Tavaszi újjáéledés vitaminokkal

Tavaszi újjáéledés vitaminokkal

Tavasz az újjászületés évszaka. Ilyenkor nemcsak a természet újul meg, de az emberi szervezetnek is nagyon komoly plusz energiákra van szüksége ahhoz, hogy a lassított télből a gyorsítósávban lévő tavaszhoz tudja igazítani magát. Ehhez a „versenyhez” pedig nem másra van szüksége a sok szabadlevegős mozgás mellett, mint vitaminra. Mégpedig nagyon sok vitaminra.

Micellás arclemosó, amely sokkal többet tud, mint gondolnánk

A micellás arclemosóról sokat lehet hallani, olvasni, viszont csak nagyon kevesen tudjuk, hogy valójában miről is van szó és milyen hatásai vannak. A hagyományos lemosónál lényegesen „többet tud”, éppen ezért érdemes bővebben is foglalkozni vele. A micellás víz tulajdonképpen olyan abszolút tisztított víz, amely felületaktív anyagok és különböző hidratáló szerek, mint például a panthenol, vagy a glicerin felhasználásával készül. Ezen kívül gyakran tartalmazhatnak különféle gyógynövényeket, mint például a hársfa, a kamilla, vagy éppen az aloe vera és olyan népszerű vitaminokat, mint például a C, vagy éppen a B3 vitaminok. De a piacon található olyan micellás arclemosó víz is, amely ezeken kívül még termálvizet is tartalmazhat.

Az avokádó jótékony hatásai

Az avokadó sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mind a gyümölcs, mind a zöldség, mint pedig a gyógynövény névre „egyformán hallgat”. Persze önmagában ez még kevésbé lenne érdekes, de ha hozzátesszük, hogy szív- és érrendszeri problémákra is kiváló és remek antioxidáns is, amit a vitamintartalmának köszönhet, akkor már beláthatjuk, hogy valóban érdemes foglalkozni vele kicsit mélyebben is.

Amikor igazi megmentőnk lehet az úszópelenka

Kisgyermekes, babás családoknál a nyári nyaralás, vagy éppen egy wellness hétvége komoly gondokat okozhat, ha meg szeretnék oldani azt a problémát, hogy a még pelenkás kisbabák is komfortosan tudják élvezni a nyaralást és persze a szülőknek se legyen izgalom, hogy „bizonyos anyagok” nem kerülnek ki a medencébe, vagy akár a napozóra. Az úszópelenkák remek megoldást kínálnak e problémákra, ráadásul nemcsak környezetbaráttá, de valóban gazdaságossá tehetik legalábbis a pelusok tekintetében a nyaralást.

Ételallergiáról őszintén

Elsősorban fiatalkorú gyermekeknél hajlamosak vagyunk ételallergiára gyanakodni, akkor, amikor kijelentik a gyerekek egy-egy ételnél, hogy „ezt nem tudom megenni, ezt nem szeretem”. Pedig az ételallergiának a hisztinél sajnos láthatóbb tünetei vannak, így annak megjelenése viszonylag erőteljesen mellőzi az adott étellel kapcsolatos szubjektív elemeket. Az ételallergia valójában az immunrendszerünk túlérzékenységét jelenti olyan anyagokra, amelyek vagy önállóan ételnek minősülnek, vagy valamely étel alapanyagául szolgálnak. Az alábbiakban az ételallergia tüneteit szeretnénk bemutatni azzal a céllal, hogy egy „félretolt tányértól” ne essünk azonnal pánikba.

Gyógygombával a poszt-COVID elleni harcban

Gyógygombával a poszt-COVID elleni harcban

A poszt-COVID szindrómáról sajnos sokat lehet hallani, és akiket érint a téma – világviszonylatban és itthon is egyre gyakoribb az előfordulása – azok bizony sokszor megfelelő információ nélkül maradnak. A jellemző tünetei a poszt-COVID szindrómának – természetesen a teljesség igénye nélkül - az átlagon felüli fáradékonyság, a rendszeresen előforduló légszomj, az alvászavarok és a szédülékenység. Nagyon komoly irodalma van már ennek a témának, arról viszont talán kevesebb szó esik, hogy a szükséges vitaminok mellett vajon a gyógygombának van-e és ha igen, akkor milyen hatása van a poszt-COVID tünetek enyhítésére. Az alábbiakban ennek jártunk utána.
Szerelmi horoszkóp 2022-re

Szerelmi horoszkóp 2022-re

Talán furcsának tűnhet, de az egészséges életmódhoz nagymértékben hozzátartozik a szerelmi életünk teljessége is. Megfelelő párkapcsolati, vagy szerelmi kapcsolatban ugyanis a szervezetünk is lényegesen jobban működik, éppen ezért nem árt tudnunk, hogy mi várhat ránk a szerelmi élet terén az elkövetkező időszakokban. Ebben segít a szerelmi horoszkóp 2022-re, amelyen belül most az éppen aktuális csillagjegy, a Kos jegyben születettek szerelmi horoszkópját olvashatják érdeklődő olvasóink. A szerelmi horoszkóp természetesen „csak egy játék”. Ha pozitív dolgokról szól, akkor érdemes komolyan venni, ha negatív velejárói vannak, akkor pedig nagyon gyorsan felejtsük el azokat.
Alternatív megoldások a búzaliszt helyettesítésére

