Egészséges táplálkozásról akkor beszélhetünk, ha a szervezetünkbe az ételek és italok optimális mennyiségben és minőségben, a szükséges változatossággal kerülnek bevitelre. Ez annyit jelent, hogy a szervezetünk számára energiát biztosító fehérjék, zsírok és szénhidrátok, valamint a szükséges tápanyagok, mint pl. ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő arányban és változatos formában kerülnek "bevitelre". Az egészséges táplálkozás alapja az egészséges életmódnak.
Energia |
8 kcal / 34 kJ |
Zsír |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
99,3 g |
- amelyből cukrok |
1,5 g |
- amelyből eritrit |
97,4 g |
Rost |
0 g |
Fehérje |
0,1 g |
Só |
0 g |
Allergének
A Sukrin Gold MENTES a következőktől:Édesítők: Eritritol és stevia glikozidok, D-tagatóz, glicerin és maláta kivonat* (gluténmentes)
*Árpából származó malátát tartalmaz. Az árpa glutént tartalmaz, de a gluténtartalom a késztermékben messze a jogszabályokban meghatározott határérték (20 mg/kg) alatt van.
Kiszerelés
500 g-os, simítózáras, BPA-mentes zacskós kivitel.
250 g-os, simítózáras, BPA-mentes zacskós kivitel.
Recept tippek
Sütésnél a Sukrin Gold jobban működik, mint a hagyományos Sukrin, mert édesebb és kevesebb hűtési rizikót jelent.
A felhasznált Sukrin Gold mennyisége azonban ne haladja meg az összetevők összmennyiségének 1/5 vagy körülbelül 20% -át. Például: 100 g Sukrin Gold-ot használunk 1 kilogramm kelt tésztához.
Ez a teljes mennyiségnek a 10 % -a, ami teljesen jól működik.
Ha egy receptben a cukor mennyisége nagyobb mint 20 % , azt tanácsoljuk, hogy a Sukrin Gold-ot kombináljuk más édesítőkkel, például tagatózzal.
Egyéb változatok:
Összetétel | 60% Arabica, 40% Robusta |
Pörkölés | Közép francia |
Őrlés | Szemes |
Egyéb változatok:
Az indiai sáfrány, más néven kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. A hinduk igen tisztelik a kurkumát, az “élet fűszerének” nevezik és minden indiai templomban kötelező tartani belőle. Talán ezért is van az, hogy az indiaiak körében számos olyan betegség elenyésző számban fordul elő, amely a világ más részein vezető haláloknak számít. A kurkuma a hatezer éves indiai ajurvédikus orvoslás egyik fő alapanyaga, mondhatni univerzális gyógyszerként alkalmazzák.
A nyugati orvoslás az 1990-es években kezdett célzottan foglalkozni a kurkumával. A kutatások középpontjában nem is maga a kurkuma, hanem a növény élénksárga színét adó hatóanyag, a kurkumin, valamint annak származékai, a kurkuminoidok álltak. Immár több ezer tudományos vizsgálat és publikáció alapján az ősi tudás igazolódni látszik, a kurkuma orvosi célú alkalmazása csodálatos eredményeket hozott. Hatásmechanizmusa tekintetében nagyon hasonló a flavonoidokhoz: erős antioxidáns, enzimműködést serkentő, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, anti-bakteriális, vírusölő és immunerősítő növényi vegyület. Mindezek mellett a kurkuma hatóanyagai elősegítik a kollagén termelést, így remek bőrfiatalító és nem utolsó sorban rendszeres fogyasztása rendkívül kedvezően hat az izületekre is!
Milyen hatásai ismertek a kurkuma aktív hatóanyagának, a kurkuminnak?
Gyulladásgátló: gátolja a leukotrién-képződést (gyulladáskeltő anyag), továbbá stimulálja a mellékvese által termelt kortizol képződését. Különösen hatékony gyulladáscsökkentő a következő betegségeknél: ízületi gyulladások, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések.
Májvédő: hasonló hatással rendelkezik, mint a máriatövis mag – növeli a májban a glutation szintet, amely szervezetünk legerősebb antioxidánsaként ismert.
Vérhígító: megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, elősegíti a vérrögök oldódását, vagyis vérhígító, az érrendszert védő hatású.
Bélrendszert védő: szabályozza, egyensúlyban tartja a bél baktériumflóráját, továbbá megvéd a nyombélfekély vagy a Crohn-betegség gyulladásos állapotaitól.
Rákmegelőzést segítő: megvéd a környezetünkben található rákkeltő hatású anyagoktól, különösen a cigarettafüsttől. Állatkísérletekben antimutagén (vagyis a génmutációt gátló) és antikarcinogén (azaz a rákkeltő anyagokkal ellentétes) hatást mutatott.
Epeműködést javító: serkenti az epehólyag működését, fokozza az epe kiválasztását. Növeli az epe oldhatóságát, így gátolja az epekő kialakulását, és elősegíti a meglévő epekövek kiürülését.
