A
Rókagomba az egyik legnépszerűbb étkezési gombánk, mely játékosan aromás ízével tökéletesen illeszkedik számos mártáshoz, körethez. Felhasználási lehetősége nagyon sokoldalú. Íze borsra emlékeztetően csípős, de ez sütés-főzés közben eltűnik. Illata sajátos, némileg a sárgabarackéra emlékeztet és ezt a szárítás alatt sem veszti el.
Összetevők: 100% szárított rókagomba* (*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
A Szárított BIO Rókagomba jellemzői:
- Kézzel válogatott
- Kézzel csomagolt
- GMO-Mentes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Vegán
- BIO termék.
Felhasználási javaslat: A száraz gombát áztassuk 30 percig langyos vízben. A beáztatott rókagomba felhasználható levesekhez, előételekhez, de akár rizottóba, mártásba vagy egyszerűen keverje bele a tésztás, húsos ételekbe, vagy a burgonyás, zöldséges ételek szószába. A szárított gomba jól illik a vaj és tejszín alapú szószokhoz.
Átlagos tápértéktartalom 100 g termékben: Energia 973 KJ, 237 Kcal; Zsír 5,2 g (amelyből telített zsírsavak 1,25 g); Szénhidrát 2,1 g (amelyből cukrok 0,42 g); Fehérje 16,4 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Netto tömeg: 20 g. A csomag tartalma körülbelül 200 g friss gombának felel meg.
Tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk.
Figyelem! Fontos, hogy fogyasztás előtt a gombát teljes mértékben forrósítsd át!
Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft, Fülöpjakab.
Ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság
A Gyöngyösi és Társai Kft által forgalmazott termékek BIO Tanúsítványának száma: 150233824, mely 2026.01.31-ig érvényes, és az ellenőrző hatóság honlapján lekérhető: https://hu-oko-01.hu/ACM/faces/form/portal/certification/certsearch.xhtml
Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig nap/hónap/év
Tudtad, hogy ez a gomba a D-vitamin egyik legjobb természetes forrása? Ugyanakkor a B-vitaminokból és frissen C-vitaminból is sokat tartalmaz. Vasból, kalciumból, magnéziumból, mangánból, foszforból és cinkből is nagy mennyiséget szív magába a talajból.
Íme kedvenc levesünk receptje:
RÓKAGOMBALEVES PIRÍTOTT ZSEMLEKOCKÁVAL
A 20 g szárított rókagombát 30 percig langyos vízben beáztatom, ha még szükséges tovább aprítom. A petrezselyem zöldjét megmosom, apróra vagdalom. Közben fazékban a 5 dkg vajat lassú tűzön megolvasztom, és megpirítom benne a gombát meg a petrezselyem zöldjét. Kettő evőkanálnyi liszttel meghintem, s ha az sárgára pirult, annyi csontlét öntök rá, hogy olyan sűrű legyen, mint egy becsinált leves. Sózom, borsozom. Tálaláskor az 1 dl sűrű tejfölben elkavarom a három tojássárgáját, és ezt belehabarom a levesbe. Vajban pirított zsemlekockát kínálok mellé.
Jó étvágyat kívánunk!