Átlagos tápérték | /100 ml: |
---|---|
Energia: | 95 kJ (22 kcal) |
Zsír: | <0,5 g |
amelyből telített zsírsavak: | <0,1 g |
Szénhidrát: | 4,8 g |
amelyből cukrok: | 4,8 g |
Fehérje: | <0,5 g |
Só: | 0,20 g |
A-vitamin***: | 240 μg (30% NRV**) |
D-vitamin: | 2,0 μg (40% NRV**) |
E-vitamin: | 1,8 mg (15% NRV**) |
C-vitamin: | 400 mg (500% NRV**) |
Niacin: | 4,8 mg (30% NRV**) |
B6-vitamin: | 0,42 mg (30% NRV**) |
Folsav: | 60,0 μg (30% NRV**) |
B12-vitamin: | 0,75 μg (30% NRV**) |
Biotin: | 15 μg (30% NRV**) |
Pantoténsav: | 1,8 mg (30% NRV**) |
**Táplálkozás beviteli referenciaérték %-a felnőttek számára. | - |
***100 ml: 1440 μg beta-karotin, amely 240 μg RE A-vitaminnak felel meg. | - |
1 tabletta BioBran 250 tartalma | |
BioBran, szabadalmazott keverék | 250,00 mg |
Mikrokristályos cellulóz | 80,00 mg |
Kukoricakeményítő | 42,50 mg |
Kakaópor | 22,50 mg |
Glicerolészterek | 22,50 mg |
Dextrin | 13,50 mg |
Trikalciumfoszfát | 9,00 mg |
Szilíciumdioxid | 9,00 mg |
Akkor tegye a kosarába és most jelképes 1Ft-ért pdf-ben megkapja:
https://gombakiraly.hu/termek/spencer-bright-biobran-es-az-immunrendszer-megerositeseert-folytatott-harc-pdf-formaban/Egyéb változatok:
Összetevők:
organikus “reishi” pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, zselatin kapszulahéj (HPMC). Hatóanyagtartalom a nap adagban (1 kapszula):Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus pecsétviaszgomba termés kivonat (12:1); több, mint 30% poliszacharid tartalommal | 350 mg | ** |
Acerola gyümölcs kivonat | 270 mg | ** |
Ajánlott adagolás: Napi 1-2 kapszula (1x1 vagy 2x1), étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni. Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó!
Tárolás: hűvös, sötét helyen. OGYÉI Notifikációs szám: 32202/2023 Kiszerelés: 60 db Ízhatása: enyhén gomba íze lehet Származási ország: EU Hogyan készülnek az USA Medical organikus gyógygomba termékei? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! Ez jellemzi leginkább az USA Medical gyógygomba termékeinek előkészítését. A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. Az extrakciós folyamat: A rendkívül finom port a különösen hatékony, szuperfinom őrlési eljárással, a „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik, ezzel növelve a gyógygomba termékek biológiai hatékonyságát. Ezen feldolgozás után a porok szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható. Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé. A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak. Szeretnél többet tudni a Reishi (ganoderma) gombáról? Gyógygomba híreink között sok tudományos információt olvashatsz ezen gomba jótékony hatásairól:1 tasak BioBran 1000 tartalma | |
BioBran, szabadalmazott keverék | 1000,00 mg |
Mikrokristályos cellulóz | 500,00 mg |
Kukoricakeményítő | 260,00 mg |
Dextrin | 200,00 mg |
Trikalciumfoszfát | 40,00 mg |
Figyelmeztetés: Kúraszerű szedés javasolt! Ez a termék nem gyógyszer, gyógyító hatással nem rendelkezik. Az étrend-kiegészítő nem pótolja a vegyes táplálkozást és az orvosi kezelést! Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Használat előtt figyelmesen olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót is!
Minőségét megőrzi: lásd s csomagoláson.
Amennyiben szeretne konzultálni egy szakemberrel, kérem hívja információs vonalunkat a 06-70-6340142-es telefonszámon.
*UCLA/Drew University (USA), Cambridge University (Anglia), McMaster University (Kanada), Groningen Egyetem (Hollandia), Kobei Női Egyetem (Japán), Nihon Egyetem (Japán), Jichi Egészségügyi Iskola (Japán), Nagoyai Egyetem (Japán), Kiotói Egyetem (Japán), Toyamai Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (Japán), Kawasaki Orvosi Egyetem (Japán), Tokiói Orvosi és Fogorvosi Egyetem (Japán), Chibai Egyetem (Japán), Kyushu Egyetem (Japán) stb.
