Tulajdonságok:
Egyéb változatok:
A tulsi olaj tulajdonságai cselekvésre serkent felemel pozitív hatással van az elme koncentrációs képességére segít helyreállítani a belső békét és nyugalmat tisztítja, frissíti és fertőtleníti a levegőt antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik segít pattanások és bőrgyulladás esetén megszünteti a korpásodást (sampon kiegészítéseként) pozitív hatással van az idegrendszerre, a légzőrendszerre és az emésztőrendszerre (a tulsi aroma serkenti az étvágyat és az emésztőnedvek kiválasztását) szúnyogriasztó Tulsi olaj alkalmazása: szorongás és stressz koncentrációs problémák testi és lelki kimerültség megfázás és legyengült immunitás pattanás korpa esetén Az Ayurveda szerint a tulsi olajat különösen a Kapha típusú embereknek ajánljuk. Hogyan kell használni a tulsi olajat Kozmetikumok gazdagítása: adjon hozzá néhány csepp olajat kedvenc kréméhez, kréméhez vagy samponjához. Pattanások és zsíros bőr esetén ajánlott a tulsi olaj használata zöld agyag maszkkal kombinálva. Masszázs: keverjen össze 3 evőkanál alapolajat (szőlőmagolajat és mandulaolajat) 4 csepp tulsiolajjal. Körkörös mozdulatokkal masszírozza be a keveréket, a lábtól a szív felé. A tulsi olaj jól illik az eukaliptusz, fenyő, zsálya, citrom, citronella, lime és narancs olajokhoz. Ellenjavallatok: A tulsi olajat nem szabad terhesség és szoptatás alatt használni. Az olaj nem ajánlott asztmás és epilepsziás betegeknek sem. Az olaj használata gyermekek esetében szakemberrel való konzultációt igényel. Ne használja csecsemők és 12 év alatti gyermekek esetében. Ne használja hígítatlanul közvetlenül a bőrön. A termék kizárólag külső használatra készült. Kerülje a szembe jutást. Gyermekektől elzárva tartandó.
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Természetes forrásai a tojás, tej és tejtermékek, máj, halmájolaj, sárgarépa, zöld és sárga főzelékfélék, sárga gyümölcsök. 1NE (Nemzetközi Egység - International Unit (IU)) A-vitamin megfelel 0,3 µg A-vitaminnak vagy 0,6 µg Bétakarotinnak. Felszívódását, hatását erősíti a B-vitamin-komplex, a D-vitamin, az E-vitamin, a kalcium, a foszfor és a cink.
A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, melyet szervezetünk napfény hatására tud előállítani. A D-vitamin elővitaminjainak természetes forrásai a tengeri halak, tengerihalmáj-olaj és a tejtermékek. A D-vitamin irányítja a foszfor és a kalcium beépülését szervezetünkbe.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula. Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is. A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Egyéb változatok:
Összetevők
A termék 1 kg-ra számíott anyagösszetétele:Fehér és színes termékek | /100 g | /3,5 g |
Kalória | 399 Kcal/1686 kJ | 14 Kcal/59kJ |
Fehérje | - | - |
Szénhidrát | 99,7 gr | 3,49 |
- melyből cukrok | 99,7 gr | 3,49 |
Zsír | - | - |
- melyből telített zsírsavak | - | - |
Rost | - | - |
Só | - | - |
Barna termékek | /100 g | /3,5 g |
Kalória | 397 Kcal/1686 kJ | 14 Kcal/59kJ |
Fehérje | - | - |
Szénhidrát | 96,2 gr | 3,37 |
- melyből cukrok | 96,2 gr | 3,37 |
Zsír | - | - |
- melyből telített zsírsavak | - | - |
Rost | - | - |
Só | - | - |
Egyéb változatok:
A tulsi olaj tulajdonságai cselekvésre serkent felemel pozitív hatással van az elme koncentrációs képességére segít helyreállítani a belső békét és nyugalmat tisztítja, frissíti és fertőtleníti a levegőt antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik segít pattanások és bőrgyulladás esetén megszünteti a korpásodást (sampon kiegészítéseként) pozitív hatással van az idegrendszerre, a légzőrendszerre és az emésztőrendszerre (a tulsi aroma serkenti az étvágyat és az emésztőnedvek kiválasztását) szúnyogriasztó Tulsi olaj alkalmazása: szorongás és stressz koncentrációs problémák testi és lelki kimerültség megfázás és legyengült immunitás pattanás korpa esetén Az Ayurveda szerint a tulsi olajat különösen a Kapha típusú embereknek ajánljuk. Hogyan kell használni a tulsi olajat Kozmetikumok gazdagítása: adjon hozzá néhány csepp olajat kedvenc kréméhez, kréméhez vagy samponjához. Pattanások és zsíros bőr esetén ajánlott a tulsi olaj használata zöld agyag maszkkal kombinálva. Masszázs: keverjen össze 3 evőkanál alapolajat (szőlőmagolajat és mandulaolajat) 4 csepp tulsiolajjal. Körkörös mozdulatokkal masszírozza be a keveréket, a lábtól a szív felé. A tulsi olaj jól illik az eukaliptusz, fenyő, zsálya, citrom, citronella, lime és narancs olajokhoz. Ellenjavallatok: A tulsi olajat nem szabad terhesség és szoptatás alatt használni. Az olaj nem ajánlott asztmás és epilepsziás betegeknek sem. Az olaj használata gyermekek esetében szakemberrel való konzultációt igényel. Ne használja csecsemők és 12 év alatti gyermekek esetében. Ne használja hígítatlanul közvetlenül a bőrön. A termék kizárólag külső használatra készült. Kerülje a szembe jutást. Gyermekektől elzárva tartandó.
