Ez nagyon zsír! – a ketogén diétáról amit tudni érdemes

Ez nagyon zsír! – a ketogén diétáról amit tudni érdemes

Amikor arra az elhatározásra jutunk, hogy változtatni szeretnénk addigi életformánkon a táplálkozás területén, hiszen megelégeltük, hogy a plusz kilók számolatlanul ugranak fel az évek során, akkor általában az jut először az ember eszébe, hogy milyen lemondásokkal kell majd szembenézni. Ez pedig az esetek többségében azonnal elveszi az ember kedvét a változtatástól. A „diéta” szócska már önmagában azt sugallja, hogy innentől kezdve csak száraz, energia és íz szegény ételekkel vehetjük csak körbe magunkat. Pedig a ketogén diéta valami egészen más elméletre alapozza a fogyás lehetőségét. Az alábbiakban tehát a ketogén diéta néhány lényeges elemét mutatjuk be, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Mivel erősítsük gyermekünk immunrendszerét?

Az immunrendszer felelős azért, hogy a szervezetünkbe bekerülő „idegen anyagokat” kiszűrje és megpróbálja megakadályozni a betegségek megjelenését. Az egyoldalú táplálkozással sajnos előfordulhat, hogy a szükségesnél kevesebb tápanyag kerül a szervezetünkbe, így kevésbé leszünk ellenállóak a betegségekkel szemben. Éppen ezért, különösen a mai világban, amikor a táplálkozás közel sem mondható optimálisnak és egészségesnek, különös jelentősége van az olyan étrend-kiegészítőknek, amely erősíti az immunrendszerünket. A HerbaClass Junior Syrup márpedig éppen ilyen.

Paleolit étrend és a maglisztek

A paleolit étrendről bizonyára sokan sokféle információval rendelkeznek. Általában az információs csatornák arra szokták a fő hangsúlyt helyezni, hogy mi az, amit nem szabad semmiképpen fogyasztaniuk azoknak, akik a paleolit étrendet favorizálják. Az köztudott, hogy például, hogy a kukorica- és a búzaliszt fogyasztása tilos a paleolit étrendben, de vajon ezeket az alapanyagokat mivel lehet pótolni akkor, ha süteményt, vagy éppen kenyeret szeretnénk sütni. Az alábbiakban olyan, hagyományos liszthelyettesítő magliszteket mutatunk be, amelyek majdnem olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mind a hagyományos búza, illetve kukoricalisztek, vagyis felhasználhatóak sütéshez-főzéshez egyaránt. A maglisztek közül a gesztenyelisztet, a szezámmaglisztet és a mandulalisztet mutatjuk be.

Energia hatékony tetőmegoldások

Az egyik leggyakoribb elvárása a lakások iránt érdeklődőknek, hogy az otthon, amelyet meg kívánnak vásárolni, mennyiben felel meg az energiahatékonyság problematikájának. A tetőfedés különösen hosszú távú befektetés, és nagy hatással van az otthon energia hatékony rendszerének általános hatékonyságára. A piacra lépő fiatalabb lakásvásárlók általában még elődeiknél is környezettudatosabbak, és könnyebben megértik az energiahatékonyság fontosságát a környezet és a közüzemi számlák érdekében egyaránt. Ezért, ha új otthonra vágyunk, vagy egyszerűen csak a jelenlegi tető cseréjét tervezzük, mindenképpen érdemes „képben lennünk” annak érdekében, hogy a legjobb tetőanyagok közül azokat válasszuk ki, amelyekkel jelentősen növelhetjük otthonunk energiahatékonyságát.

Mitől lesz valami bio élelmiszer?

Napjainkban, sajnos nem újdonság, hogy az élelmiszerek rengeteg mesterséges anyaggal vannak „ellátva” és ennek az eredménye, amelyről viszont már csak nagyon kevés szó esik, hogy ezek lerakódhatnak a szöveteinkben. Önmagában még ez természetesen nem lenne probléma, viszont sajnos számos, hosszútávon kialakulható betegségeknek lehet ez a kiváltó okuk, arról nem is beszélve, hogy rövidtávon is lehetnek olyan negatív hatásaik, mind például az immunrendszer gyengesége, vagy éppen az állandó fáradtság, kimerültség. A bio táplálkozásnak viszont éppen az a lényege, hogy nagyon sok, a szervezetünk számára teljesen szükségtelen méreganyagtól kímélhetjük meg szervezetünket.