Ezt a terméket INGYEN szállítjuk ki Önnek Magyarország területén belül + AJÁNDÉKBA küldünk mellé egy 1 doboz Bioheal vitamint, aktuális készletünk függvényében. Orvosok, akik Biobrannal gyógyítanak: http://gombakiraly.hu/orvosok-akik-biobrannal-gyogyitanak/ SZERETNÉ ELOLVASNI SPENCER BRIGHT BioBranról szóló könyvét? Akkor a megrendelés leadásakor a megjegyzés rovatban jelezze ezt felénk és pdf formában ajándékba elküldjük!Egyéb változatok:
Organikus süngomba – csak a gomba legjava!
Ez a termék organikus süngomba kivonatot tartalmaz, mely több, mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki! Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjuk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat! Miért teljesen más az USA medical ORGANIC LION’S MANE - Süngomba kivonat kapszula más gomba-termékekhez képest? Mert:Összetevők:
Organikus “lion’s mane” süngomba (Hericium erinaceus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, zselatin kapszulahéj (HPMC). Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula) :Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus süngomba termés kivonat (8:1); több, mint 30% poliszacharid tartalommal | 350 mg | ** |
Acerola gyümölcs kivonat | 270 mg | ** |
Ajánlott adagolás:
Egy kapszula bevétele javasolt, a délelőtt folyamán 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint. Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. Az extrakciós folyamat A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható. Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően. A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé. A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak. OGYÉI Notifikációs szám: 32201/2023 Kiszerelés: 60 db Ízhatása: enyhén gomba íze lehet Származási ország: EU Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó! Tárolás: hűvös, sötét helyen. Hogyan készülnek az USA Medical organikus gyógygomba termékei? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! Ez jellemzi leginkább az USA Medical gyógygomba termékeinek előkészítését. A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. Az extrakciós folyamat: A rendkívül finom port a különösen hatékony, szuperfinom őrlési eljárással, a „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik, ezzel növelve a gyógygomba termékek biológiai hatékonyságát. Ezen feldolgozás után a porok szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható. Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé. A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak. Szeretnél többet tudni a Lion's mane, azaz süngombáról? Olvasd el legfrissebb összefoglaló cikkünket, hogy milyen igazolt hatásai vannak ennek a gombának: https://gombakiraly.hu/2021/06/17/a-sungomba-21-jotekony-hatasa/Tápanyagértékek | 5 ml | 100 ml |
Energiatartalom (kJ / kcal) | 72.15 / 17.25 | 1443 / 345 |
Zsír (g) | 0.014 | 0.28 |
ebből telített zsírsavak (g) | 0.0095 | 0.19 |
Szénhidrát (g) | 4.24 | 84.8 |
ebből cukrok (g) | 0.005 | 0.1 |
Fehérje (g) | 0.043 | 0.86 |
Só (g) | <0.005 | <0.1 |
Shiitake gomba (g) | 0.625 | 12.5 |
ebből poliszacharid (76%) | 0.475 | 9.5 |
Egyéb változatok:
Aktív hatóanyag |
RDA (%) |
|
C-vitamin |
1000 mg |
1250% |
acerola cseresznye kivonat |
25 mg |
- |
Tápanyagértékek | 5 ml | 100 ml |
Energiatartalom (kJ / kcal) | 78.35 / 18.7 | 1567 / 375 |
Zsír (g) | 0.005 | 0.1 |
ebből telített Zsírsavak (g) | 0.0035 | 0.07 |
Szénhidrát (g) | 4.645 | 92.9 |
ebből cukrok (g) | 0.0145 | 0.29 |
Fehérje (g) | 0.033 | 0.66 |
Só (g) | 0.0065 | 0.13 |
Reishi gomba (g) | 0.625 | 12.5 |
ebből poliszacharid (31%) | 0.1935 | 3.87 |
Egyéb változatok:
Népszerű, ehető gombafaj, vegetáriánusok húspótlóként használják. A süngombát Távol Keleten elsősorban gyomor és bélrendszeri tünetek enyhítésére használják évszázadok óta. A népgyógyászatban „házi patikákban” kiszárított termőtestét, vagy főzetét becsülik nagyra –, de fogyasztják frissen is. Európai és amerikai elterjedése óta is ezt a hatást igazolják vissza a fogyasztók, de a gasztrointesztinális hatás tudományos megerősítése, a hatás mechanizmusának leírása még várat magára. Bizonyos azonban, hogy poliszacharidjai (ld. a továbbiakban) döntő szerepet játszanak a gyomor- és béltünetek enyhítésében.
