fertőzések, bőrproblémák jelentkezhetnek, romolhat az alvás minősége, megemelkedhet a vérnyomás és a koleszterinszint, továbbá elhízás is bekövetkezhet.
Ilyenkor van szükség a hasznos bélflóra támogatására, helyreállítására.
A G&G által újonnan kifejlesztett szupererős csúcs probiotikum, az Advanced Pro-VeFlora mega dózisban tartalmazza mind a 14-féle hasznos baktériumtörzset és kapszulánként – eltérően az átlagos készítményektől, melyek csak 1-8 milliárdosak - 25 milliárd baktériumot tartalmaz, ráadásul a készítmény ár-érték aránya a magyarországi piacon egyedülálló!
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.