A fogyókúrás recepteknek se szeri, se száma, a közösségi médiában is jobbnál jobb ötleteket olvashat az ember, tehát a kínálat, már ami a jó tanácsokat illeti, meglehetősen széles. Viszonylag kevés szó esik azonban arról, hogy vajon a gyümölcsök közül melyek azok, amelyek segítenek bennünket megszabadítani a felesleges kilóinktól. Különösen azoknak javasoljuk a gyümölcsök fogyasztását fogyókúrázás céljából, akik viszonylag gyorsan, akár néhány hét alatt szeretnének karcsúbbá válni.

Sárgabarack a fogyókúra szolgálatában

A sárgabarack az egyik legízletesebb gyümölcs, amelynek ráadásul a hazai időjárási viszonyok kedveznek, így gyakorlatilag egész nyáron elérhető és fogyasztható. Nagyon gazdag C –és A- vitaminokban egyaránt, amellett, hogy jelentős a kálium és a foszfor tartalma is. De ami a legfontosabb a fogyókúrások számára, hogy rostjai komoly szerepet játszanak a belek tisztításában, valamint a méregtelenítésben. A sárgabarack fogyasztása hosszú időre telítettségi érzést eredményez, így éhségérzetünket jelentős mértékben csökkenti. További előnye, hogy rendszeres fogyasztása esetén nem kell „szorulástól” tartania senkinek és mind tudjuk, a fokozott bélmozgás, illetve a szervezetünkből távozó méreganyagok segítenek bennünket a szükséges fogyási cél elérésében.

Karcsúsító málna

A málna az egyik legfinomabb, legpirosabb és az egyik legjobb zsírégető gyümölcs, ami köszönhető a gyümölcs ízét is biztosító ketonnak. Ennek az anyagnak az egyik markáns tulajdonsága, hogy nagyságrendileg kb. kétszer-háromszor erősebb a zsírégető hatása, mint a kapszaicinnek. Talán hihetetlennek tűnhet, de a málna zsírégető polifenoljai a nem kívánatos zsírpárnák eltüntetésében is jelentős szerepet játszanak. Mivel a málna fogyasztása a vércukor szintünket is kordában tartja, előnye, hogy nem leszünk azonnal ismét éhesek, így megúszhatunk egy-egy újabb étkezést, amellyel nemcsak spórolhatunk, de a fogyókúránkat is támogathatjuk.