Kisgyermekes, babás családoknál a nyári nyaralás, vagy éppen egy wellness hétvége komoly gondokat okozhat, ha meg szeretnék oldani azt a problémát, hogy a még pelenkás kisbabák is komfortosan tudják élvezni a nyaralást és persze a szülőknek se legyen izgalom, hogy „bizonyos anyagok” nem kerülnek ki a medencébe, vagy akár a napozóra. Az úszópelenkák remek megoldást kínálnak e problémákra, ráadásul nemcsak környezetbaráttá, de valóban gazdaságossá tehetik legalábbis a pelusok tekintetében a nyaralást.

Mi a titka az úszópelenkának?

Az úszópelenkát elsősorban arra találták ki a szakemberek, hogy egyrészt kényelmesebbé tegyék a szülők dolgát, másrészt komfortosabbá tegyék a még nem szobatiszta babák mindennapjait a nyaralás során. Az úszópelenkának – mivel a divat ezt a terméket sem tudta elkerülni, szerencsére – három fazonját különböztetjük meg. Léteznek a leginkább hagyományos pelenkára „hajazó” tépőzáras, vagy éppen megkötős fazonok, a fürdő bugyis fazonok, illetve a talán legnagyobb népszerűségnek örvendő, ún. belebújós fazonok. Bármelyik úszópelenka fazonnal is szimpatizálunk, mindenképpen fontos, hogy a vásárlásnál a megfelelő méretet válasszuk ki, hiszen nem megfelelő méret esetén a babának egyrészt nagyon kényelmetlenné válhat annak viselete, másrészt elképzelhető, hogy nem tudja olyan pontosan betölteni a funkcióját sem. Az úszópelenkák esetében a méretet általában nem a magasság, hanem a súlyhatárok szerint határozzák meg a gyártó cégek. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy például a nyári szezon hosszúsága miatt vajon mennyit változhat a baba súlya, vagy éppen „határértéken” vagyunk, akkor minden esetben érdemesebb a kicsit nagyobb úszópelenka méretet választanunk.

Hány úszópelenkát érdemes „betároznunk” egy nyaralásra?

Alapszabályként talán elmondható, hogy annyi úszópelenkát érdemes vásárolni egy-egy nyaralás, vagy vízparti pihenés előtt, ahányszor naponta vízbe visszük a babákat és természetesen nem árt, ha egy-két tartalék úszópelenka is a rendelkezésünkre áll. Fontos, hogy a fürdések után a vizes úszópelenkát minden esetben azonnal vegyük le a gyermekekről és szárazra törüljük meg Őket, mielőtt a sima pelenkát rájuk adjuk.

Az úszópelenkákat pedig esténként mossuk ki, majd másnap, miután teljesen megszáradtak, ismét használhatjuk azokat.