A jód, amely az újszülötteknek is nélkülözhetetlen

A jód, amely az újszülötteknek is nélkülözhetetlen

A jódról nagyon sok tévhit kering, de leginkább az az egyik legnagyobb probléma vele, hogy szeretünk egyszerűen nem tudomást venni róla, hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk a fontosságáról. A jódot nem tudja szervezetünk előállítani, ezért azt kívülről kell biztosítanunk szervezetünk számára. Különösen a gyermekek számára nagyon fontos, hogy biztosítsuk a jódot, hiszen a kognitív fejlődésüknek ez a nyomelem az egyik alapja. A jód olyan fontos hormonok alkotóeleme, mint például a pajzsmirigy hormonok, amelyek a sejtek anyagcsere aktivitásában játszanak szerepet. Ha jódban szegényes az étrendünk, akkor a szükséges hormonok termelődése is akadozhat, ami káros hatással lehet a szívre, a vesére, az izmokra, de leginkább a fejlődésben lévő agyra.
3 tipp a megfelelő jóga szőnyeg kiválasztásához

3 tipp a megfelelő jóga szőnyeg kiválasztásához

Ha az ember elhatározásának olyan fázisába jut, hogy rendszeresen szeretne időt áldozni a jóga gyakorlásának és ez a jógázás lehet akár szervezett keretek között, akár az otthonunkban, akkor mindenképpen érdemes a megfelelő, jógázáshoz nélkülözhetetlen eszközöket beszerezni. A ruházatra most nem térnénk ki, de ott arra érdemes figyelni, hogy mindenképpen kényelmes öltözéket válasszunk a jógázáshoz. A feladatok végzéséhez érdemes beszerezni jóga szőnyeget. Az alábbiakban abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy mi alapján válasszunk magunknak jóga szőnyeget.
Tibeti hangtál és a csakragyógyítás