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Összetevők
A termék 1 kg-ra számíott anyagösszetétele:Fehér és színes termékek | /100 g | /3,5 g |
Kalória | 399 Kcal/1686 kJ | 14 Kcal/59kJ |
Fehérje | - | - |
Szénhidrát | 99,7 gr | 3,49 |
- melyből cukrok | 99,7 gr | 3,49 |
Zsír | - | - |
- melyből telített zsírsavak | - | - |
Rost | - | - |
Só | - | - |
Barna termékek | /100 g | /3,5 g |
Kalória | 397 Kcal/1686 kJ | 14 Kcal/59kJ |
Fehérje | - | - |
Szénhidrát | 96,2 gr | 3,37 |
- melyből cukrok | 96,2 gr | 3,37 |
Zsír | - | - |
- melyből telített zsírsavak | - | - |
Rost | - | - |
Só | - | - |
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Mélyzöld, karakteres illatú, közepesen sűrű hidegen sajtolt olaj.
Elsősorban arckrémek alapanyaga, de önmagában is használható.
Használata: krémekben 10% körüli, más olajokkal keverve arcolajként 50%-ban javasolt.
A krémeket, szappanokat elszínezheti!
Többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz.
Bőrpuhító és rugalmasságot kölcsönző tulajdonságai miatt jó hatással van az öregedő bőrre. Hidratálja az érett bőrt, miközben a lipid réteget értékes zsírsavakkal táplálja. Érzékeny bőrre is alkalmazható.
Az ekcéma és pikkelysömör megelőző és tüneti kezelésében is segít. Emellett jótékonyan hat az izületi fájdalmakra.
Táplálja a száraz, viszkető fejbőrt; rendszeres használat mellett pedig serkenti a hajnövekedést.
Bővebben az avokádóolajról
Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni vagy törni, a kőmagot pedig el kell távolítani; a lágy terméshúst sóval és borssal szórják meg, citromot vagy ecetet csepegtetnek rá, illetve más módon fűszerezik, majd a héjból kikanalazzák. Különösen kedvelt a guacamole, egy pikáns étel, amit a pépesített vagy kockára vágott terméshúsból készítenek hagymával, fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, citrommal vagy zöld citrommal és borssal,chili paprikával vagy tabasco szósszal fűszerezve, és mártásnak vagy salátának használják. Az avokádó szigorúan tilalmas étel kutyák számára. Maga a gyümölcs csak nagyobb mennyiségben veszélyes, de a magot lenyelhetik, és az elakadhat a bélben.
Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin) termelését.
Délkelet-Ázsiában és Hawain a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-,B1-,B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. A kőmag tejszerű nedve a levegővel érintkezve vörösre színeződik, ezért az indiánok tintának, textilfestéknek használták. Az avokádó szép, vörösesbarna fája alkalmas épületfának, bútorok készítéséhez, esztergályos munkákhoz és fafaragásokhoz.
Régóta ismert afrodiziákum, ami valószínűleg nem annyira hatóanyagainak, mint amennyire a gyümölcs sajátos külsejének köszönhető.
Magas olajtartalmánál fogva kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az arthritises (gyulladt ízületi) fájdalmakra, csökkenti a koleszterinszintet.
Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magjából szirupot állítanak elő.
forrás: Wikipédia
Receptek házi kozmetikum készítéséhez
Avokádóolajos testápoló vaj
Ajánlott száraz, ekcémás vagy gyulladásra hajlamos bőrre.
Hozzávalók:
Elkészítése
Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá az avokádó olajat. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat.
Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. Az avokádó olaj A-, B-, és D-vitaminokban gazdag tápláló olaj, amely jól beszívódik a bőrbe. Ideális választás száraz, ráncos vagy érzékeny bőrre. Kiváló regeneráló hatása van. Visszaadja a bőr rugalmasságát, elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, ezért ekcémás, gyulladásra hajlamos bőrnek is remek táplálója.
Glicerines kéz- és lábápoló krém
Az olajokat és a glicerint alacsony lángon langyosítsd meg egy edényben. Tedd bele a méhviaszt és az emulsant, és kevergesd amíg mindkettő fel nem olvad. Ha felolvadtak vedd le a tűzről, ne hevítsd túl, kb. 40 fok körüli legyen, hogy ne vesszenek el az értékes hatóanyagok. A vizet egy másik edényben szintén langyosítsd fel. Ezután add hozzá a meglangyosított vizet az olajos keverékhez. Fontos, hogy a víz is langyos legyen, mert ha hideg, akkor összerántja az emulgált olajat. Add hozzá az E-vitamint is. Robotgéppel legalább egy percig jól turmixold össze. Kifehéredik, krémállagú lesz és egy kis idő múlva szépen besűrűsödik. Ezután mehet is a tégelybe.
Az olajokat szabadon változtathatod, bármelyik hidegen sajtolt növényi olajjal garantáltan tápláló és vegyszermentes házi krémet kapsz. Egy a fontos. A víz és az olaj az eredeti mennyiségét ne lépje túl, különben nem lesz megfelelő állagú a krémünk.
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Egyéb változatok:
Összetevők: fehér tea* (29%), indiai citromfű*, édesgyökér*, zöld tea* (9%), gyömbér*, fehér hibiszkusz*, borsmenta*, citromolaj* (3%), moringalevél*, szárított lime gyümölcs*, guarana*, citromhéj*, kardamom*, fekete bors*, bergamottolaj* (1,4%), narancshéj*, édeskömény*, indiai citromfűolaj*, szegfűszeg*.
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
5%-os tejsav-tartalma gyengéden, ugyanakkor hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. Segít a bőrfelszín megújításában, a bőrkép tökéletesítésében. Plusz glicerinnel segíti a mélyreható hidratálást. Tökéletes választás első AHA-hámlasztóként. Smart-aging, anti-aging és fakó, egyenetlen arcbőr fókuszú rutinba. Minden bőrtípusra ajánljuk.
SMART AHA hámlasztó gélmaszkunk 5% Lactic Acid-ot (tejsavat) tartalmaz, mely az AHA (alfa-hidroxi) savak egyik leggyengédebb formája. A glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA sav, mely 3,8-es pH-értékének köszönhetően tökéletesen alkalmas a hámlasztásra.
Tökéletes választás smart-aging és anti-aging fókuszú rutinba, illetve, ha fakónak, fáradtnak vagy egyenetlennek látod az arcbőrödet és megújítására keresel rövid-és hosszútávú megoldást.
Mivel a tejsav hatékonysága ellenére gyengéd összetevő, így a legtöbb bőrrel jól összefér. Nem okoz kipirosodást és biztonságosan hámlaszthatsz vele érzékeny bőrűként is.
Használat:
Kezdő hámlasztóként alapos arctisztítás után vigyél fel két pumpálásnyi gélmaszkot a száraz arcbőrre, majd hagyd 3-5 percen át hatni. Alaposan öblítsd le, végül használj hidratálókrémet és fényvédőt.
Ha gyakorlott hámlasztó vagy, és jól tolerálja a bőrőd az AHA savakat nem kell feltétlenül lemosnod.
Hetente egyszer vagy kétszer alkalmazd az esti rutinban.
Reggel semmiképpen ne felejts el fényvédőt használni!
Összetevők részletes leírása:
Víz: A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel. Oldóanyag a többi összetevő számára és hidratáló hatású
Tejsav: A tejsav pH szabályzó komponens. A sejtmembrán stabilizálásával növeli a bőr hidratáltságát. COSMOS tanúsítvánnal rendelkező kozmetikai alapanyag.
Glicerin: Bio szójából és kukoricából kivont glicerin. Hidratáló, bőrpuhító hatású, különösen száraz bőrre kiváló.
Nátrium hidroxid: Kozmetikai alapanyag, melynek feladata a kozmetikumok pH értékének szabályozása.
Tartósítószer: Széles körben használt parabén- és kőolajszármazék-mentes tartósítószer.
Cellúlóz alapú sűrítő: Cellulózból, a zöld növények sejtfalának fő alkotóeleméből származó segédanyag, amely sűríti a kozmetikai termékeket.
Xantán: Természetes eredetű zselésítő anyag, mely hozzájárul a krém stabilitásához.