Sajnos sokan hajlamosak vagyunk félvállról venni, hogy a hagyományos kozmetikumok, mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek esetén okozhatnak a bőrnek olyan reakciót, amely bizony kellemetlenné teheti a hétköznapokat. Arról nem is beszélve, hogy a nem várt tünetek esetén a legkevésbé sem gondolunk az általunk használt hagyományos kozmetikumokra, mint „bűnbakra”. Pedig köztudott, hogy a szépség és kozmetikai iparban számtalan olyan alapanyaggal dolgoznak, amelyek irritálhatják a bőrt, vagy éppen allergiás reakciókat válthatnak ki. Éppen ezért a természetes alapanyagú kozmetikumokat érdemes azoknak is felfedezniük, akik eddig nem tették.

Miért a natúr kozmetikumokat válasszuk?

A hagyományos kozmetikumok többsége a gyakran problémát okozó alapanyagok mellett, a tartósítószerekkel, vagy éppen a mesterséges illat – és színezőanyagokkal „felvértezve” bőrirritációt is eredményezhetnek. Ezzel szemben a természetes alapanyagú, köznapibb nevén natúr kozmetikumok mentesek minden mesterséges illat –és szennyezőanyagtól, amellett, hogy sem kőolajszármazékokat, sem pedig parabént nem tartalmaznak. Ahogy a tartósításhoz, úgy az illatosításhoz is kizárólag természetes anyagokat használnak a gyártók. Az illatosításhoz például illóolajokat és allergénektől mentes parfümkreációkat használnak.

Árulkodó címkék a kozmetikumokon

Fontos, hogy látatlanban senki ne dőljön be a natúr, a természetes, vagy éppen a bio kifejezéseknek egy-egy kozmetikum megvásárlása esetén. Minden esetben alaposan tanulmányozzuk át a címkén levő összetevőket, hiszen azok igazán árulkodóak lehetnek minden esetben.