Alternatív megoldások a búzaliszt helyettesítésére

A hagyományos fehér liszt sem az egészségünknek, sem a szándékozott fogyókúránknak nem tesz jót, ami nem is csoda, hiszen a gyártása során a búzaszemek őrlése közben eltávolítják róla mind a korpát, mind pedig a csírát, így rostokban valóban nagyon szegényesnek mondható végeredményt kapunk. Fogyasztása esetén a fehér liszt azonnal megemeli a vércukor szintünket, majd amilyen gyorsan megemeli, utána olyan gyorsan vissza is esik, ami miatt az éhségérzetünk aztán újra erősödik.
Ajánlott jógaöltözet, avagy hogyan válasszunk megfelelő jógaruhát
Ritkán beszélünk arról, mert valahogy nem összeillőnek érezzük, hogy a jógának is kialakult már a saját ruhadivatja. Pedig olyannyira így van ez, hogy különösen a hölgyeknek már valóban széles választék áll a rendelkezésükre a jógaruházat tekintetében. De vajon hogyan érdemes választanunk a jóga ruházatok között, ehhez próbálunk hasznos tippeket adni az alábbiakban.
A természetes hajápolás titkai korpás, zsíros és száraz hajra
Talán kevesen gondolnák, de mind a férfiak, mind a nők egy bizonyos százaléka „első benyomásként” a másik nem haját veszik szemügyre és ez alapján alkotják meg első és mindenképpen meghatározó véleményüket. Ezért is nagyon fontos hajunk rendszeres és megfelelő ápolása. A fényes és szép haj ugyanis „fél siker”.
Természetes alapanyagú kozmetikumok előnyei
Drágák, vagy olcsók-e a bio és reform élelmiszerek
Mit érdemes tudni a napelemek optimális tájolásáról
Egészség horoszkóp 2022. évre
Öko és egészségtudatos termékkereső - új hazai startup
Gyomorpanaszok 3 természetes gyógytea ellensége
Amikor illóolajokkal szeretnénk a gyermekeket is lazítani
Fogyókúra étrend-kiegészítőkkel, vagy inkább azok nélkül
Mit szabad és mit nem szabad enniük a gluténérzékenyeknek
Mielőtt napelemek telepítéséhez szakembert hívnánk
C-vitamin, ami nélkül lehet, de nem érdemes élni
Ökotudatos otthonhoz vezető első lépések
A zöld tea 3 legfontosabb jótékony hatása
Sokan fogyasztjuk, a világ egyik legnépszerűbb teafajtája, mégis talán kevesen tudjuk, hogy az egészségünkre gyakorolt pozitív hatása felbecsülhetetlen értékeket hordoz magában. A zöld tea antioxidánsokban gazdag ital, amely komoly szerepet játszhat a zsírégetésben, a rák elleni harcban és az agyi funkciók erősítésében egyaránt. Az alábbiakban –természetesen a teljesség igénye nélkül – összegyűjtjük a zöld tea egészségünkre gyakorolt hatásai közül talán a 3 legfontosabbat.
Gluténmentes tészta házilag gyártva
A gluténérzékenységben szenvedők – és sajnos a társadalom egyre nagyobb része szenved ebben a betegségben, még ha sokan nem is tudnak róla – hétköznapjaikban kénytelenek lemondani egy sor olyan gasztronómiai élményről. Ilyen például egy frissen nyújtott, igazi házi tészta, aminek valljuk be, nincs párja, aminek nagyon nehéz ellenállni. Sokan megkockáztatják, mondván, „egyszer élünk”, de akik a glutén fogyasztása esetén súlyos tüneteket produkálnak, azok azért százszor meggondolják, hogy érdemes-e kockáztatni. A boltokban kapható gluténmentes száraz tészták többsége sajnos az igazi tésztásoknak a legritkább esetben okoznak kulinális kielégülést. Éppen ezért szeretnénk segíteni egy olyan recepttel, amely talán egy kis „vigaszt” nyújthat a gluténmentes házi tészták iránt sóvárgó gyomroknak.
Kókusztej, amely nemcsak finom, de egészséges is
Amikor társaságban szóba kerülnek a kókusztejek, vagy éppen a kókuszitalok, akkor szinte egybehangzóan állítja mindenki, aki kóstolta már, hogy azok bizony nagyon finomak. Természetesen finom italokból nem szenvednek hiányt a boltok polcai, de hogy ilyen egészséges is legyen valami, az már inkább ritkaságszámba megy. A kókusztej márpedig ilyen. Partnercégünk, a netbiobolt.hu „online” polcain is megtalálható termék, amely természetesen szójamentes, laktózmentes, koleszterinmentes és vegetáriánus, kálciummal és D2-, valamint B12 vitaminban gazdag ital. Nemcsak reggeli italként ajánlott, de kávéhoz és teához is használhatjuk, vagy éppen főzésnél is alkalmazhatjuk a tehéntej helyettesítésére. Már csak hab a tortán, hogy az általunk is ajánlott kókusztej nem tartalmaz mesterséges ízfokozókat, tartósítószert és mesterséges színezéket.