A közelmúltban végzett kutatások szerint a gombában található vegyületek (threitol, D-arabinitol, palmitinsav) hatásos antioxidás, gátolhatja a hiperlipidémiát és szabályozza a vérzsír szintjét és csökkentheti jó hatású a magas vércukorszintre is. Vizsgálatok szerint jó hatású lehet gyomor- és nyelőcsőrák esetén. Kutatások folytak az agyi idegműködést segítő hatásáról.
Ez a gomba étkezési szempontból is nagyon fontos; beltartalmi paramétereit tekintve hasonlít a gombák átlagához. A csiperkénél magasabb szénhidrát és nyersrost tartalom, és kisebb fehérjetartalom jellemzi.
Egészségügyi hatások:Kiszerelése: 100ml
Gyártja és forgalmazza: NaJa Forest Kft.
A Naja Forest termékek és a bennük lévő alapanyagok BIO minősítése itt érhető el: https://www.najaforest.hu/tanusitvanyaink/
Figyelem! Még a régi címkéjű termékek is elérhetők, a készlet függvényében állunk át az új címkéjű termékek kiküldésére. A termékek összetétele változatlan.
Tápanyagértékek | 5 ml | 100 ml |
Energiatartalom (kJ / kcal) | 72.15 / 17.25 | 1443 / 345 |
Zsír (g) | 0.014 | 0.28 |
ebből telített zsírsavak (g) | 0.0095 | 0.19 |
Szénhidrát (g) | 4.24 | 84.8 |
ebből cukrok (g) | 0.005 | 0.1 |
Fehérje (g) | 0.043 | 0.86 |
Só (g) | <0.005 | <0.1 |
Shiitake gomba (g) | 0.625 | 12.5 |
ebből poliszacharid (76%) | 0.475 | 9.5 |
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Tápanyagértékek | 5 ml | 100 ml |
Energiatartalom (kJ / kcal) | 78.35 / 18.7 | 1567 / 375 |
Zsír (g) | 0.005 | 0.1 |
ebből telített Zsírsavak (g) | 0.0035 | 0.07 |
Szénhidrát (g) | 4.645 | 92.9 |
ebből cukrok (g) | 0.0145 | 0.29 |
Fehérje (g) | 0.033 | 0.66 |
Só (g) | 0.0065 | 0.13 |
Reishi gomba (g) | 0.625 | 12.5 |
ebből poliszacharid (31%) | 0.1935 | 3.87 |
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
A kalcium, a magnézium, valamint a D-vitamin szükségesek a normál csontozat és fogazat fenntartásához, az egészséges izomműködéshez. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kimerültség mérsékléséhez, az energia-termelő agyagcseréhez és a normál pszichológiai funkciókhoz. A B6-vitamin szerepet játszik a normál vörösvérsejt képződésben, és a hormonális aktivitás szabályozásában, valamint a D-vitaminnal hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Összetevők: okinawai korall kalcium por, kapszulahéj (zselatin, víz), kolekalciferol készítmény (módosított keményítő, maltodextrin, kukorica olaj, szacharóz, étkezési sav: aszkorbinsav, antioxidáns: tokoferol, kolekalciferol, csomósodásgátló: szilícium-dioxid), piridoxin-hidroklorid
Felhasználási javaslat: napi 1-3 kapszula bő folyadékbevitellel.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év) a tégely oldalán jelzett időpontig.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, fénytől védve.
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
100% ásványi eredetű alapanyag szappanok és natúr kozmetikumok készítéséhez.
Extra finom őrlésű, bevizsgált, tiszta anyag.
Elsősorban vegyes és zsíros bőrtípusra javasolt.
Kozmetikai alapanyagként radírozó, bőrfrissítő, tisztító hatásuk van. Felszívja a pólusokból a felesleges zsírt, koszt és esetleges bőrre káros vegyületeket.
Az agyagok használhatóak pakolásként, készíthetünk belőlük bőrradírt, de akár a fürdővízbe is tehetjük. Alkalmasak egyes sminkek elkészítésére vagy fürdőbomba színezésére.
Nem utolsó sorban pedig szappanba is tehetőek, viszont a színük nem minden esetben bírja a lúgos közeget!Egyéb változatok: