Ritkán beszélünk arról, mert valahogy nem összeillőnek érezzük, hogy a jógának is kialakult már a saját ruhadivatja. Pedig olyannyira így van ez, hogy különösen a hölgyeknek már valóban széles választék áll a rendelkezésükre a jógaruházat tekintetében. De vajon hogyan érdemes választanunk a jóga ruházatok között, ehhez próbálunk hasznos tippeket adni az alábbiakban.

Jógaruha a Bikram jógához

Stílusokból és színekből nincs hiány, ha a jóga ruházatok választékáról beszélünk. A választás ilyen esetekben természetesen az egyéni ízlés kérdése. Amire viszont nagyon érdemes odafigyelni, hogy nem mindegy milyen jellegű jógaórára választjuk magunknak az adott ruhaféleségeket. Például a Bikram jóga esetén érdemes nagyon szellős és könnyű jógaruhát választani, mert vastag, kevésbé jól szellőző megoldás esetén könnyen érezhetjük magunkat „kemencében”. A mértéktelen izzadás pedig a nem megfelelő ruhanemű választása esetén könnyen élvezhetetlenné teheti az amúgy élmény orientált Bikram jóga óránkat. A legjobban akkor járunk, ha egy újatlan trikóban és rövidnadrágban tornászunk. A meditatív jellegű jógaórán, ahol nem az erőkifejtésen van a hangsúly, ott természetesen hosszabb ruhát is választhatunk a gyakorlatokhoz.

A Hatha jógaórák esetében, ahol nemegyszer fejjel lefelé végezzük a gyakorlatokat, inkább a testhez simuló ruhákat javasoljuk. Ilyen esetekben a bő ruha gyakran okozhat nem kívánt meglepetést.