A micellás arclemosóról sokat lehet hallani, olvasni, viszont csak nagyon kevesen tudjuk, hogy valójában miről is van szó és milyen hatásai vannak. A hagyományos lemosónál lényegesen „többet tud”, éppen ezért érdemes bővebben is foglalkozni vele. A micellás víz tulajdonképpen olyan abszolút tisztított víz, amely felületaktív anyagok és különböző hidratáló szerek, mint például a panthenol, vagy a glicerin felhasználásával készül. Ezen kívül gyakran tartalmazhatnak különféle gyógynövényeket, mint például a hársfa, a kamilla, vagy éppen az aloe vera és olyan népszerű vitaminokat, mint például a C, vagy éppen a B3 vitaminok. De a piacon található olyan micellás arclemosó víz is, amely ezeken kívül még termálvizet is tartalmazhat.

A micellás víz, amely Párizsból nőtte ki magát

Az 1900-as évek elején a francia fővárosban, Párizsban olyan kemény víz volt a csatornákban, hogy teljesen tönkretette az emberek bőrét. A divat és elegancia európai fellegvárában ez pedig olyan komoly problémát jelentett, hogy a szakemberek igyekeztek találni egy olyan alternatív megoldást, amelynek segítségével orvosolhatták a kemény víz okozta bőr problémákat. Ez a megoldás volt a micellás víz, amely nagyon gyorsan vált népszerűvé később már nemcsak a franciák körében.

Milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a micellás víz?

A micella tulajdonképpen nem más, mint egy olyan gömb alakú szerkezet, amely a felületaktív anyagok molekuláinak összeállásából jön létre, és így egy olyan komplex szerkezetet képez, amely valóban kíméletesen távolítja el bőrünkről a különböző szennyeződéseket. A micellás víz tehát nemcsak hatékony lemosó, de hidratálásával a bőrünkön „fellelhető” gyulladásokat és irritációkat is hatékonyan csökkenti, amelynek eredményeképpen bőrünk valóban rugalmas és puha maradhat.

A micellás víz használatával tulajdonképpen egyszerre három terméket „válthatunk ki”, hiszen tonerként, tisztítóként és sminkeltávolítóként is funkcionál. Olyan helyzetekben, amikor nehézségekbe ütközik például, hogy tiszta folyóvízhez jussunk, mint például utazás során, akkor nagyon felüdülő érzés lehet bőrünknek a táskából előkapott micellás víz használata.

A micellás víz másik óriási előnye, hogy gyakorlatilag minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható, amit annak köszönhet, hogy nem tartalmaz olyan összetevőket, mint például az alkohol, vagy a parabének, így az érzékenyebb, bőrproblémákkal küszködők is nagy élvezettel, illetve ami a legfontosabb, komoly eredményekkel használhatják.