Milyen pozitív hatásai vannak a zabpehely fogyasztásának?
-
Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést és a bélmozgást.
-
Magas komplex szénhidrát-tartalmának köszönhetően hosszan tartó energiaforrás, és megakadályozza a vércukorszint ingadozását.
-
Magas fehérjetartalmának köszönhetően hozzájárul az izomfejlődéshez és -megtartáshoz,
-
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően jótékony hatással van az immunrendszerre, és támogatja az egészséges csontokat és fogakat.
-
Magas Antioxidáns tartalma miatt hozzájárulhat a rákmegelőzésre.
-
Van benne Omega-3 zsírsavak is, amelyek segítenek az egészséges keringési rendszer és az agy fejlődésének.
-
Szénhidrátban szegényebb és fehérjében gazdagabb, mint a többi gabonapehely, emiatt segít fenntartani a testsúlyt.
De mindig érdemes figyelni az összetevőket, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot, és a feldolgozás minél kevesebb legyen, hogy megtartsa az értékes tápanyagokat.
Kiknek ajánlott a zabpehely fogyasztása?
-
Azok számára, akik fogyni szeretnének, mert magas rosttartalmának köszönhetően jóllakottságérzetet ad, és segít kontrollálni a vércukorszintet.
-
Azok számára, akik sportolnak, mert magas fehérjetartalmának köszönhetően hozzájárul az izomfejlődéshez és -megtartáshoz.
-
Azok számára, akik egészséges életmódot szeretnének folytatni, mert magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően jótékony hatással van az immunrendszerre, és támogatja az egészséges csontokat és fogakat.
-
Azok számára, akiknek magas a vércukorszintjük, mert a zabpehely egy magas rosttartalmú gabona, amely segít csökkenteni a vércukorszintet és megakadályozza a vércukorszint ingadozását.
-
Azok számára, akik szeretnének egészséges és tápláló ételeket enni, mert sok tápanyagot és egészséges zsírokat tartalmaz.