Víztisztítóplaza.hu
Bruttó ár: 19 900 Ft
Várható szállítási díj: 1 Ft
Várható szállítási idő: 0 nap
Tölthető - vas- és mangánmentesítő szűrőbetét Birm és Corosex
A vas sokszor nem egyedül fordul elő a vízben, általában a mangánnal együtt.
A Birm és Corosex töltet használata:
Elsődlegesen vasas vízre való töltet, a mangánt részlegesen szűri.
A tölthető kivitelű Birm+Corosex töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét csökkenti a vasat, a mangánt (bizonyos feltételek mellett)  és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.
A tölthető szűrőház nagyban megkönnyíti a töltet kezelését, visszamosását, pótlását vagy cseréjét.
A mangán szűrés feltétele, hogy megfelelő mennyiségű oldott oxigén legyen a vízben.
A Birn töltet optimális hatását automata vas és mangánmentesítőkben fejti ki, de ott is feltétel a készülékbe épített levegőztetési funkció.
Többféle vastalanító megoldás, berendezés létezik. Ezek regenerálható, vagy visszamosható, öblíthető töltettel vannak elkészítve. A vas- és mangánmentesítő töltetek közül a Birm az egyik legolcsóbb és legkönnyebben regenerálható. A Birm töltet egyszerűen ellenáramban, azaz víz szűréséhez képest fordított irányban történő átöblítéssel regenerálható.
Az Aquafilter Birm+Corosex töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.
Alkalmazása:
Felhasználható víztisztításra minden olyan BigBlue szűrőházban, amelynek mérete: 20"". Lakások, családi házak, háztartási berendezések védelmére alkalmas. A BigBlue 20""-os szűrőbetét alkalmazható központilag történő vízkezelésére.
Alkalmazható olyan 20""-os szűrőházakba, mint: a BigBlue 20""-os szűrőház.
A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.
Javasolt telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása érdekében, illetve hatékonyságának növelése érdekében klórszűrést (pl. aktívszén szűrőbetét préselt BLOCK kivitelben) is javasolt alkalmazni előtte.
Méret: 20"" x 4"" (50,8 cm x 10,7 cm)
Üzemi hőmérséklet: 2-40°C
Üzemi nyomás: max. 6 bar
Kapacitása: maximum 10.000 liter (a nyersvíz vastartalmának függvényében). Telítődés után tiszta víz visszamosatással tisztítható.
A szűrőbetét fontosabb üzemi feltételei a hatékony szűréshez:
pH érték: 8-8,5 (Vas szűrésre pH 6,8-8,5, Mangán szűrésre pH 8-9)
Mangán tartalom: < 1 mg/l
Vas tartalom: < 3 mg/l
Vas baktérium: 0
Hidrogén-szulfid: 0
FIGYELEM! Fenti üzemi feltételeket nem teljesítő esetekben a vas- és mangánmentesítés hatékonysága elmarad az elvárttól. Ilyen esetekben (pl. extrém vas vagy mangán tartalom) kabinetes vas- és mangánmentesítő berendezések telepítését javasoljuk.
Ha a víz pH értéke eltér attól, ahol a Birm töltet hatékonyan szűr, akkor olyan töltet szükséges, ami szélesebb pH tartományban képes kezelni a vizet. A Pyrolox töltet pH 6,5 - 9 között alkalmazható, viszont sokkal nehezebb, mint a Birm, így ellenáramú mosatásához sokkal nagyobb átfolyási teljesítmény szükséges, mint a Birm töltet esetében.
Optimális átfolyás: 18 liter/perc
Élettartam: 3-6 hónap (vízminőség és vízfelhasználás függvényében)
Szűrőtöltet: Birm és Corosex. A szűrőbetétben a be-, és kilépő oldalon a víz mechanikai szűrőrétegen (polipropilén) halad át a szűrőtöltet (Birm és Corosex) esetleges vízbekerülésének megakadályozására.
Birm
Színe: fekete
Sűrűsége: 0,65-0,72 kg/liter
Szemcsemérete: 0,42-2,00 mm
Mennyisége a töltettartóban: 1.200 gr
Corosex
Színe: barnás-fehér
Sűrűsége: kg/liter
Szemcsemérete: mm
Mennyisége a töltettartóban: 1.000 gr
Mi a Birm? A Birm mesterséges szűrőanyag magnéziumoxid bevonattal. A Birm töltet hatékonyan távolítja el az oldott vasat és a mangánt a vízből. A Birm töltet egy aktív katalizátor az oxigén és az oldható vas és mangán vegyületek között, elősegíti az Fe2+-ból Fe3+, Mn2+-ból Mn3+ oxidációját, és könnyen kiszűrhető vas-hidroxiddá, mangán-dioxiddá konvertálja. Mivel az eljárás során a vas tulajdonsága megváltozik, a szűrő oszlopon kicsapódik. Hátránya, hogy a víz klórtartalma kedvezőtlenül befolyásolja a töltet működésének hatékonyságát.
A Birm szűrőtöltet regenerálása: nem szükséges a töltet kémiai regenerálása. Tisztított vízzel történő visszamosatással letisztítható, mindenféle vegyszer nélkül, így semmi sem kerül az ivóvízbe. A visszamosatás a használat során szükség szerint, több százszor elvégezhető, így akár évekig használható a töltet.
A Birm töltet az ANSI/NSF szabványok hatálya alá tartozó bevizsgált és ivóvízkezelő rendszerekben engedélyezett szűrőanyag. Az engedély száma ANSI/NSF 61-(1991)-57Y3. Magyarországon a 201/2001 sz. kormányrendelet (X. 25.) 8.§-a szerinti OTH-engedély száma: 1809/2003. 03.31.
Mi a Corosex? A corosex ásvány (erősen reakció képes) magnézium-oxid koncentrált formában, feladata a vízben lévő szabad széndioxid semlegesítése. Képes fenntartani, megteremteni a víz pH egyensúlyát.
Gyártó: Aquafilter Inc, USA.
Víztisztítóplaza.hu
Bruttó ár: 19 900 Ft
Várható szállítási díj: 1 Ft
Várható szállítási idő: 0 nap

A fenti termékleírás és termékkép valóságtartalmáért a greenplaza.hu üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal. Fenti termékleírás és képi anyag valóságtartalmáért és jogtisztaságáért az azt biztosító webáruház (Víztisztítóplaza.hu; https://viztisztitoplaza.hu) illetve annak üzemeltetője (GeoMag Water Kft.) felel.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.