A Spirulina egy alga, amely természetes körülmények között magas pH-értékű trópusi állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Az időszámításunk utáni 16. századi azték kultúráig vezethető vissza, ahol napi élelemként fogyasztották. A Spirulina–alga sok ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz és nagyon gazdag fehérjékben is.
100 g Spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint amennyi ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint ugyanennyi marhahúsban vagy halban és 50%-al több mint ugyanennyi szójababban van.
A Spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80 %-ot, amíg például a szójababok sejtjei a szervezetbe csak 40 %-ban kerülnek be. A Spirulina 18 féle aminosavat tartalmaz.
Nagyon gazdag kalciumban, jódban, brómban, mangánban, vasban, továbbá B-, C-, D-, E- és K-vitaminokban. A Spirulinában található esszenciális zsírsavak étkezés előtt fogyasztva csökkentik az étvágyat és így elősegítik a fogyókúrát.
A kutatások bebizonyították: 1 g Spirulina alga (2 kapszula) a biológiai érték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Azokon a helyeken, ahol rendszeres Spirulina-alga fogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A közel 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Organikus süngomba – csak a gomba legjava!
Ez a termék organikus süngomba kivonatot tartalmaz, mely több, mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki! Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjuk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat! Miért teljesen más az USA medical ORGANIC LION’S MANE - Süngomba kivonat kapszula más gomba-termékekhez képest? Mert:Összetevők:
Organikus “lion’s mane” süngomba (Hericium erinaceus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, zselatin kapszulahéj (HPMC). Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula) :Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus süngomba termés kivonat (8:1); több, mint 30% poliszacharid tartalommal | 350 mg | ** |
Acerola gyümölcs kivonat | 270 mg | ** |
Ajánlott adagolás:
Egy kapszula bevétele javasolt, a délelőtt folyamán 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint. Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. Az extrakciós folyamat A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható. Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően. A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé. A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak. OGYÉI Notifikációs szám: 32201/2023 Kiszerelés: 60 db Ízhatása: enyhén gomba íze lehet Származási ország: EU Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó! Tárolás: hűvös, sötét helyen. Hogyan készülnek az USA Medical organikus gyógygomba termékei? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! Ez jellemzi leginkább az USA Medical gyógygomba termékeinek előkészítését. A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. Az extrakciós folyamat: A rendkívül finom port a különösen hatékony, szuperfinom őrlési eljárással, a „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik, ezzel növelve a gyógygomba termékek biológiai hatékonyságát. Ezen feldolgozás után a porok szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható. Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé. A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak. Szeretnél többet tudni a Lion's mane, azaz süngombáról? Olvasd el legfrissebb összefoglaló cikkünket, hogy milyen igazolt hatásai vannak ennek a gombának: https://gombakiraly.hu/2021/06/17/a-sungomba-21-jotekony-hatasa/Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok: