Miért népszerűek a reform élelmiszerek?

A reform élelmiszerek elterjedése párhuzamosan erősödik azzal a ténnyel, hogy az emberek többsége egyre tudatosabban próbálja meg táplálkozását irányítani oly módon, hogy a viszonylag gyenge tápanyagértékű élelmiszereket fel kívánják váltani a maximálisan ellenőrzött minőségű, lehetőség szerint adalékmentes, dús tápanyagú élelmiszerekkel. A reform élelmiszerek biztosítják leginkább azokat a nyomelemeket, vitaminokat és tápanyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van, éppen ezért ezen élelmiszerek fogyasztása valóban előremutató egészségünk érdekében. Nemcsak az éhségérzet csökkentése és az egészségünk megóvása miatt lehetnek azonban érdekesek számunkra a reform élelmiszerek. Bizonyos betegségek és tünetek esetén a megfelelő élelmiszerek bevitelével ugyanis jelentősen csökkenthetjük panaszainkat is.

Az alábbiakban a reform élelmiszerekről szeretnénk egy rövid áttekintést adni, természetesen a teljesség igénye nélkül:

Aszalványok: Ősi gyümölcstartósítási művelettel előállított termékek, melynek során a gyümölcs elveszíti súlyának és víztartalmának jelentős részét, viszont a vitaminokat és tápanyagokat, vagyis az értékes részüket megőrzik.

Gluténmentes termékek: Napjaink egyik népbetegsége a glutén érzékenység, amelynek egyetlen gyógymódja van, hogy a gluténtartalmú élelmiszereket teljes mértékben „elfelejtjük”.

Korpák és pelyhek: Az egyik legkedveltebb reggeli étel, a müzli, amely különböző pelyhek és korpák egyvelegéből, vagy éppen külön-külön fajtáiból tevődik össze. Népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy finom íze mellett energiában, fehérjében és vitamin rostokban egyaránt gazdag.