Vitaldepo Webáruház
Bruttó ár: 1 390 Ft
Várható szállítási díj: 0 Ft
Várható szállítási idő: nap
A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak.
Összetevő: Szárított Bio Csipkehús* (*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
 
Hogyan készül a csipkehús tea?
A csipkebogyó tea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani. Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket.
  • Hideg vizes áztatás: maximum 40 C-os vízben, legalább 6-8 órát áztatjuk. Így a benne lévő C-vitamin tartalom maximális mértékben megmarad.
  • Forralás: a beáztatott, leszűrt csipkebogyókat 7-9 percig érdemes forralni leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön. Ásványianyag-tartalma így kiemelkedő.
Ha vitamin és ásványi anyag-bombát szeretnénk, akkor keverjük össze a két teát, de természetesen csak azután, ha a második teavariáció már kihűlt.
Egy adag: 1-2 teáskanál csipkehús 2-3 dl vízben.
Nettó tömeg: 100 g
Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft.
Ellenőrző szervezet: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft
Minőségét megőrzi: a zacskó hátoldalán jelzett időpontig: nap/hónap/év
Érdemes tudni, hogy a csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.
Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.
 
Mit lehet tudni a CSIPKEBOGYÓRÓL?
Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai: „A csipkebogyó egyike a C-vitaminban leggazdagabb és leghozzáférhetőbb drogjainknak.... a szervezet napi magnéziumszükségletének fedezésére is jól használható, a hiánypótlásra könnyen hozzáférhető forrást jelent.” 
Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények c. könyvében ez olvasható:  „A vadrózsa szárított áltermése, főleg a húsa gyógytea alapanyag. Jól tárolható C-vitamin- és P-vitamin (rutin) forrás. Önállóan vagy vitaminpótló roboráló teákban fogyasztják.” 
Csupor Dezső, Szendrei Kálmán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz: „A csipkerózsa áltermését (népies nevén a csipkebogyót) tradicionálisan megfázás, egyéb fertőzéses betegségek, gyomorsavhiány és ebből adódó emésztési panaszok, húgyúti panaszok kezelésére használják.” 
 
Vitaldepo Webáruház
Bruttó ár: 1 390 Ft
Várható szállítási díj: 0 Ft
Várható szállítási idő: nap

A fenti termékleírás és termékkép valóságtartalmáért a greenplaza.hu üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal. Fenti termékleírás és képi anyag valóságtartalmáért és jogtisztaságáért az azt biztosító webáruház (Vitaldepo Webáruház; https://vitaldepowebaruhaz.hu) illetve annak üzemeltetője (VITALDEPO Kft.) felel.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.