Reform élelmiszerek, amelyeknek akár gyógyító hatásuk is lehet
Napjainkban a „reform élelmiszerek” kifejezés a médiumokon és a gasztronómiai csatornákon keresztül gyakorlatilag mindenki által megismert és gyakran használt kifejezések közé „verekedte be magát”. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy mit is jelent valójában? Sokan az 1820-30-as évek reformkori étkezésével azonosítják a kifejezést, természetesen helytelenül. Az „élelmiszer” szócskát valószínűleg nem szükséges megmagyarázni, hiszen gyakorlatilag arról van szó, hogy a szervezetünk számára szükséges tápanyagok és élvezeti élményt nyújtó anyagok összességéről beszélünk (természetesen ez koránt sem hivatalos definíció). A „reform” kifejezés definiálása viszont lehet, hogy sokaknak okozna némi fejtörést. A reform szó jelentése mögött valamiféle jobbító átalakítást, változtatást, a haladást elősegítő módszert, gondolatot értünk.
Amikor döntenünk kell arról, milyen napelemet válasszunk
A napelem rendszerek, ha több évszázados találmányról lenne szó, akkor azt írhatnánk, igazi reneszánszukat élik. Mivel azonban „csak” évtizedekben mérhető történetük van, ezért inkább a megfogalmazás úgy helyes, hogy napjainkban valóban óriási népszerűségnek örvendenek a napelemek telepítése családi házak és társas házak, valamint ipari üzemek tetőszerkezetére egyaránt. Vannak, akik szigorúan gazdasági megfontolásból telepítenek, mondván a villanyszámlák rendezése és a telepítés költsége „versenyében” minden bizonnyal a megtérülés jelentős spórolással párosulhat. Vannak, akik nem a pénztárcájukat helyezik a döntési folyamatban előtérbe, hanem a környezettudatos életmódra esküdve teszik le voksukat a napelemek telepítése mellett. És végül, de nem utolsó sorban vannak, akik azért szánják rá magukat a beruházásra, mert valamely pályázati feltételnek megfelelnek, így kedvezményesen, vagy éppen saját költség nélkül szereltethetik fel házuk tetejére a napelemeket.
Jógatípusok kezdőknek, avagy hogyan érdemes belevágnunk
Az, hogy a jógázás használ a közérzetünknek és az egészségünknek, nem új keletű dolog, hiszen már évezredek óta gyakorolják az emberek a jógatípusok legkülönbözőbb fajtáit. A választás joga természetesen mindenkit megillet, hogy melyik mellett teszi le a voksot, de arra mindenképpen fontos figyelmet szentelni, hogy csak fokozatosan vessük bele magunkat a gyakorlásba. Ha jógázni kezdünk, ahogy más testünket érintő tevékenységnél is igaz, a fokozatosság elvét kell követnünk, hiszen gondoljunk csak bele, hogy például egy konditeremben sem 170 kg-mal kezdjük a fekve nyomó gyakorlatokat, és ha futásra szánjuk el magunkat, ott sem a maratoni távval indítjuk az edzéseinket.
Nem vicc, a nevetés sokat jelenthet egészségünknek
Amikor egy jót nevetünk, mindenki érezheti annak pozitív hatásait, ha tudományosan még nem is tudja magának megfogalmazni az ember, mi is történik ilyenkor valójában a szervezetünkkel. Amikor vicces, humoros emberekkel vagyunk egy társaságban, kabaréjelenetet nézünk, vagy éppen csak hallunk, vagy olvasunk egy jó viccet és mosolygunk magunkban, vagy hangosan nevetünk, az mindenképpen egészséges. Egy példa: - Doktor úr, felírt 1 hete erősítőszert…- Igen, emlékszem, és rendesen szedi? – Sajnos nem tudom a kupakját lecsavarni!
Sokan használják, de kevesen tudják, mit jelent a bio kifejezés
Ma már azok szókincséből, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, nem hiányozhat a „bio” szócska. De vajon pontosan tudjuk, hogy mit takar ez a kifejezés? Ha közvélemény kutatást végeznénk, valószínűleg sokan zavarba jönnének annak ellenére, hogy tudják, egészségük érdekében nagyon fontos a bio termékekre történő átállás.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.