Tibeti hangtál és a csakragyógyítás

Némely tibeti buddhista gyakorlatokban elsősorban a meditációhoz használják a hangtálat, hiszen zengése nyugtató hatású és segíti az elmélyült koncentrációt is. Az energiagyógyászok szerint létezik olyan meghatározás is, hogy a tibeti hangtálak olyan mágikus eszközök, amelyek kaput képeznek a mindent körülölelő láthatatlan energia és a fizikai anyag között.
Sport az egészséges életmód bűvöletében
Nagyon sokan, nagyon sok helyen leírták és elmondták már, hogy a rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére. Ennek megfelelően, ha csak 30-40 percet is, de érdemes minden nap áldoznunk a „mozgás oltárán”, és minden bizonnyal nem fogunk csalódni, szervezetünk meghálálja az odafigyelést. Köztudott tény, hogy a mozgásnak nemcsak fizikai, de mentális hatásai is figyelemre méltóak. Az alábbiakban –természetesen a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttük azokat az okokat, amelyek miatt érdemes elkezdeni, vagy éppen újrakezdeni a rendszeres sportolást kortól és nemtől teljesen függetlenül.
Napelemes fűtési lehetőségek
Napjainkban a korábbi évekhez képest az „energiaátrendeződések” miatt különös hangsúlyt kap a napelemmel történő fűtés lehetősége. Természetesen azok, akik napelem telepítésében gondolkodnak, egy sor körülményt szükséges alaposan átgondolniuk, mielőtt meghoznák a végleges döntést. Az alábbiakban azoknak szeretnénk segíteni, akik finoman fogalmazva is erősen gondolkodnak azon, hogy napelem rendszert telepítsenek a családi házukra, vagy éppen a nyaralóra.
Biogombabolt, ahol a bio és gyógygombák széles választéka található
Megmutatjuk, melyik jóga típusnak milyen sajátosságai vannak
A lenmagliszt, amelynek csak pozitív hatása van szervezetünkre
Bőrápolási tippek a nyári szezonra - csak természetesen
Epres álom a bio és natúrkozmetikumok világából
Tavaszi újjáéledés vitaminokkal
Gyógygombával a poszt-COVID elleni harcban
Szerelmi horoszkóp 2022-re
Alternatív megoldások a búzaliszt helyettesítésére
Micellás arclemosó, amely sokkal többet tud, mint gondolnánk
Az avokádó jótékony hatásai
Amikor igazi megmentőnk lehet az úszópelenka
5 kérdés, amelyet mindenképpen fel kell tenned, mielőtt napelemet telepítenél
Akkor, amikor napelem telepítésén törjük a fejünket, mindenképpen érdemes körültekintően dönteni azzal kapcsolatban, hogy milyen napelem rendszert válasszunk. Mivel nagyon összetett kérdésről van szó, amelyet számos külső tényező erősen befolyásolhat, ezért az alábbiakban megpróbálunk segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van tanácsokra arra vonatkozóan, hogy milyen kérdéseket érdemes feltenniük a napelem rendszerek telepítésével foglalkozó szakembereknek, annak érdekében, hogy megfontoltan választhassák ki a megoldások közül a lehető legjobbat.
Egészség horoszkóp
Az egészséges életmódhoz vezető út csillagjegyenként eltérő lehet. Az alábbiakban megpróbáljuk a lehetetlent, vagyis választ adni arra a kérdésre az egészség horoszkóp segítségével, vajon melyik csillagjegyben születetteknek milyen betegségektől kell a leginkább tartaniuk, illetve milyen étkezési szokásokat kellene megvalósítaniuk annak érdekében, hogy egészségük ne „szenvedjen csorbát”.
Mielőtt belefulladnánk a műanyagokba
Az egyszer használatos műanyagoknak reményeink szerint lassan-lassan befellegzik. Éppen ideje már, hiszen ezek az anyagok olyan mértékű környezetszennyezésben „viszik el az egyik vezető szerepet”, amely már nagymértékben veszélyezteti Földünket. Ha durván szeretnénk fogalmazni, akkor azt is írhatnánk, hogy nem állunk messze attól, hogy „belefulladjunk” a saját magunk által előállított egyszer használatos műanyagokba. Hogy a számok nyelvén ez mit is jelent?
3 jó tanács a fűtésszámla csökkentéséhez
Az energiatakarékosságnak sajnos különleges aktualitása van napjainkban. Az, hogy a hétköznapokban a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló energiaforrások fogyasztásának mértékére oda kell figyelni, nem új keletű dolog. Az alábbiakban 5 olyan tanáccsal szolgálunk, amellyel csökkenthetjük a fűtésszámlánkat.
Mosogatószappan az esőerdők védelméért
Kevesen gondolnák, de azzal, hogy milyen mosogatószappant választunk, nemcsak a saját háztartásunk ökotudatosságához, így egészséges környezetünk megóvásához járulhatunk hozzá a magunk módján, de áttételesen hozzájárulhatunk például az esőerők védelméhez is. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint például egyik partnercégünk, a Temiti által forgalmazott mosogatószappant beszerezni.
Vitaminokkal az egészséges hajunkért
A hajviseletünk nemcsak a személyiségünket, a stílusunkat, vagy az éppen aktuális divatirányzat ránk erőltetett hatását mutatja meg, de az magabiztosságunkra, az önbecsülésünkre is óriási hatással van. És amiről talán keveset beszélünk, az egészségi állapotunkról is sok mindent elárul a hajviseletünk. Egy-egy hajmosás alkalmával átlagosan 50-150 hajszálat hullajtunk el, amit könnyen ellenőrizhetünk, ha a lefolyó szűkítőbe összegyűlt hajszálakat van türelmünk megszámolni. A hajmosás mellett trauma, vagy komolyabb stressz helyzet is előidézheti a hajhullást. Emellett a hormonális változások is előidézhetik a hajszálak számának csökkenését.
Gyümölcsök, amelyek segítenek a fogyásban
A fogyókúrás recepteknek se szeri, se száma, a közösségi médiában is jobbnál jobb ötleteket olvashat az ember, tehát a kínálat, már ami a jó tanácsokat illeti, meglehetősen széles. Viszonylag kevés szó esik azonban arról, hogy vajon a gyümölcsök közül melyek azok, amelyek segítenek bennünket megszabadítani a felesleges kilóinktól. Különösen azoknak javasoljuk a gyümölcsök fogyasztását fogyókúrázás céljából, akik viszonylag gyorsan, akár néhány hét alatt szeretnének karcsúbbá válni.
5 táplálkozási jótanács
Táplálkozási tanácsoknál megszokhattuk, hogy általában „minden szentnek maga felé hajlik a keze”, éppen ezért az esetek többségében finoman fogalmazva is elfogódott tanácsokat olvashatunk a különböző felületeken. Mivel mi nem vagyunk „szentek”, megpróbálunk olyan táplálkozási tanácsokkal szolgálni, amelyek, ha már csak elindítanak az olvasóban valamit, akkor már nem volt hiábavalóság rászánni az időz és az energiát.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.