Diabétesz megelőző: gyulladáscsökkentő hatásával megakadályozza az inzulin felszabadításáért felelős béta sejtek károsodását, továbbá javítja azok működését.
Miért különleges a G&G által gyártott Kurkuma 450mg kapszula?
A fentiekből is jól megérthető, hogy a kurkuma növény a neki tulajdonított jótékony hatások nagy részét valójában a benne található kurkuminnak köszönheti. Azonban a fűszerként kapható kurkuma por kurkumin tartalma átlagosan mindössze 3%, így a már terápiás hatással bíró napi 200-800mg-os kurkumin adagok bejuttatására ez a forma alkalmatlan. Ráadásul a kurkumin egy olyan, zsírban oldódó vegyület, amely alaphelyzetből nehezen szívódik fel, ezért ha nem a megfelelő formában szedjük, fogyasztása szinte hatástalan is lehet. A megfelelő hatóanyag mennyiség elérése érdekében a G&G által gyártott készítmény 95%-os kurkumin tartalmú kivonatot tartalmaz, amely az egész világon a legmagasabb! A fűszernövény összes pozitív élettani hatásának kiaknázása érdekében, a kurkumin mellett a készítményben azonos arányban hagyományos kurkuma gyökér por is található. A felszívódás javítása érdekében a készítmény 95%-os piperin tartalmú fekete bors kivonatot is tartalmaz. A piperin egy olyan növényi hatóanyag, ami megfelelően adagolva akár 2000%-al! is megnövelheti a kurkumin felszívódását az emberi szervezetben. A nagy dózisú 95%-os kurkumin tartalmú kivonat, a többi fontos fito-vegyületet érintetlen formában tartalmazó kurkuma gyökér por és a 95%-os piperin tartalmú fekete bors kivonat hármasa együtt biztosítja, hogy a G&G Kurkuma 450mg kapszula alkalmazásával elérjük a lehetséges maximális hatást!
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Tápanyag-tartalom | Érték/ 100 gramm | 1 adag (20 gramm) | NRV % * |
Energia | 1515 kJ / 361 kcal | 303 kJ/ 72 kcal | 15 % |
Zsír | 3,5 g | 0,7 g | |
Szénhidrát | 74 g | 14,8 g | |
Fehérje | 11,9 g | 2,38 g | |
Élelmi rost | 4,7 g | 0,94 g | |
Víz | 4,7 g | 0,94 g | |
Kálcium | 8,8 mg | 1,76 mg | |
Magnézium | 102 mg | 20,4 mg | |
Thiamin | 0,37 mg | 0,07 mg | |
Össz.tokoferol | 1,3 mg | 0,26 mg | |
Gamma-amino-vajsav (GABA) | 77 mg | 15,4 mg | |
Oryzanol | 30,9 mg | 6,18 mg | |
Szelén | 120 γg | 24 γg | |
Cink | 6,6 mg | 1,32 mg | |
Réz | 680 γg | 136 γg | |
Mandulagomba por | 1 g | 0,2 g | |
-ebből poliszcharid (71,7 %) | 0,72 g | 0,144 g |
Egyéb változatok:
Összetétel | 60% Arabica, 40% Robusta |
Pörkölés | Világos francia |
Őrlés | Szemes |
Egyéb változatok:
Tápanyag-tartalom | Érték/ 100 gramm | 1 adag (20 gramm) | NRV % * |
Energia | 1515 kJ / 361 kcal | 303 kJ/ 72 kcal | 15 % |
Zsír | 3,5 g | 0,7 g | |
Szénhidrát | 74 g | 14,8 g | |
Fehérje | 11,9 g | 2,38 g | |
Élelmi rost | 4,7 g | 0,94 g | |
Víz | 4,7 g | 0,94 g | |
Kálcium | 8,8 mg | 1,76 mg | |
Magnézium | 102 mg | 20,4 mg | |
Thiamin | 0,37 mg | 0,07 mg | |
Össz.tokoferol | 1,3 mg | 0,26 mg | |
Gamma-amino-vajsav (GABA) | 77 mg | 15,4 mg | |
Oryzanol | 30,9 mg | 6,18 mg | |
Szelén | 120 γg | 24 γg | |
Cink | 6,6 mg | 1,32 mg | |
Réz | 680 γg | 136 γg | |
Mandulagomba por | 1 g | 0,2 g | |
-ebből poliszcharid (71,7 %) | 0,72 g | 0,144 g |
Egyéb változatok:
Átlagos tápérték | Mértékegység | 100 g-ban | Egy adagban (14 g-ban) | 200 g joghurtban* |
Energia | kJ | 1100 | 155 | 479 |
Kcal | 264 | 37 | 114 | |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak | g | 0,4 | <0,1 | 5,5 |
g | 0,3 | <0,1 | 3,6 | |
Szénhidrát amelyből-cukrok | g | 8,7 | 1,2 | 8 |
g | 1,5 | 0,2 | 8 | |
Fehérje | g | 28,6 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,4 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 60,7 | 8,5 | 1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |
Egyéb változatok: